Nekak bas nisam mastovit pa bum rekal kako bi ga koristil doma jerbo mi u zadnje vrijeme redovito iskljuce struju![]()
U suradnji sa Xiaomijem darujemo vam 7 Power bankova velikog kapaciteta kako biste uvijek imali punu bateriju vašeg pametnog telefona ili tableta.
Kako biste osvojili Xiaomi Power bank trebate u ovoj temi napisati koje je najluđe mjesto na kojem biste koristili Power bank (prijenosnu bateriju) ili opisati neku zgodnu situaciju u kojoj biste koristili ovaj danas obavezni dodatak. Slobodno budite maštoviti
Nagradni natječaj traje do 31.12.2014.
Žiri će izabrati vaše najinteresantnije odgovore te ćemo 02.01.2015. u ovoj temi i na Mobil.hr objaviti dobitnike nagrada. U ovom nagradnom natječaju mogu sudjelovati svi registrirani forumaši.
Xiaomi Power bankovi su zaista velikog kapaciteta - darovat ćemo vam jedan od 16.000 mAh, 5 Power bankova po 10.400 mAh te jedan od 5200 mAh.
Kompletnu ponudu Xiaomi Power bankova, ali i pametnih telefona te tableta i dodataka možete pogledati na XiaomiShop.com
Do 31. prosinca XiaomiShop.com za sve čitatelje portala Mobil.hr daruje blagdanski popust u iznosu od 10 $ pri svakoj kupnji iznad 100 $ s voucher kodom “MICHRISTMAS”.
EDIT:
Završen je nagradni natječaj, a imena dobitnika Xiaomi Power bankova čije je postove žiri proglasio najinteresantnijima možete pronaći u posljednjem postu ove teme.
Hvala svima na sudjelovanju i napisanim zanimljivim postovima.
Zadnji uredio gsm : 02-01-2015 u 17:04
Vracas se doma iz grada u sitne nocne sate.. Udes u zgradu, udes u lift, stisnes kat svog stana i paff. Lift stane izmedu katova (zna se dogoditi). Kako su sitni sati u pitanju, svi spavaju dubokim snom pravednika te cekas da netko naide i da pozove pomoc, sto s obzirom na vrijeme u koje si zagalvio u liftu moze potrajati. Kako u liftu (barem u mojoj zgradi) nema signala mobitela, uredaj Xiaomi power bank bi itekako dobro dosao za igranje igrica u zaglavljenom liftu do dolaska pomoci![]()
--
. [Lejzermaster]
Meni bi baš dobro došlo svih pet Xiaomi Power bankova , baš mislim starog fiću preradit u elektro mobil , da mi ne leži na ciglama iza kuće ...
![]()
Where Does He Get All Those Wonderful Toys ?
E sad ćete vidjeti moje spisateljsko (ne)umijeće, ne odgovaram za boli bilo kakve vrste čitanjem mog posta
Evo, pošto se bliži Božić i Nova godina mislim da bi bilo jako lijepo da mi se ne ponovi priča od prošlog dočeka.
Silvestrovo, Anno domini 2013., užurbano pripremanje za doček je u jeku. Kao lokalni geek koji riješava probleme ljudima u susjedstvu stalno dobivam poruke od susjeda/rodbine da sredim sve i svašta – ispraznim memoriju na fotićima/mobitelima tako da se mogu pijani naslikavati kako su na dočeku i da mogu obavijestiti Instagram da se na Zemlji događa Nova godina, kao da ostali ne znaju
Normalno, pošto kod mene sve radi kako spada (osim kad mi zbilja treba) letim i riješavam jednostavnim spajanjem na komp i kopiranjem svih milijardu slika djece/ljubimaca/božićnih drvca na komp i odlazim dalje. Mobitel i dalje stalno zvoni, frendovi su već u novoj godini u 6 navečer sudeći po promilima krvi u alkoholu – nije im se dalo čekati pa su slavili doček u Australiji.
Nakon što je sarma bila gotova i kad je kuća bila ko nova počelo je spremanje za izlazak. Naravno, sve treba biti pic-pic, pažljivo se bira kombinacija odsjaja kose pod vatrometom sa bojom čarapa, milimetarski precizno češljanje da svaka dlaka stoji kako spada... hah, koga ja zavaravam, traperice i prva majica iz komode ftw
E sad, najveća žrtva ovoga je bio mobitel. Zapostavljen od strane svog gazde, marljivo je bacao notifikacije, vijesti, obaveze, pažljivo pamtio svaku zabilješku i svaku fotografiju te je marljivo puštao “Pingvine s Madagaskara”, naravno parodiju. I sve je to radio dok je baterija padala brže od hrvatskog BDP-a.
Fast forward – pola 12. Pola sata prije Nove počinju pripreme za slanje googol broja poruka prema svim živim i neživim... Broj duckface-ova raste eksponencijalno, blic češće pukne nego petarde. Frustracije oko štekanja Android mobitela rastu sukladno broju duckface-ova (shots fired Androidaši)
Mobitel za zavibrira u džepu. Vadim ga van razmišljajući tko bi mogao biti.
Subject: You dumbass!
5 minuta prije ponoći mobitel krepa. Punjač nemam no da sam ga i uzeo ništa mi ne bi značilo jer sam vani pa nema nit utičnice.
Razočaran, otvaram novu flašu pive. 5,4,3,2,1... Sretna Nova godina!
10 sati kasnije, spajam mob na punjač i odgovaram na sve poruke sa “malim” zakašnjenjem. Propustih besplatnu cugu i poziv na druženje sa tada jednom super frendicom, jel
Poanta priče: ne koristiti Android ako ne želite da šteka.Šalim se, poanta priče je da sam imao eksternu bateriju onda bih odgovorio na vrijeme + otišao bih na besplatnu cugu
![]()
Zadnji uredio Mario92 : 19-12-2014 u 19:07 Razlog: Zaboravih dodati link
Voziš se sa komadom kojeg si ulovio tu večer i odjedanput ona predloži da parkirate negdje u mrak. Naravno,ti sav uzbuđen jer će biti akcije,pronalaziš idealno mjesto i ugasiš auto. Ona kaže da bi slušala malo glazbe i da upališ svijetlo u auto. Naravno,sve ćeš joj udovoljit jer zna se što sljedi. I sad nakon odrađenog posla vrijeme je da ju odbaciš doma,jel. Kreneš upaliti auto,a kad ono akumulator mrtav. Vadiš mobitel,koji je naravno isto mrtav jer ga nisi stigao napunit pošto ti se žurilo. Nećeš komada žicati mob da ne ispadneš papak,nego vadiš Xiaomi power bank i napuniš mob i sve riješiš.
Ona naravno sva pozitivno iznenađena i u čudu,a ti ponosan kako si se brzo snašao. Odmah imaš plus više,osim ako si zakazao u akciji. Tu ne pomaže ni power bank![]()
Pohvala za odlične nagrade!
Situacija u kojoj mi je jako trebao Power Bank bila je 2012. na metalfestu u Zadru. Dakle festival, nema baš previše utičnica okolo a svi znamo kakve su nam baterije na smartphone-uUgl. baterija mi se već putem do Zadra potrošila zbog raznih naslikavanja, surfanja i slušanja mjuze, na svu sreću napunio sam bateriju koliko sam mogao u jednom kafiću gdje smo stali na pauzu ali to naravno nije bilo dovoljno. Tijekom cijelog trajanja festivala morao sam razmišljati na koji način uštedjeti bateriju, gdje pronaći utičnicu da barem malo nadopunim i zbog cijele situacije sa baterijom puno trenutaka je ostalo nezabilježeno. Najlošiji trenutak je bio kada sam imao priliku uslikati se sa bendom na meet&great a baterija naravno prazna, na svu sreću uskočio je frend sa svojim mobitelom pa sam ipak uspio zabilježiti jedan od najboljih trenutaka u životu. Iduće godine planiram u Češku, također na jedan festival i ne želim ponoviti istu grešku, Powerbank je savršena stvar za takve situacije te bi mi jako dobro došla jedna prijenosna baterija za iduću avanturu!
![]()
Imam provjerenu stvar koja vam moze pomoci da napunite mob.
Podjete u neki zaselak u okolini kakve planincuge zavijene u maglu, tamo gdje je i Bog reko 'laku noc', i pitate gdje im se nalazi lokalno groblje. Sacekate noc te uz baterijsku lampu i jednu vrecu naberete (sad, zavisi od sezone) ili gljiva ili grobljanskog korova (prepoznacete, to je ona trava sa reckavim liscem i zutim cvjeticima) te s punom vrecom tog prvog sastojka (gljive ili korov) krenete nazad u taj zaselak i nadjete bunar u dvoristu kuce cija su vrata okrenuta ka sjeveru.
Iz tog bunara uzimas drugi sastojak - bunarsku vodu.
Treci sastojak pronacicete ces u stali - svjeza kravlja ba*ega. Vazno je da bude svjeza, znaces ako zagrabis malo u ruku i napravis kuglicu velicine jajeta. Ako je kuglica onako ljepljiva na dodir, ba*ega je pravom stanju, to je ono sto vam treba!
Potom nadji te i dva kokosija jajeta, 2.5 dl rakije (bilo kakve, moze i brlja), konopac duzine 2 m i dve glavice bjelog luka.
Sad ide priprema carobnog napitka i sam postupak punjenja mobitela.
Gljive ili korov operes, isjeckas na sitne komadice i stavis u nauljen tiganj sa ociscenim bjelim lukom i przis dok ne posmedje, povremeno dolivas rakiju, Na kraju kucnes dva jaja, i sve to tako izmjesas. To ti dodje kao kajgana sa gljivama/travom/rakijom. Kad to spremis sacekas da se ohladi. Kad se ohladi bacis sve to u smece jer ti to nece trebati.
Nece ti trebati ni bunarska voda ni kravlja ba*lega, to sam se samo zafrkavao malo s vama.
Jedino konopac mozete da iskoristite, da se okacis o njega .
Zadnji uredio cnvzode : 20-12-2014 u 15:28
"Svaka je zamisao laka kad se ne uzme u obzir stvarnost."
Definitvno na poslu, jer sam tamo 6 mjeseci na godinu, a uticnice ni za lijek nema....u svakoj je neki uredjaj ukljucen.Za mene bi Xiaomi power bank bio spas.
Tko rano rani, zajebo je pjetla
Na aerodromima jer jako rjetko nađem slobodnu utičnicu na ikojem aerodromu a često putujem. Pogotovo na plesu u prostoru gdje se kupuju karte i to i gdje utičnice uopće ne rade, a dok dođem iz Osijeka za Zagreb ispalim cijelu bateriju u autubousu =)
Evo došao sam i ja malo žicati neke nagrade.
Razlog zašto mi treba novi novi powerbank je taj što mi je stari(na slici) poslao u vječna lovišta najdražu Nokiu(također na slici) te će sad biti prenamijenjen u Arduino napajanje.
Zašto bi nekome uopće trebao powerbank?
Recimo da vas draga nekako natjera da odete s njom u kupnju do obližnjeg trgovačkog centra. Ona kreće do prve trgovine, a ti ostaješ čekati vani jer imaš važnog posla - moraš pročitati poslovni ugovor/skriptu za faks/nešto jako bitno (a zapravo igrate Football Managera/San Andreas/nešto treće). Dva sata vremena kasnije, ona se vraća namrgođena, a ti se brže bolje prebacuješ s igre na prvi pdf na koji naiđeš. Trebaš joj pomoći izabrati između samo 26 odjevnih predmeta koji izgledaju isto. Njezin oštri pogled brzo uočava kako vam treperi notifikacijska ledica javlja da je baterija pri kraju. "Ajde ustaj, ionako će ti baterija još malo krepati."
I taman dok se teška srca namjeravaš ustati i provesti par sati klimajući glavom i govoreći joj kako je divno izgleda u čak i u krepanoj ovci koju je nabacila na sebe - sjetiš se - imaš powerbank kod sebe. Uputiš tužan pogled prema njoj i kažeš: "Žao mi je draga, ali ovo zbilja moram srediti do navečer" te potom priključiš mobitel na powerbank. Eto, sad si miran par sati(taman možeš završiti drugu sezonu Managera), ali sljedeći put ti ni powerbank ne može pomoći.
Zadnji uredio akoj : 23-12-2014 u 17:30
Odnedavno sam ponosni vlasnik Xiaomi mi3 uređaja kupljenog preko XiaomiShop.com-a. A nedavno sam također "zaglavio" u bolničkoj sobi bez ispravne utičnice.Užas! Žicao sam slobodne utičnice po susjednim sobama.Prijatelj me je ubrzo spasio svojim Power bankom... Ovih dana sam si i sam odlučio priuštiti jedan i umalo naručio nekakav jeftiniji no name Power bank kad naletih na ovu nagradnu igru na forumu koji mi je svojevremeno pomogao oko mnogo stvari a koji već dugo nisam posjetio. A da izmišljam neke hipotetske priče koje uključuju Power bank,ženu/punicu i svjetska putovanja...e,za to ipak nemam dovoljno mašte![]()
Obican radni dan, 9.mjesec
Mobitel ujutro napunjen,izdrzi taman do povratka kuci
Na radnom mjestu posla preko glave,ostajem prekovremeno kao i svi na poslu
Po zavrsetku posla, nenadano dobijem poziv da direktno s posla svi zajedno idemo na rujanfest - nisam mogao odbiti
Baterija pri kraju,ali nema veze idem na cugu i vracam se kuci, spremam mobitel u torbicu i uputim se s kolegama na rujanfest
Dosli smo na rujanfest, pijemo cugu, mobitel se ugasio
Otisli u rakijarnicu i tu anstaju problemi
Stislo me, otisao glavom bez obzira u TOI TOI
Sa sobom nicega osim torbice u kojoj su mobitel i novcanik
U wcu nema wc papira
Sta sada? Mobitel ugasen, sa sobom ni maramica niti iceg iskoristivog
Power bank bi legao ko budali samar![]()
Vjerojatno bi taj Power bank koristio svaki put kad mi je mob na izdisaju, a punjac nije u blizini. Sto bi u prijevodu znacilo da bi ga koristio bar 1-2 puta tjedno u autu, dok me mob navigira do neke adrese (jer sam izgubio auto punjac, a lijen sam otic u ducan). A osim toga, koristio bi mi i kad idem negdje na dulji put (makar na jednu noc) jer u tim slucajevima uredno zaboravljam punjac, pa onda moram sparati sa baterijom....
...HTC Desire->Sensation->One (M7)->Note 3->LG G2-> S6 SM-G920F
Nakon dužeg vremena "lurkanja" i čitanja, odlučio sam se napravit account pa okušat se (malo novogodišnjeg čuda).
Naravno za korištenje ovakve stvari postoji više scenarija koji odma padaju na pamet.
Od čekanja u redu na bilo kakvom MUP šalteru ili slično (baterija se potroši prije nego si od muke odereš lice),
vožnja u autobusima, avionima, obiteljskim traktorima i slično.
Možda jedan od najgorih scenarija, fino ste se otuširali, izvalili na kauč pod toplu dekicu, uzeli mobitel, a na njemu 24% baterije....
I naravno, na uvijek popularnom "uredu", dok ordiniram iz jedine mi prostorije gdje je signal jači nego u centru grada.
Do čitanja![]()
Objavljujemo dobitnike Xiaomi Power bankova koje je odabrao žiri:
Xiaomi 16.000 mAh: akoj
Xiaomi 10.400 mAh: Lejzermaster
Xiaomi 10.400 mAh: Mario92
Xiaomi 10.400 mAh: n3m3s1s
Xiaomi 10.400 mAh: Michael
Xiaomi 10.400 mAh: cnvzode
Xiaomi 5200 mAh: walter66
Čestitamo svim dobitnicima.
Dobitnike ćemo direktno kontaktirati oko preuzimanja nagrada.
Hvala svima na sudjelovanju i napisanim zanimljivim postovima![]()
Čestitke dobitnicima
Nisam htio sudjelovati jer doma već imam dvije takve baterije, ali čisto jedna pričica da upotpuni ove "low battery" doživljaje.
tl,dr: igram Ingress, koristim čudne pojmove i baterija mi je uvijek 'low' :Đ
Negdje početkom 9. mj. zove frend iz Zga i govori "ej večeras će vam prebaciti artifakt iz Grčke, pripremi se i natankaj auto". Auto pun, baterija puna, dečki iz Grčke, Italije i Hrvartske pokušavaju probiti put za artifakt i poslati ga u Pulu. U 9h ujutro dolazi poruka i budi me "napokon je stigao!". Doručkujem u autu, nosim tablet za intel mapu i komunikaciju/planiranje s drugim igračima i naravno mob kao glavno oružje, sjedam u auto i već letim okolo prema unaprijed dogovorenom planu. Pula - Medulin - Premantura - Kamenjak - Pula... Ne znam točno koliko je bilo ukupno pređenih kilometara, ali mob se ispraznio dvaput. Tada sam još imao manju 5000 mAh bateriju. Prvi put sam osjetio da mi nije dovoljna i naručio Anker 13000 mAh. Da sam zajebao ovu misiju izbili bi neredi na relaciji Italija - Hrvatska - Srbija i propao bi trud najmanje 50 ljudi
Tako da kada sam u pokretu, što po gradu s drugim igračima ili solo/s divojkon po Istri, dodatna baterija uvijek ima mjesto u džepu!
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
Cestitke svim dobitnicima!
Posto vec imam Xiaomi Power bank neka davatelj nagrade proslijedi moju osvojenu nagradu prvom koji se javi da mu je Xiaomi Power bank potreban .
Meni je potreban, zato sam se i prijavio na natjecaj![]()
Et ja se slazem stim da ti proslijede nagradu , pozz .
Hvala ti![]()
Ako je koji ostao može meni jedan ja ću napraviti što god treba s obzirom da je natječaj gotov hehe
Inače meni bi bio potreban jer oko wc školjke nemam nigdje utikača znate kako je kada nestane struje u mobitelu na tom mjestu
![]()
Seriously?
Jel vam stigao power bank na kucnu adresu?
Meni jos nista.. ;(
--
. [Lejzermaster]
Bookmarks