Dotaknut ću se samo ovog dijela jer je ostatak prihvatljiv
Optimizirat OS kojeg ima i na veš-mašini, satovima, odnosno svim uređajima koji nisu direktno vezani za mobitel je teško.
Ako se i držimo samo OS-a na mobitelima, ista je stvar jer je prevelik spektar mobitela u igri sa tim OS-om i jako teško je optimizirati sve za svakoga. Android je daleko od out-of-box fluid-functioning uređaja i nevjerujem da će ikad bit u potpunosti fluidan. Tu Apple prednjači iz očitog razloga 1 OS za određen broj uređaja. Sad su i oni malo zakomplicirali stvar jer se programiranje prebacuje na relativne dimenzije (kao što je to slučaj na Androidu) a ne više na fiksne. Uostalom, ako i pogledamo iOS 8 na 6-ici i 4-ici, šta razlika u fluidnosti i funkcionalnosti nije ogromna?
Naravno, ne započinjem priču o Apple vs. Android vs. WP jer me takva rasprava niti zanima niti dira, samo sam se osvrnuo na prvu natuknicu i napravio mini usporedbu.
Ja sam na Androidu čisto zbog mogućnosti mnogobrojnih modifikacija koje na legalan način možeš napraviti i zbog community-a. Nadam se da će L lakše disati i na low-end uređajima od JB-a ili ICS-a iako veliku ulogu u tom "disanju" imaju i sami proivođači mobitela koji ih krcaju sranjima + operateri koji još uz sto proizvođačevih appova, ukrcaju i svoje.

Odgovori uz citat
Bookmarks