Nema smisla rasprava ova, opet se sve svodi na Android vs iOS, netko nesto preferira. Ja npr koristim mjesec dana M8, do tada sam koristio 5S od 21.9. I eto stvarno volim mogućnosti Androida, koristim 32GB karticu u njemu, slikam stavljam pjesme copy and paste, sve odlicno. Zaželio se prčkanja pa rootao i sto sve ne, ali! Nakon mjesec dana sam uvidio da ipak ne zelim to od mobitela, zelim da radi sve out of the box, kada upalim aplikaciju da ne bude error ili onaj ruzni logo koji se vrti dok se nesto ucitava ( govorim o tome sto svaka aplikacija ima vlastitu ikonu toga, i imam osjecaj kao da sam na Gingerbreadu, jer meni je ne zamislivo da na takvom uređaju tako nešto trza kao taj krug) to se naravno ne odnosi na googleove aplikacije koje imaju svoj. Kod iPhonea toga nema. Sve je univerzalno. I da nisam neki Apple fanboy, ali eto zelim da mobitel radi kako spada bez da diram ista. Još jedan primjer instaliram neku tipkovnicu i sve odlicno i onda se ona sama pojavi na homescreenu samo ostane zapravo. ono koji k... Ali isto moram napisati da cijenim svakoga tko moze iskoristi u potpunosti svoj mobitel. odnosno da koristi svaku znacajku njega. od NFC pa do wireless punjenja. Mislim da osoba koja zeli jednsotavnost, mobitel koji neće niti nakon godinu dana se usporiti, ne zeli koristiti neke third party apps za bateriju kako bi otkrili koji to proces radi u sleep modu pa ga freezat kako bi iskoristili zadnji atom baterije ili flashat drugi kernel koji će smanjti frekvenciju rada pa će i to produziti bateriju za pola sata neka koristi iPhone. Jos jedna banalna stvar. Koristim mpbz te mtoken i svaki put kada se aplikacija update ili dobijem update software od mobitela moram ići po kod u banku. To su sve sitnice, ali eto mozda su nekom pomogle u jednom te istom "problemu" u svakoj Android temi