iPad/povećani iPhone sa Androidom. Bar je mene odmah podsjetilo.
Nope i nope![]()
I Nokija se vraća
Ovoga puta u obliku tableta baziranom na Androidu
7.9-inch, 2048x1536 (4:3) IPS LCD with Gorilla Glass 3 and fully laminated zero air gap display
64-bit 2.3GHz Intel Atom Z3580 processor, PowerVR G6430 GPU with 2GB RAM
32GB built-in memory (non-expandable)
8 megapixel rear camera, 5 megapixel front camera
Dual channel 802.11a/b/g/n/ac Wi-Fi with MIMO, Bluetooth 4.0
Micro-USB 2.0 with a Type-C reversible connector
Stereo speakers
5300mAh battery
Unibody aluminum design; available in Natural Aluminum or Lava Gray colors
http://phoneradar.com/nokia-n1-android-tablet-details/
![]()
iPad/povećani iPhone sa Androidom. Bar je mene odmah podsjetilo.
Nope i nope![]()
Kako do 31.10.2015. ne smiju koristiti svoje ime u mobilnoj industriji, ovim prvim potezom su najavili dobar povratak i zaokret u Android vode, kamo je Nokia oduvijek i spadala. Nadam se da ovo znači konačan raskid s Windows phone platformom iako mene neće imati za kupca ovog tzv. N1 modela.
Mario je u pravu-čista poveća kopija iPhonea 3, hardverski, koji i nije baš bio nešto za kopiranje.
No, Nokia is back in game!
Sredili su mi Nokiju "po propisu"-
U Mobisu!
Al' baš su se potrudili kopirati ga
No da, jesam Apple fan, ali drago mi je da se Nokia maknula od MS. Osobno, bez uvrede ikome, MS mi se najmanje sviđa od mobilnih platformi, mada znam par ljudi koji su jako zadovoljni, kojima je MS bolji i od iOSa i od Androida.
Još da dizajniraju nešto umjesto kopiranja, vjerujem da bi Nokia opet mogla postati velika...
Bolje cica u ruci nego Frankfurt na Majni
Svi na dizajnu zapeli, nitko nije ni skužio da je 64-bitni tablet.
Pa iPad mini, čija je ovo kopija, ima A7 chip, koji je 64-bitni ako se dobro sjećam
A ti nisi u Androidu toliko. Naime, 64-bita je novost u Androidu i ovo je među prvim uređajima koji ima 64-bita. Ak se ne varam samo kinez neki bi trebao sada u jesen izać da ima 64-bita.
Kako nema 64-bitnih? Ima barem pedesetak uređaja pogonjenom S615, S410, Exynos 5433, K1, MTK6759 ili MTK6752.
Nije baš tolika novost.
A da ne ni spominjem da će broj ubrzo porasti s S808, S810, S610, hrpom MTK SoC-ova( mobile i tablet verzija), novim Atomima pa čak i RockChipom.
Da, u pravu si, ima više uređaja. Zaboravio sam na neke. Čak i sami Note 4 je 64 bitni.
No nema ih pedesetak kako si rekao već od svakog čipseta po uređaj, dva su ako već. Ne računajući kineze za koje ni ne znam.
Kako se Nokia kazete moze vratiti ako je Microsoft najavio da naziv Nokia nestaje.Mislim posto su blesavi menedzeri u Nokiji sve uspjeli unistiti i proizvodnju prodali gubavim Amerikancima.
Nur Fair nicht mehr und nicht weniger.
Symbian & Windows Mobile
Ne, MS eksluzivno pravo(mislim do studenog sljedeće godine) na korištenje imena Nokia i Lumia kod smartphona. Poslije toga ima pravo na korištenje tog imena(ali i ga i drugi mogu koristiti).
Ako ne znaš - ne znači da ne postoje.
Mislio sam na pedesetak sveukupno.
Inače, S410 se nalazi u otprilike 30 uređaja. Ostali čipove (ne računajući MediaTek gdje je nemoguće pronaći sve modele) uglavnom 4-5 uređaja (dobro osim K1). Sljedeće godine bi trebali vidjeti daljnjii pad Qualcomma i rast MediaTeka.
Ontopic:
Ovaj potez mi se nimalo ne sviđa.
...mislim da mogu staviti ime na tablet uređaje? Da se zabrana odnosi na smartphone i dummy modele, koja nešto duže traje nego za smartphone?
više na
p.s. tablet mi uopće ne izgleda loše, zašto ne...
HC4L
Izgleda da će Foxconn proizvoditi tablet.
http://www.gsmarena.com/nokia_is_lic...news-10243.php
Yes, istina, s Androidom sam na "vi" i dalje
Imam doma Note 8, za pogledat forum i to kad se izležavam na kauču, i to je otprilike to
Osobno bi mi bilo drago da se Nokia oporavi, toliki div i pojam iz ne tako davnog vremena može samo donijeti dobre stvari na tržište (ako ništa drugo a ono barem konkurenciju). Samo me smeta to kopiranje - nebitno je li netko kopira Apple ili Apple kopira nekog, je li netko kopira Samsung ili obratno, sam pojam plagijata nije dobra stvar, najlakše je uzet tuđi proizvod pa ga kopirati. Ali nema tu inovacije. OK, Samsung je poznat po kopiranju, ali Nokia je (barem prije) bila naprijed, radila inovacije, pokušaje, neki su prolazili a neki propadali, ali ljudi su tjerali svoje. Nadam se da će se vratiti i tako i nastaviti, takva konkurencija na kraju samo nama (korisnicima) donosi najbolje.
Lumia ostaje kod MSa mislim 10 godina, Nokia ime se mora povući do 2016.
A kako, nisam skužio do kraja. Nokijino ime se ubuduće neće vezivati uz gadgete već će ime vezivati za proizvode kompanija koji joj se učine bitnima... kažu nekako na GSMAreni. Što bi ga to značilo?
I ova N1 je "izmišljeno" ime. U stvarnosti riječ je o tabletu neke kineske firme samo preimenovanom u N1.
Sredili su mi Nokiju "po propisu"-
U Mobisu!
Bookmarks