Bok
s obzirom da imam jedan vrlo lijepi kineski phablet,
odlučio sam vam predstaviti phablet snažnog hardvera kodnog imena iOcean G7.
Stoga prvo pogledajte malo specifikacije ove mrcine.
MT6592 1.7GHz Octa-core
Mali 450
Android 4.2
2GB Ram
16 GB Rom + proširiva sa Micro-Sd karticom maks 32gb
Ekran: 6.44 inch, 1920X1080 pixels FHD
Network: Band: 2G: GSM 850/900/1800/1900MHz
3G: WCDMA 2100MHz/900MHz
Gesture control: da
Gesture sensing: da
Gps
WIFI
Glavna kamera: 13.0 MP
Prednja kamera: 5.0 MP
Baterija: Li-Polymer 3500 mAh
Ako se odlučite na kupovinu navedenog uređaja, uz sam telefon dobijete i sljedeći sadržaj, a to je: usb kabel, punjač, screen protector i vrlo kratke upute
Usb kabel i punjač su bijele boje, te je sve lijepo zapakirano u bijelu kutiiju.
Dizajn i kvaliteta izrade
Kada pričamo o kvaliteti izrade mogu reći da je G7 vrlo kvalitetno napravljen iako je kučište napravljeno od plastike. Kučište je pravilno stisnuto, ništa ne škripi te poklopac fino sjeda u svoje utore. osobno bih dao ocjenu 4/5. Gledajući na dizajn uređaja meni osobno je jako lijep, iako naravno ima i puno ljepših uređaja. Postoje dvije verzije ovog telefona, možete birati između crnog ili bijelog. Ja inače imam bijeli ali mislim da osim u boji nema neke druge razlike. G7 je u potpunosti bijele boje uključujući rubove dok je prednja strana skroz crna.
Ekran
iOcean G7 ima ekran veličine 6.44 incha, zbog veličine ekrana spada u phablet kategoriju. Ekran je Full HD rezolucije odnosno 1920X1080 pixela. Ekran je također LTPS i OGS. Za ovu veličinu ekrana je jedino logično bilo koristiti FULL HD rezolucije jer sve manje reze nebi bilo dobre. Oštrina je dovoljno jaka, boje su vrlo prirodne, a i kut gledanja je jako dobar. Jedina zamjerka je što nema zaštitu od udaraca poput Gorilla Glass pa je stoga preporučljivo koristiti screen protector.
Hardware i perfomanse
Hardverski gledano G7 ima isti hardver kao i njegov manji brat X8. Pa nam je već poznato da ispod ogromnog ekrana ima osmojezgreni procesor brzine 1.7GHz, 2GB rama i Mali 450 GPU. Ta kombinacija se je pokazala vrlo dobrom i u večini slučaja će biti dobra za bilo kakvu operaciju. Također sam napravio nekoliko benchmark testiranja s Antutu, Antutu X i Quadrant.
Benchmarks rezultati
Antutu: 26,631
Antutu X: 27,162
Quadrant: 16,869
Osim toga probao sam igrati nekoliko igrica i sve igre koje sam probao su radile bez greške, pa slobodno mogu reći da je ova mrcina rođena za gaming
Kamera
G7 ima glavnu kameru sa senzorm od 13.0 MP, kamera ima LED bljeskalicu te ostale standarne funkcije poput HDR i sl. S obzirom da sam imao X8 prije toga, očekivao sam više manje jednaku kvalitetu fotki. Ali sam primjetio da kvaliteta fotki napravljenih sa G7 je nešto lošija nego kod X8. u postocima recimo 10% lošije su fotke. Ukupno gledajući fotke su vrlo dobre i večina vas bi bila zadovoljno s kvalitetom ali kao što sam primjetio kvaliteta je cca 10% lošija u odnosu na X8. Bljeskalica je srednje jakosti pa stoga nočne fotke su isto tako srednje kvalitete.
Ostalo
iOcean G7 ima WIFI, GPS, BT. Sve navedene funckije rade kako bi i trebale raditi. Nešto posebno o njima doista nemam kaj napisati. Jedino kod GPS-a mogu reći da za prvi lock mu je trebalo cca 4-5 min, nakon toga kod svakog korištenja potrebno mu je oko 30 sekudni.
Mreža
Posebno želim naglasti da za 3G spajanje G7 radi na sljedećim frekvencijama:
WCDMA 2100MHz/900MHz
što u prijevodu znači da će 3G biti dostupan svim korisnicima na bilo kojem području HR
Zaključak
Doista nemogu nešto vrlo negativno reći o ovom telefonu jer nudi vrlo dobre perfomanse zahvaljujući snažnom hardveru. Također ima vrlo lijep dizajn, te je vrlo dobro sklepan. Ostale funkcije poput wifi, bt i dr. rade normalno. 3G radi na 900mhz/2100mhz što je još uvijek rijetkost kod kineskih telefona. Kao što sam već rekao jedina zamjerka je što ekran nema zaštitu. Cijena za iOcean G7 je otprilike 280$ ovisno o online shopu-u, također popis ovaštenih dilera možete vidjet ovdje: http://www.iocean.cc/Dealer.html
Izvor recenzije: [Via]
Sva pitanja su dobrodošla
Hvala

Odgovori uz citat

Bookmarks