Imam problem s monitorom već neko vrijeme.

Naime, često ide u power saving mode odjednom i u aktivnom stanju.

Dakle, nisu power settings opcije u pitanju, sve sam ih onemogučio.

Dakle, provjerio sam kablove, sve je ispravno spojeno. Sumnjao sam na neispravnost VGA kabela pa sam ga zamijenio novim i kroz koji dan problem se opet pojavio.

Zeznutost problema je to što monitor zna raditi i nekoliko dana ispravno, a nekad i nakon što je računalo bilo isključeno dosta vremena monitor otiđe u power saving mode odmah nakon podizanja windowsa, bez šanse da se upali, iako računalo radi, čak i glazba na winampu svira dalje.

Rastavio sam kučište i izvadio grafičku i temeljito je očistio i monitor je neko vrijeme radio normalno. Baš kada sam se ponadao da je problem bio u prašnjavoj grafičkoj kartici opet se počela desiti ista stvar.

Način na koji rješavam problem monitora jest da mnogo puta moram resetirati računalo da bi mi monitor neko vrijeme radio i neizvjesno je kada će opet otići u power saving mode, odnosno ugasiti se bez mogučnosti da se upali a da se ne restarta računalo.

Dakle, ne smatram da je problem ikakav virus jer sam i nanovo instalirao novi windows 7, niti bilo kakve postavke u power setings ili nečemu drugome.

Mnogo sam surfao po stranim forumima u potrazi za odgovorom i našao sam samo zbunjujuča rješenja, razno razne odgovore koje nisu bili dio mog specifičnog problema.

Inaće, dali je moguće da je do procesora ili paste?
Ili grafičke, jer ne vidim neki problem kod grafičke (inaće 9800 GTX+) budući da sam pokretao i igre dok mi je monitor bio 'budan'.

Dakle, ne smatram ni da bi moglo biti do napajanja jer onda bi se cijelo računalo gasilo, a inaće imam vrlo dobro napajanje od 550W Corsair.

Što bi mogao biti problem?

Dali netko ima sličnih iskustava ili ideja? Svaka pomoć bi mi bila dobrodošla.