Kolega, molim te da te probleme oko aplikacija rješavaš negdje dalje. Ovo je tema o nadogradnji softvera. Hvala!
Tu ti je u temi za LG, potraži par mjesta ispod ove
Danas sam flešao Carbon ROM za probu ali mislim da ću ostati na njemu. Ima sve funkcije kao i LG stock ROM, double tap radi, a ima AOSP izgled. Nadasve glatko radi i nema stvari na njemu da ne rade kao kod nekih gdje ne radi WiFi, kamera, BT i sl. Ostaje da vidim kako će se baterija ponašati, ali prema izjavama ljudi navodno je malo i bolja nego na stocku. Po mom mišljenju stvarno najkompletniji custom ROM. Za svaku preporuku ako nekoga zanima nešto izvan stock softvera.
A kako si flesao? Kako si si stavio twrp? A odakle ti rom? Tog nema na xda-u.
Ima,ima samo nisi tražio na pravom mjestu. http://forum.xda-developers.com/lg-g...onrom-t2937019
Moraš prvo flešati neku nižu verziju npr. v10N i onda rootaš i staviš TWRP i nakon toga iz twrp flešaš ovaj Carbon i google apps.
A to znam za tu metodu.
Mislio sam da je izašao root za 5.0
---------- Post added at 21:53 ---------- Previous post was at 21:50 ----------
A da. Rijetko idem na orginal development.
To mi je još trauma iz Samsung ere
---------- Post added at 21:55 ---------- Previous post was at 21:53 ----------
Ipak ostajem na L-u. Radi mi sve OK.
Izaći će valda uskoro root.
Konstantno sam na mobu i ekran gori non stop, a po prikazu potrosnje baterije skoro pa nista ne trosi bateriju, no zato android sustav ubija. Od 7h do sada mi iscurilo 42%baterije.
Razlog?
Instaliraj neku aplikaciju koja prati potrošnju i onda ćeš znati više (wakelock detector, gsam battery monitor).
Ali inače, Lollipop ima bug da krivo prikazuje bateriju.
I to ti je taj bug. Baterija se normalno troši kad ti je od 7 sati otišlo svega 40% a stalno si na mobu kako kažeš. Bug u prikazu baterije, ništa zabrinjavajuće.
Jel bi kalibracija baterije (brisanje filea) pomoglo??
Ne. Nema veze s time. Bug je u samom softwareu u prikazu potrosnje baterije.
Krivo pokazuje stavke na generalnom prikazu, dok recimo udjes u ekran tocno prikazuje kolko je bio upaljen.
Stavio sam Carbon rom (aosp) i mogu reci da sam zadovoljan. Koliko puta je to brze i responzivnije od stock roma, neopisivo.
Tema "Ručna nadogradnja" i "Root i custom recovery" objedinjene u jednu.
Tutoriali su u prvom i drugom postu.
Carbon je po meni u vrhu, nisam primjetio da nešto ne radi i vrlo je smooth. Jedina zamjerka je što se ne može izabrati home screen po želji i onaj Google search bar je zacementiran na desktopu. Navodno ima neka aplikacija sa kojom se to rješava ali nije to toliko važno. Baterija je otprilike kao na v10n. Thumb up!
Uvijek stavim Apex launcher i blokiram google search u slicne stvari tak da nema problema
Da kazem za bateriju na Carbonu. 2 sata i 35 minuta SOT uz idle (upaljeni mob) od 10 sati trenutno sam na 71% baterije. Ovolko na stocku nikad nisam vidio. Javim sa screenshotovima kas ce baterija bit pri kraju kolko ce biti SOT.
Bilo bi možda dobro da konverzaciju o Carbonu prebacimo negdje dalje da ne skrećemo sa teme ovdje.
bpodnar
Zasto si napisao da PurpleDrake na v10N ne radi?
Ja sam probao i napravio bez ikakvih problema vec 2 puta..
Sad sam trenutno na lizalici 2 dana,ali mislim da cu se opet vratiti na N
Ova tema je sasvim u redu za raspravu o custom ROM-ovima.![]()
Dobio ponovo g2 u ruke i koliko mi god bilo tesko priznati puno bolje i fluidnije radi od g3. Sve se puno brze otvara i pokrece. Kada sam ga imao bio prezadovoljan s njim. Najbolji android ikada.
Zadnji uredio ivan.grdic : 16-11-2014 u 12:52
Jel vam radi Gmail sync kako treba na Carbonu? Meni dolaze mailovi sa pola sata i više zakašnjenja, a Tapatalk notifikacije nikako ne dolaze.
---------- Post added at 12:12 ---------- Previous post was at 12:06 ----------
Pa što se ne vratiš onda na G2? Ja nebi ni u ludilu, previše mi znači što g3 ima sd karticu, odvojivu bateriju i veći te bolji ekran.
Zadnji uredio yager : 16-11-2014 u 13:23
Govorim o samom radu. Bez daljnjeg da g3 ima prednosti. Al da mi je g2 radio bolje od g3 je.
Priviknut ćeš se ubrzo,sitnice bug-a će riješit na 5.0 i tada se nebi mjenjao za ništa.
Ja sam imao isto g2 pa znam o čemu pričam,lp
Navik On živi,ki živi pošteno!
Nije riječ o 5.0 ali ...
Dakle čisto za probu prešao sa
na
i razlika je skoro pa nikakva
Realno s obzirom da su oba roma custom i bazirani na istoj osnovi, to je bilo i za očekivat, no s obzirom da dosta ljudi hvali Cloudy 1.2 kako je fluidan ja mogu reći da nije mi mob ništa fluidniji.
Podešen termal, smanjena animacija na 0.25, instaliran Nova, trimane particije... no i dalje taj mob ne "leti" kako bi se očekivalo kad se pogledaju specifikacije na papiru.
Šteta :/
Bookmarks