Evo, meni neke bitne stvari:
- dizajn sučelja (WP meni osobno puno bolje izgleda nego išta na tržištu, čak i nakon 4 godine)
- sporije ali fluidnije animacije (bitnije mi je 60fps-a cijelo vrijeme nego pola sekunde brže izvođenje)
- konzistentnost dizajna aplikacija (UI i UX)
- nema potrebe za rootanjem/custom ROMovima da bi uređaj radio onako kako spada/može (ne postoji odron kao TouchWiz)
- nema potrebe za cleanerima, praćenju potrošnje RAMa, rebootanjem nakon nekog vremena jer se mob usporio (govorim za low-mid end, dio gdje Android i dalje trokira)
- bolja i integriranija sinkronizacija postavki i MSovih servisa (danas upravo ugasio svoj GMail tak da sam osim YT-a potpuno izvan Googleovog servisa. Tj. lažem, Gmail koristim kao spam adresu)
- garancija nadogradnji i podrške (2 godine star uređaj (Lumia 920) dobiva redovito nadogradnje, vjerojatno i sljedeće godine na WP10)
- Lumia je jedan od najljepših i najergonomičnijih mobitela koji postoje (HTC i Sony su tu negdje)
Naravno, sve su ovo moje osobne preference. Da izbace Xperiu Z3 sa WPom ili, puno bolje, Z3 Compact zbog normalne veličine ekrana - slinio bi nad njim stalno.

Odgovori uz citat
Bookmarks