Bok
imam jedno vrijeme ovaj smart tv box naziva CS968. pa bih želio iznjeti svoje osobno mišljenje vezano za ovaj uređaj. Već sam prije imao popularni mk808 tv stick pa imam određeno iskustvo od prije čisto radi usporedbe.
CS968 će biti mnogima zanimljiv iz razloga što ima 2GB rama, vanjsku wifi antenu, ugrađenu 2mp kameru sa mikrofonom, također ima 4 usb porta i lan port. To mi trenutno pada na pamet. I ovo su definitivno prednosti nad android stickovima.
Prvo bih naveo bitne teh. karakteristike ovog uređaja:
Android 4.2.2
Quad Core Rockchip RK3188t
2GB rama
4GB unutarnje memorije + utor za memorijsku karticu
HDMI port
četri usb porta
lan port
Chinch AV output
Digital audio optical out
OTG: da
Full HD 1080P podrška
WiFi 802.11b/g/n sa vanjksom antenom
BT v4.0
Power Indicator (LED)ower ON blue; Standby Red
2.0mp kamera sa mikrofonom
Pa krenimo redom, kučište je od plastike, kompletno crne boje. sa prednje strane box-a je ugrađena kamera, mikrofon i senzor. sa bočnih strana su po dva usb porta, utor za memorijsku karticu i rupica za reset uređaja. sa zadnje strane je wifi antena, lan port, hdmi, digital audio.
Ovaj media player ili smart box će biti mnogima zanimljiv iz raloga što ima 2GB rama i uz ne previše instaliranih app uvijek je slobodno cca 1.3gb rama, pa po nekoj logici, a i u stvarnosti sve radi fluidno ništa ne šteka. Također veliki plus ovog uređaja je što ima vanjsku antenu i kada uspoređujem ovaj uređaj i mk808 razlika je ogromna. daleko bolji wifi signal ima i puno veći domet. Ali ako ne želite korisitit wifi onda imate na raspolaganju lan port. fino spojite mrežni kabel i imate internet, a ako trebate custom postavke i tu postoji mogučnost za to. tu su također četri usb porta, pa ima sasvim dovoljna usb-ova za nekoliko uređaja, nema potrebe za dodatnim adapterima i sl. osim 2gb rama tu je uostalom već poznati Rockchip RK3188t i mali-400mp. odradio sam par testiranja i sasvim pristojne rezultate ostvaruje.
Također, odvrtio sam nekoliko FHD filmova i svi rade normalno, znači ne štekaju na standarnoj aplikaciji. dok ako odaberem neku drugu ili xbmc onda filmovi povremeno štekaju. znači ako gledate film na standarnoj aplikaciji onda radi sve normalno, a ako gledate sa nekom drugom ili xbmc onda povremeno šteka. ali koliko čitam nije do samog uređaja gledano hardverski nego nije dobro optimizirano.
Nakon toga, malo sam igrao Gta San Andreas i igrica radi super, nema štekanja ili sl. problema. grafika je sasvim dobra.
Google play radi normalno.
Te sam malo surfao, išao na youtube. i sve ok radi.
Što se tiče kamere, kamera nije nešto posebno kvalitetna, pa jedino može poslužiti za npr.. skype..
Sve u svemu vrlo dobar uređaj, jedine mane su što xbmc ne radi dobro, tak tak kamera.
Ovaj uređaj možete kupiti ovdje po cijeni od 90$, http://www.merimobiles.com/cs968-qua...11.htm?src=prn
Zadnji uredio Chief_Wolfinjo : 17-05-2014 u 16:28
Bookmarks