Daj prvo napiši koja je verzija softvera. *#06#
Nakon oho ho vremena bok ljudi!!! Tek sada kad vam se obracam za pomoc vidim da me predugo nije bilo...![]()
Siemens c55 je zakljucan na vip, a meni treba za simpu! Jel se moze to sredit? Kaj mi sve treba tocno... Cini mi se da sam jednom prije vec probao, ali nesto nije islo... no ne sjecam se!
Unaprijed zahvaljujem svima koji znaju nesto...![]()
Daj prvo napiši koja je verzija softvera. *#06#
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Hvala na tako brzom odgovoru Sljaka!![]()
verzija je 18...
nista, treba ti NEoriginalni serijski data kabel (ili USB), Freia 15 - http://www.siemensfreaks.com/php/unlock.php i to je to...
Pokrenes Freia-u, prikopcas mob sa kabelom na komp i ugasis mob. Odaberes unlocking functions, pa unlock also saves map. Ukucas SVOJ IMEI (zadnji se broj NECE upisati) broj i klkines OK. KAd dobijes poruku waiting to power on the phone, klikni crvenu tipku (on/off) mobitela. Dovoljno dugo, ali ne predugo da se mob NE upali. Nakon par sekundi, mob je otkljucan...
Uzivaj![]()
maraschino - PTICICA
ak si u Zagrebu mogu ti pomoći ,bez problema, ok.091/6571-048
hvala ti puno 3aTmr na detaljnom objasnjenju... nasao sam na gsmdiskont.com data kabel za 126kn cini mi se... to mi je previse/pola vrijednosti moba! Zna li itko gdje jos ima za pogledati i kakva je cijena data kabla za c55?
jel taj Kabel onda vrijedi za sve serije *.55 na gore?![]()
Zadnji uredio vrag : 26-01-2005 u 00:46
taj kabel vrijedi za sve mobitele serije x55, a preinakom ga mozes koristiti za x65 seriju, tj mozes ga kao takvog koristiti kod x65 serije samo za sluzbeni update fw-a...
Cijene se krecu tu negdje od 100-ak kn pa do 200-ak...
maraschino - PTICICA
Steta, inace bi se isplatio da mozes takve stvari radit i na x65...![]()
da, isplatilo bi se nama, no ne i siemensu...
maraschino - PTICICA
Gledaj cijenu kabla malo drugačije. Jedna npr. Java igrica košta recimo 12 kn nikada ne znaš da li je dobra dok ne platiš i dosadi za najduže mjesec dana. Ako imaš kabel, možeš isprobat cijelu hrpu igrica besplatno. Dodaj još k tome melodije, sličice i vidjet ćeš da cijena kabla od 100-tinjak kuna nije prevelika.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
@3aTmr--> slazem se!
@Sljaka --> ima tu istine... ako tako gledas naravnonasao sam u hgspotu jos i najjeftiniji kabel, i to usb za 100kn ravno!
Ima li gdje za skinuti zadnji firmware za c55 ljudi??? Mislim da je v21?![]()
WINSWUP
username:mobile
password:elibom
c55v210606 (sa hrvatskim) - http://eh.student.utwente.nl/~landy/...C55_210606.zip
c55v240101 (bez hrvtskog) - http://eh.student.utwente.nl/~landy/...C55_240101.zip
c55v850101 (bez Hrvatskog) - http://eh.student.utwente.nl/~landy/...C55_850101.zip
maraschino - PTICICA
hvala ti puno 3aTmr... jer gledao sam na siemensfreaks-ima i nisam nasao...
no imam jos nekoliko pitanja:
-winswup32 mi treba za to, zar ne?
-21 je zadnja sluzbena? 24 i 85 nisu sluzbene? ne treba mi hrv, onda mi je najbolje staviti 85?
-jel mogu sve to s orginalnim serijskim kablom napraviti?![]()
Zadnji uredio vrag : 04-02-2005 u 17:23
winswup ti ne treba kao posebni program, upload dolazi u tom obliku tvoje je samo da ga staviš u mob.
Sa orginalnim kablom možeš raditi update sa winswupom jedino ako ga modificiraš http://public.globalnet.hr/~amarakov/trikovi.html
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Mogu li sa originalnim kabelom otkljucati siemens c55 sa vip-a na tmobile.Imam usb kabel kupljen u hgspotu.I uz pomoc Freia 15.
@Sljaka --> jel mogu ja to kao laik za takav hardware??? naime, nije to bas moja struka... otprilike kuzim kaj treba napraviti... sto mi treba od alata???![]()
3aTmr---> Reci mi da li mogu otkljucati svoj C55 sa vip-a na simpu i sa kojim kabelom?Kakav je to NEoriginalni kabel?
Zadnji uredio perisa : 05-02-2005 u 21:19
Sa USB kablom možeš.Izvorno postao perisa
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
E bas ti hvala!!!!!!!!!
Treba ti precizna lemilica,kliješta za sječenje žice, žica (obavezno fleskibilna),dvije diode,regulator napona 7805(može biti bilo koja verzija, ova prikazana je najmanjih dimenzija, ali rade i sve druge) mirne ruke i malo strpljenja.Izvorno postao vrag
Najteža stvar je nalemiti žicu na pin 1 u konektoru mobitela. To je dio koji zahtijeva mirnu ruku i preciznost. Isto tako treba to napraviti brzo kako se ne bi počela topiti plastika oko pina i onda on ispadao. Najčešća greška koju ljudi rade je da koriste lemilicu premale snage koja onda ne može dovoljno brzo (1sek i manje) rastopiti lem i zalemiti žicu, ali bez problema rastopi plastiku.
Diode i regulator 7805 kupiš u trgovini elektroničkih dijelova. Kod 7805, kad ga okreneš tako da je natpis prema tebi, prvi pin je ulaz, drugi masa, treći izlaz bez obzira na oblik kućišta.
Znači na ulaz 7805 zalemiš katode dioda (označene su prstenom), anode spojiš na RS232, izlaz 7805 na konektor mobitela, masu na RS2323 i trebalo bi raditi. Diode mogu biti bilo koje, nisu obavezne ove označene.
Ako imaš još pitanja, tu sam .
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
iskreno ti hvala na iscrpnom opisu rada... mozda se okusam kada ispiti prodju, a znat ces jer ce biti vjerojatno jos puno pitanja...![]()
bok ljudi,ima mi lega c55 i trebam mu ga otključat da mu radi na t-mobile,ima verziju 24!zanima me jel trebam neki instalacijski cd od c55 jer ga nemam,a program mi kaže da mi mob nije upaljen?!?imam od m55 instalacijski,jel bi taj mogo pomoć!hvala
bilo je već govora o tome, ali lakše mi je ponoviti nego tražiti link.Izvorno postao sibir
Za C55v.24 potrebna je modifikacija kabla, pogledaj http://public.globalnet.hr/~amarakov/trikovi.html a za otključavanje treba ti Freia ili neki sličan program.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
i to sto ti kaze da mob nije upaljen, nemoj shvatiti bukvalno, jer ti mob u biti treba biti UGASEN i kad dobije tu poruku trebas klkinuti crvenu tipku na mobu (lagano, ali dovoljno dugo) i paziti da se mob NE upali...
maraschino - PTICICA
Bookmarks