@Sljaka --> jel mogu ja to kao laik za takav hardware??? naime, nije to bas moja struka... otprilike kuzim kaj treba napraviti... sto mi treba od alata???![]()
@Sljaka --> jel mogu ja to kao laik za takav hardware??? naime, nije to bas moja struka... otprilike kuzim kaj treba napraviti... sto mi treba od alata???![]()
3aTmr---> Reci mi da li mogu otkljucati svoj C55 sa vip-a na simpu i sa kojim kabelom?Kakav je to NEoriginalni kabel?
Zadnji uredio perisa : 05-02-2005 u 21:19
Treba ti precizna lemilica,kliješta za sječenje žice, žica (obavezno fleskibilna),dvije diode,regulator napona 7805(može biti bilo koja verzija, ova prikazana je najmanjih dimenzija, ali rade i sve druge) mirne ruke i malo strpljenja.Izvorno postao vrag
Najteža stvar je nalemiti žicu na pin 1 u konektoru mobitela. To je dio koji zahtijeva mirnu ruku i preciznost. Isto tako treba to napraviti brzo kako se ne bi počela topiti plastika oko pina i onda on ispadao. Najčešća greška koju ljudi rade je da koriste lemilicu premale snage koja onda ne može dovoljno brzo (1sek i manje) rastopiti lem i zalemiti žicu, ali bez problema rastopi plastiku.
Diode i regulator 7805 kupiš u trgovini elektroničkih dijelova. Kod 7805, kad ga okreneš tako da je natpis prema tebi, prvi pin je ulaz, drugi masa, treći izlaz bez obzira na oblik kućišta.
Znači na ulaz 7805 zalemiš katode dioda (označene su prstenom), anode spojiš na RS232, izlaz 7805 na konektor mobitela, masu na RS2323 i trebalo bi raditi. Diode mogu biti bilo koje, nisu obavezne ove označene.
Ako imaš još pitanja, tu sam .
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Bookmarks