Da ne otvaram novu temu u vezi lolipop. Nabacio sam ga na galaxy s2 pa sam zbunjen jer ne vidim opciju za mobilni internet gdje se podešava tj pali i gasi ?
@Bullet1
Slažem se da je to teško izvedivo - no nije nemoguće. Istina, Android ide u satove, hladnjake, fotoaparate, automobile...
Prioritet razvoja i optimizacije bi trebali biti mobilni telefoni. Mislim da dio problema leži u tome što development počinje od high-end model, a ne od low-end uređaja pogonjenih sa S200/MTK6582 i 512MB RAM-a koji čine velik udio u prodaji. Jedan proizvođač OS-a idem tim smjerom (generalna fluidnost je usporediva na uređaju sa S200/512MB i onom sa S801/2GB) no onda se kupci flagship modela osjećaju zakinutima(donekle ih razumijem).
Nema idealnog rješenja, ali mislim Android ima još prostora za poboljšanja.
@xlr
E da, na uređajima pogonjenim stock Androidom napredak je vidljiv dok na ostalim baš i ne(npr. neki korisnici G3 čak govore da im na Dalviku uređaj bolje fercera nego na ART-u).
I dalje stojim da taj prijelaz nije donio revoluciju koja je bila najavljena(rast performansi od 30%, puno dulje trajanje baterije, značajno smanjenje zagrijavanja i slično).
Da ne otvaram novu temu u vezi lolipop. Nabacio sam ga na galaxy s2 pa sam zbunjen jer ne vidim opciju za mobilni internet gdje se podešava tj pali i gasi ?
Pod data usage bi trebala biti kvacica ako se dobro sjecam (kao na kitkatu).
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
Nema ništa. Da je kao na kit kat onda bih znao.
Stvarno se ne sjecam, ali znam da postoji... Internet kaze da trebas kliknuti mobile network ikonu u notifikacijama i to te odvede to opcije on/off. Te ikone mozes kliknuti na dva nacina - klik na ikonu i klik na tekst ikone, pa probaj oba.
Ako te zanima podesavanje interneta (nesto si spominjao gore) to treba biti u postavkama ispod data usage imas nesto kao "more settings" i dobijes postavke za apn, nfc, preffered network mode...
Afaik, znam da nisu nista tako drasticno promjenili, ali ne da mi se fleshati LP samo da provjerimMozda taj rom jos nije skroz dovrsen za tvoj mob...
Inace, pod data usage treba biti taj switch po defaultu. Sad sam ga proguglao:
http://forums.androidcentral.com/att...9-10-48-58.png
Po slici to bi trebao biti gumb "mobilni podaci" ? To me malo buni ? Ali i to je bilo uključeno a mreža ne radi. Ups ipak izgleda da nije bilo uključeno , evo proradilo jeSada još da pronađem kako promjeniti temu i sve znam
Hvala
Zadnji uredio bego : 05-01-2015 u 16:34
Lista za Nexus pametne telefone i tablete koji će dobiti Android L Lollipop Update
■Nexus 4
■Nexus 5
■Nexus 7
■Nexus 10
Lista za Motorola pametne telefone koji će dobiti Android L Lollipop Update
■Moto E
■Moto G
■Moto X
■Moto G 4G
■Moto G 2nd Gen
■Moto X 2nd Gen
■Motorola Droid Ultra
■Motorola Droid Maxx
■Motorola Droid Mini
Lista za Samsung pametne telefone i tablete koji će dobiti Android L Lollipop Update
■Samsung Galaxy S5
■Samsung Galaxy S5 Mini
■Samsung Galaxy S5 Active
■Samsung Galaxy S5 Sport
■Samsung Galaxy S4
■Samsung Galaxy S4 Active
■Samsung Galaxy S4 Mini
■Samsung Galaxy S4 GPE
■Samsung Galaxy Grand Prime
■Samsung Galaxy Alpha
■Samsung Galaxy TabPro 8.4
■Samsung Galaxy TabPro 10.1
■Samsung Galaxy TabPro 12.2
■Samsung Galaxy Tab S 8.4
■Samsung Galaxy Tab S 10.5
■Samsung Galaxy A5
■Samsung Galaxy A3
■Samsung Galaxy Note 4
■Samsung Galaxy Note Edge
■Samsung Galaxy Note 3
■Samsung Galaxy Note 3 Neo
■Samsung Galaxy S3
■Samsung Galaxy Note 2
Lista za Sony Xperia pametne telefone i tablete koji će dobiti Android L Lollipop Update
■Sony Xperia Z1
■Sony Xperia Z2
■Sony Xperia Z Ultra
■Sony Xperia Z Ultra GPE
■Sony Xperia Z1 Compact
■Sony Xperia Z2 tablet
■Sony Xperia Z3
■Xperia Z
■Xperia ZL
■Xperia ZR
■Xperia Tablet Z
■Xperia Z1S
■Xperia Z3v
■Xperia Z3 Compact
■Xperia Z3 Tablet Compact
Lista za HTC pametne telefone koji će dobiti Android L Lollipop Update
■HTC One
■HTC One m7
■HTC One M8
■HTC One GPE
■HTC One M8 GPE
■HTC Desire Eye
■HTC One M8 Eye
■HTC One Mini
■HTC One Mini 2
■HTC One E8
■HTC One Max
■HTC Butterfly S
■HTC Butterfly 2
■HTC Desire 816
■HTC Desire 610
Lista za LG pametne mobitele i tablete koji će dobiti Android L Lollipop Update
■LG G2
■LG G2 Mini
■LG G Flex
■LG G3
■LG G3 Beat
■LG G3 Stylus
■LG G Pad 8.3
■LG G Pad 8.3 GPE
■LG G Pro 2
Android L Lollipop Update za Asus Smartphones
■Asus Zenfone 4
■Asus Zenfone 4 A450CG
■Asus Zenfone 5
■Asus Zenfone 5 LTE
■Asus Zenfone 6
■Asus PadFone S
■Asus PadFone Infinity 2
Ostali mobiteli i tableti Android L Lollipop Update
■Xiaomi Redmi 1S
■Xolo One
■OnePlus One
■Nvidia Shield Tablet
■Huawei Ascend Mate 2
Seriously?
Sumnjam da ce obican Samsung S3 dobit taj update buduci da nije dobio ni kitkat. Vjerojatno je ovdje rijec o s3 neo verziji.
Vjerojatno i9305 koja ima više rama, i9300 neće dobiti.
fino je vidjet da su uključili i tablete... moj tab s 10.5 lte ima hrvatsku službenu verziju ANH1 još iz 7. mjeseca 2014.. ok, ja koristim zadnju rusku ANJ.. ali ipak..
I sada nakon sto je Lollipop neko vrijeme vani mozemo zakljuciti da nije donio nista posebno i toliko najvljivano.
Najveca promjena koja mi se svidja cak su notifikacije i kako jednoatavno mogu staviti da zvoni na pozive samo, a sve ostale notifikacije ignorira.
Ovo sam ja znao još otkad je bio preview.
Nikad mi nije bilo jasno što ljudi toliko padaju u nesvijest na sam spomen 5.0, stvarno je ali baš ništa posebno.
I tak, nakon x romova, taj Lollipop mi se čak i na Nexusu toliko popeo na klip kukuruza da sam ostao na Kitkatu.
Glavni i uvijek isti razlog - baterija. Ta Volta ne znam koliki impact ima na cijelu stvar ma ja ne vidim nikakve razlike... Kada ubijem sve wakelockove i podesim mob po svojim postavkama ja baterije imam manje i to je činjenica.
Druga stvar - "auto brightness". Cijela ta logika je meni osobno nonsense.
Treća stvar - animacije. Sve je animirani i sve je to lijepo kada pokazuješ frendovima. Ako skratiš animacije izgledaju ko drek na ekstaziju, dropani frejmovi, refresh rate to ne stigne ispratiti i izgleda loše i isprekidano. Osobno mi ICS ima najdecentnije i opet efektne animacije. Lollipop izgleda kao powerpoint prezentacija moje mame.
Čekam 5.1.
lolipop sustav je drukčije formatiran i radi na malo drugačiji način.. ovo je prvi android na art runtimeu.. za sada nema neke razlike u radu istina, ali napredak je moguć.. slijede nove verzije koje će biti moćnije, brže, trošiti manje resursa..
ART, s druge strane, je odlican naspram dalvika, ali nisam ga navodio nigdje jer on takodjer odlicno radi i na Kitkatu. ART ftwS veseljem cekam 5.1 i dotad prckam po LP romovima u dualbootu.
Bookmarks