Posle jucerasnjeg testa mogu reci da odlicno radi uz par noviteta.
Svidja mi se sto su sad pored govornog ubacili i zvucno upozorenje sto im je prije (bar za mene) falilo. Tu je sad i pokazivac brzine kao i vremenska prognoza, glympse...
U voznji mi se veoma dobro pokazala i veoma dobro kamere lovi. Jedna mi stvar nije jasna, dali lovi i mobilne kamere jer me je upozoravala na mjestima gdje nema kamera ali su ta mjesta gdje su trajekt/mobilne kontrole. U NL su oznacena mjesta gdje su trajekt/mobilne kontrole i upravo zbog toga me to zbunjuje tj dali lovi i mobilne kontrole. Jos bih napisao da je kod mene non stop ukljucen internet tj ako ima tu mogucnost, mozda radi samo ukoliko je internet ukljucen.
Pored Navigona sam testirao i Sygic koji ima problema kao i starija verzija koju sam nekada koristio i zbog koje sam ga i prestao koristiti. Sygic se u momentu zablesavi i zna covjeka baciti nekom cudnom rutom ali je i dalje navigacija sa najvise dodataka. Ako se uzme u obzir da vise od pola tih dodataka nisu ni bitni kao i losiju (za nasa podrucja) pokrivenost kao i greske pri navodjenju, onda je Navigon ispred nje. TomTom je takodje odlicna navigacija ali za ljude koji zive na ExYu podrucju je sigurno nezanimljiva. Ne znam zasto nas toliko zapostavljajuJos bih da navedam da sam prije 15-ak dana uporedo testirao/koristio Navigon 5.2.6 i Sygic 14.6.7 na podrucju Slo,Hr i BiH. Za ovo mogu kratko reci, izbrisao sam Sygic jer se apsolutno lose pokazao. Zakljucak, u cjelini tj gledajuci na sve Europske drzave, Navigon No1 mada je steta sto IGo ima lose update za karte jer je to ipak bio moj favorit
Ako gledamo na "razvijenije" drzave, onda je tu broj jedan TomTom i nikad mi nece biti jasno zasto zapostavlja pojedina podrucja.

Jos bih da navedam da sam prije 15-ak dana uporedo testirao/koristio Navigon 5.2.6 i Sygic 14.6.7 na podrucju Slo,Hr i BiH. Za ovo mogu kratko reci, izbrisao sam Sygic jer se apsolutno lose pokazao. Zakljucak, u cjelini tj gledajuci na sve Europske drzave, Navigon No1 mada je steta sto IGo ima lose update za karte jer je to ipak bio moj favorit
Ako gledamo na "razvijenije" drzave, onda je tu broj jedan TomTom i nikad mi nece biti jasno zasto zapostavlja pojedina podrucja.
Odgovori uz citat
Bookmarks