Ekran:
Sam ekran je zapravo ugodno iznenađenje. Zamjeram jedino malo što je podignut od ostatka kućišta, pa djeluje ukoliko udarite negdje mobitel da će odmah puknuti. Nažalost već isprobano i odgovor je da neće. Ni 20 minut od otvaranja i paljenja mi je pao sa stola na ekran bez ikakvih posljedica. Nisam se nadao da ću tako brzo napraviti drop test. Što se samog ekrana i boje tiče, za ovaj cjenovni rang, odlično. Boje su uživo jako oštre, vidljivost na suncu je poprilično dobra, sam po sebi ekran je zapravo jako oštar iako je riječ i rezoluciji od samo 960*540, i gustoće pixela 220ppi. Što se neke vrste zaštite tiče kao Gorilla Glass ili Dragon Trail, za to nisam siguran, mislim da je nema. Kapacitivne tipke nisu osvijetljene, ali zato po meni veći plus je što ima svijetlo za obavijesti. Po meni nešto obavezno.
Performanse i software:
Mobitel dolazi sa tipičnom kombinacijom za jeftine kineze. Unutra se nalazi MTK 6582. Četverojezgreni procesor čije srce kuca na 1.3 gHz. Ima 1GB rama, i za grafiku koristi Mali-400 MP. Interna memorija je 8GB i proširivo je karticama do 64GB. Od aplikacija sam isprobao više-manje sve što mi je palo na pamet, što ja recimo koristim, ukoliko netko ima još neku želju što probati neka slobodno pita. Ovako redom što sam probao su Whatsapp, Skype, Viber, Facebook, Messenger, Temple Run, Asphalt 8, Subway Surf, par aplikacija za GPS, rezultati.com. Više-manje većinu aplikacija će te moći vidjeti u prezentacijskom videu gdje su sve radile u pozadini a mobitel nije nešto pretjerano pokazivao znakove štekanja. Za one kojima je Antutu mjerilo svega, mobitel vrti solidnih 18842 na zadnjoj verziji s google play-a. Sam mobitel dolazi s KitKat-om. Verzija 4.4.2. Mobitel je došao već root-an, bez ijedne aplikacije koja bi bila višak, iliti ga bloatware, znači čisti android. Na prvu u ovih par dana djeluje fluidno i još nisam primijetio neke veće probleme.
![]()

Odgovori uz citat

Bookmarks