Malo kasnim, ali da oživim temu
Zadnjih cca. 2 tjedna imam Moto360 v1.
Rođak iz Amerike mi ga je kupio i poslao mi ga. Mislim da je izašao oko 120 USD u Best Buy ili nekom takvom dućanu. Nije mi dao račun pa ne znam točno, rekao mi je samo da ne brinem oko love
Iako je procesor u njemu prastar (skoro 4 godine) ne vidim neke probleme u performansama. Na koncu konca, radi se o satu a ne o mobu. U direktnoj usporedbi s LG G Watch R se vidi da je LG brži, ali ako ih ne uspoređuješ jednog pored drugog, Moto 360 nije bolno spor.
Što se izrade tiče, nemam nikakvih primjedbi. Imam i Tissot PRS200, koji je osjetno teži i od boljeg metala, ali nemam osjećaj da je razlika u izradi baš opradava 5 puta veću cijenu. Zvuči malo glupo uspoređivati takav sat s Moto360, ali nemam drugi s kojim ga mogu usporediti.
Ekran je dobar, vidljiv po suncu, ali bolje bi bilo da je AMOLED. Onda bi se i mogao iskoristiti Ambient mode WearOS-a. Ovako s LCD-om je bezveze, samo crpi bateriju bezveze.
Nije baš ni u startu nešto jaka baterija. 320 mAh je smješno malo, pa mi sat izdrži jedva 1 dan, ali nikad cijeli. Ako ga skinem s punjača oko 9 ujutro kad idem iz kuće, oko 16-17 kada bi išao nazad sat bi znao biti i na 30%.
Mislim da problem nisu notifikacije koje stižu na mob, nego blesavi Heart Rate monitor koji bez obzira koristio ga ili ne svakih 5 min mjeri otkucaje srca. Isključio sam sve Google Fit i Motorola Health aplikacije, ali on i dalje opali svakih 5 min na oko 20-30 sec. Mislim da to izaziva wakelockove i ne da satu da ide u deep sleep. Kada bi se dao isključiti HRM, mislim da bi mi baterija držala 2x dulje.
Imam isključeno automatsko osvjetljenje i sve geste. Sat palim ili na tipkicu ili na tapkanje po ekranu, a nakon 2 tjedna sam se već polako i navikao na to da moram tapkati sat da vidim koliko je sati. Malo je blesavo što ne mogu samo pogledati na sat kad sam na sastanku, već svi vide da tapkam po satu i kuže da mi je dosadno
Već nakon 2 tjedna kožna narukvica pokazuje veće tragove korištenja. Od mekane je brušene kože, tako da već u 2-3 dana pokupi znoj iz ruke, pa postane "špekasta".
Nisam još odlučio da li ću zadržati sat. Ako ga zadržim, vjerojatno ću promjeniti remen u neki smeđi i kožni. Metalna narukvica mi je malo bezveze na ovom satu, a već i imam sat s metalnom narukvicom pa sam ionako htio promjene radi jedan s kožnom. Ako ga ne kanim zadržati, vjerojatno ću ga puknuti na njuškalo ili pokušati trampiti za neki drugi smartwatch.
Fora je stvar imati tako sat koji ti javlja notifikacije i kojem možeš promjeniti izgled, ali Moto360 osim odličnog dizajna nema ništa posebno. Novi Moto360 v2 mi se nikako ne sviđa. Capice iznad i ispod ekrana za pričvrščivanje remena mi se čine ružnim i kvare dizajn.

Odgovori uz citat

Bookmarks