Eh, ja sam jučer gledao, ali nisam točno zapisao... Uglavnom, zadnje što se sjećam bilo je 1d 14h standby i 10h ?m usage. Ovaj usage nisam siguran, ali standby sam zapamtio točno, i znam da sam si zbrojio u glavi i rekao "pa da, to je sad oko 48 sata sve skupa". Skinuo sam ga s punjača u 7 ujutro, kao i uvijek, imao taj dan, noć je bio bez punjenja, drugi dan (jučer) i navečer je s tim statistikama bio na 36% baterije. Jutros (i dalje bez punjenja) je na 31%, a to bi mi trebalo biti dovoljno dok ne dođem doma s posla.
Ja sam poisključivao neke stvari, koje sigurno pomažu očuvanju baterije - savjeti koje sam našao kad sam jedan 4S pokušavao debugirati (baterija je curila 50% tokom noći, bez ikakve upotrebe). Uglavnom, u Location Services sam isključio za sve osim onog što mi stvarno treba. Tipa nekakvi Facebook, Twitter, Viber - location services je na off. Ostavio sam ga za navigacije, slike, kompas, weather, takve stvari. Isto tako i onaj background refresh sam ubio za te meni nebitne aplikacije, uključujući tu i weather - jer ne znači mi ništa da mi se vrijeme obnavlja u backgroundu, kad ga dignem onda se refresha i to mi je čisto dosta (ne moram svake sekunde u sekundi imati prognozu za 7 dana, ništa mi to ne znači). Uglavnom, na te dvije opcije sam većinu pogasio, ostalo je samo ono što mi stvarno treba da se obnavlja u pozadini ili da ima location services - experience mi je ostao isti, dakle bez promjene koju bih primijetio, ali baterija malo duže traje.
Još jedna stvar koja guta dosta baterije je push maila, ali to sam si ostavio jer mi tako paše. Tu vele da se dosta uštedi, ali eto - taj dio ne dam.
Opet, neki dan sam preko MaxTV to go pogledao pola Avatara na mobitelu, to je pojelo bateriju opako. Nisam gledao stanje baterije prije pa ne mogu reći, ali znam da je tih sat vremena gledanja TV stvarno ostavilo traga na bateriji.
I zadnja stvar - switchanje mreže. Kako imam 4G opciju, ali nije uvijek svugdje jak signal, tako na nekim mjestima bude na 4G spojen, no kad krenem surfati ili nešto onda prebaci na 3G, pa vrati na 4, pa 3, pa sim-tam. Ponekad zna nestati i 3G i 4G pa baci na EDGE (iako u ZG vrlo rijetko), a čitao sam da to switchanje isto jede bateriju. Ne da mi se gasiti 4G, što bi pomoglo u tim situacijama, osim kad odem negdje gdje znam da nema 4G, da je taj signal nepostojeći ili pak vrlo slab, onda isključim 4G pa on prestane tražiti i pokušavati. I zadnja stvar je wifi, jer i Apple veli u dokumentaciji da je konekcija preko wifi manje zahtjevna po bateriju nego što je to mobilni data promet. Dakle gdjegod imam wifi (ako je normalne brzine) spojim se na njega.
Sitne stvari, ali u konačnici pomažu kad se zbroje, izvuče se nekoliko sati više iz baterije. Znam da mi je 30% dosta da od jutra kad idem na posao pa dok se ne vratim doma izdrži baterija, uz ovu normalnu upotrebu. Naravno, vjerojatno ću u tom slučaju doći doma sa nekih 6%, ali nije bitno - izdržao je, i meni je to dosta. I naravno da uvijek imam kabel sa sobom kad testiram takve stvari, da se uvijek mogu nadopuniti ako stisne frka.

Odgovori uz citat
Bookmarks