= Citat = Izvorno postao domy_os Pregledaj post
Jedan od razloga je što nemam nikakvu garanciju da ću dobiti ono što sam kupio, a samim time mi i povrat novca pada u vodu. Kod plaćanja PayPalom si zaštićen s te strane. Nedavno sam kupovao neki software i radije sam dao 2 EUR-a više na račun plaćanja PayPalom nego da sam išao direktno karticom.
zapravo i nije tako. Evo navest ću primjer, ako kupljeni proizvod ne dobiješ, a ti kasnije pokreneš claim na Paypalu. S obzirom da je Paypal pravedan uglavnom on dosudi u tvoju korist i onaj tren kada je claim završen paypal pokušava tebi vratiti lovu. Što se događa ako taj seller koji te je prevaraio nema love ? ako nema love isto tako i ti nečeš dobiti lovu jer paypal nedaje lovu iz svog đepa.... jedino što će paypal raditi je pokušavati tebi vratit lovu sve dok seller ne stavi lovu na svoj račun... a to najčešće nikad ne dogodi.

a ako platiš direktno karticom i ista se stvar dogodi ti uvijek možeš pokrenuti postupak reklamacije za navedenu transkaciju u banci u kojoj je izdana kartica. to se zove inače chargeback
ja sam to morao dva puta pokretati jer dva puta mi se kroz nekoliko godina desigla gore navedena situacija da seller nema love i da ju nemrem dobiti nazad.
nakon što sam pokrenuo chargeback u banci svaki put sam dobio full refund nazad na svoj račun unutar 30 dana.

znači ako paypal zakaže još uvijek je tu banka jer banka sve paypal transkakcije bilježi. zato npr.. nije pametno plaćati s paypal balancom jer tada banka ne vidi tu transkaciju. osim toga koliko znam
paypal ne nudi zaštitu kod kupovine virtualnih proizvoda poput cd-keyeva i sl.