Pozdrav ekipa,
sastavio sam u tablicu usporedba cijena tarifa.
Prva tablica je cijena tarifa koje su na mjesečnoj bazi(24mobi opcije vrijede 14 dana).
Druga tablica prikazuje cijenu uslugu nakon potrošenih jedinica koje su dodijeljene tarifama iz prve tablice.
Nadam se da sam sve dobre podatke stavio, ak nisam vičite.
Valjda će nekom dobro doć. Slike su i u privitku.
Vidim da forum smanji malo sliku pa evo linka na veću sliku: http://i.imgur.com/afRXTDS.png
![]()
Zadnji uredio yager : 11-06-2014 u 23:20
Mala nadopuna za Nonstop+ tarifu, 100min. prema ostalim mrežama je uključeno u paket.
Jabuka daje zdravlje , zdravlje daje uspjeh , uspjeh daje novac , novac daje žene , žene daju sex , sex daje sidu…. Hoćeš jabuku?
Također i za Bonbon
Inače su paketi bili i bit će ako ne ostanu veći i nakon završetka promocije:Samo u bonbonu sam slažeš svoju kombinaciju razgovora, SMS-a i interneta i to uz još veće pakete u promo periodu do 4. lipnja 2014.
minute: 40/160/400 ostali, 600 bonbon/-
SMS: 120/400/1000
internet: 100/600/2GB/4GB
Dodan info. Gledao bio u krivu tablicu na portalu njihovom.
Promo u tablici označava do kada se može aktivirati tarifa. Napomenuo sam sad to striktno u tablici.
Ovo su ostale promocije koje se ne tiču striktno aktivacije tako da sam ih dodao ispod tablice sa numeracijom.
Obračunsku jedinicu sam se naknadno sjetio da sam zaboravio staviti, ali evo updejta gore.
Dodao datum.
Stavljena nova tablica sa updejtom, hvala
Dakle, najjeftiniji je svakom neki drugi operater ovisno o njegovim potrebama. Meni npr. najviše odgovoara BONBON. Mali paket razgovora ( jer je obračunska jedinica sekunda a ja imam puno kratikih poziva), srednji interneta (800MB) bez SMS-a jer ih pošaljem nekoliko mjesečno a koša 20 lipa pa mi se neisplati aktivirati mali paket razgovora za 10kn. Tako da nema najjeftinijeg za svakog da bude isti operater. ;-)
SMS je 33 lipe.
Pretpostavljam da misliš na paket poruka u zadnjoj rečenici?
ups, nisam vidio da je novi cjenik od 1. Svibnja. al u malom paketu je SMS 0,66 lipa. ;-)
Da nije mozda 0.06 kn odnosno 6 lipa?
Dodan i 24mobi u tablice.
kratko pitanje, što se tiče tomata i zicer tarife, da li ja trebam imati 29 kuna na računu da aktiviram tarifu ili mi ostaje tih 29 kuna na računu nakon šta uzmem tu tarifu ili kad uzmem tarifu skinu mi 29 kuna i opet moram nadodat nešto para da bi pričao (jer je uspostava poziva 29 lipa)?
Odmah ti skinu 29kn kod aktivacije a ako želiš zvati morati ćeš imat novaca na računu da bi se naplaćivala naknada za uspostavu poziva.
Updejtane tarife(Vipove), i maknute stare promocije.
Male pogreška koje sam uočio
- tele2 smiley daje 1000 SMSova, a ne minuta
- tomato u brutalnoj daje 1500MB interneta
- bonbon paketi su trajni sada koliko se sjećam, ali ne mogu na njihovim stranicama naći info
Zadnji uredio moba2007 : 11-06-2014 u 22:33
Promocije možete pratiti i tu:
http://cafe.mobil.hr/threads/79387-T...=1#post1065922
Vidi:
Češto se susrećem s pitanjem koju najjeftiniju prepaid tarifu odabrati. Netko me to pita za svoga djeda/baku, netko za broj koji je stavio uz oglas i neće ga više koristiti kada proda oglašeno, a netko da jednostavno može odgovoriti na SMS ili poziv ako ga zovu na broj koji mu više nije primarni jer je dobio službeni mob s neograničenim uslugama.
Prva preporuka:
Tomato, tarifa Na tuđi račun - mjesečni trošak 0,7 kn (2 kn u 3 mjeseca). Nadoplaćeni bonovi se uvijek mogu unovčiti pa njihovu kupnju nikako ne treba gledati kao trošak. Jedini je trošak naknada od 10% na vrijednost bona. Dakle, 2 kn na bon 20 kn koji se puni svaka 3 mjeseca.
Prednost tarife: svaka primljena minuta poziva povećava stanje računa za 1,02 kn i te se nagradne bonus kune troše na pozive i poruke.
Mana tarife: tarifa se ne može aktivirati na novom broju, ali se mogu putem oglasnika kupiti kartice s tom tarifom. Nedavno kupio jednu za 100 kn.
Druga preporuka:
Tele2, tarifa Revolucija - mjesečni trošak 16,5 kn, a na račun se dobije 18,75 kn što se može potrošiti na 31 min i 15 sekundi razgovora ili na 93 SMS-a.
Prednost tarife: nema naknade za uspostavu poziva, obračunska jedinica 1 sekunda, plaćanje dodatnih 10% vrijednosti bona tele2 nadoknađuje dodjelom 25% vrijednosti bona u bonus kunama.
Mana tarife: tko troši samo na razgovore ili samo na SMS u bonbonu dobije znatno više obračunskih jedinica za malo manje novca.
Treća preporuka:
Bonbon - paket mali razgovori i/ili paket mali SMS = 15 + 15 kn/mj = 80 min + 200 SMS.
Prednost tarife: nema naknade za uspostavu poziva, sekunda je obračunska jedinica, nepotrošeno se prenosi u idući mjesec, 10% naknade za kupnju bona se izbjegava kupnjom bonbon broja i prijenosom kuna, može se aktivirati samo jedan paket: razgovori ili poruke.
Mana tarife: nikako da prihvatim cijenu od 15 kn za mali paket. Godinama plaćao 10 kn, odnosno 0 kn u kombinaciji dobivanja registracijskih kuna.
Četvrta preporuka:
Tomato - Mala i Mala Plus - 22-44 kn/mj sa 500 obračunskih jedinica.
Mjesečni trošak ovisi o količini razgovora s obzirom da se uz trošak bona od 22 kn ne dobiju razgovori (nema novca za uspostavu poziva), a za 44 kn nema uspostave poziva.
Prednost tarife: Uz dnevni trošak od 1,46 kn (44 kn / 30 dana) dobije se 16 obračunskih jedinica dnevno (500 / 44 kn) za SMS ii pozive.
Mana tarife: uspostave poziva znatno poskupljuju osnovnu tarifu (Mala).
Preporuka za internet
Sve 4 gore navedene preporuke savjetujem za razgovore i SMS, a kome treba jeftin internet savjetujem da uzme novi bonbon broj i da uz trošak od 27,5 kn uzme 6 gb prometa (jako veliki internet). Mana ove tarife je u tome što je cijena od 27,5 kn predviđena samo za prvu aktivaciju, a nakon toga valja ponovno promjeniti bonbon broj.
Zadnji uredio ispravljach : 17-07-2017 u 18:51
Bliži se 2020., što znači da i završava bonbon promocija free pozivi unutra mreže do 2020. za prve korisnike. Oni koji su upali u promociju - razmišljate li o migraciji ili ostajete u bonbonu?
Siemens A36 > N 3310 > Siemens C60 > Moto v525 > SE z550 > LG KP500 > N 6303 > LG GS290 > SE Xperia X8 > iP 3GS > SE Xperia U > SGS 3 mini > iP 5S > Huawei P9 Lite 2017 > Xiaomi Redmi 6
1.3 Mjesečna opcija "1000 bonbon minuta i SMS-ova"
Cijena mjesečne opcije 1000 bonbon minuta i SMS-ova je 10 (8,00) kn i uključuje 1000 minuta za razgovore sa bonbon korisnicima i 1000 SMS-ova prema bonbon korisnicima. Opcija vrijedi 30 dana od dana aktivacije.
https://www.bonbon.hr/ponuda/cjenik/cjenik-na-bonove
BIlo bi dobro napraviti opet ovakvu usporedbu kako se potrudio ispravljach prije dvije godine:-)
>Stvari nisu ni dobre ni loše. Samo ih razmišljanje čini takvima.<
He he... Napravi
Poslano sa mog Redmi Note 7 koristeći Tapatalk
---------- Post added at 11:47 ---------- Previous post was at 11:46 ----------
Nisam vidio duuugo post od ispravljača
Poslano sa mog Redmi Note 7 koristeći Tapatalk
....
Ako će nekome pomoći...
Evo ovako, što se tiče jedinica, iliti GB u mom slučaju, u Tomatu sada možete dobiti 16,2 GB interneta za 80kn (dok traje promocija 5000 gratis jedinica do 20. siječnja 2020) i to ovako:
1. Naručiti SIMicu kod njih preko neta (btw. meni su poslali dvije)
2. Kada dođe, aktivirati pozivom SZK
3. Kupiti BON od 120KN, aktivirati bon
4. Dobit ćete bonus od 1200MB (bonus jer je kartica kupljena online pa se dobije 120x10 MB na račun)
5. Aktivirat VELIKA tarifa (8000 jedinica) - nakon te aktivacije stiže još 2000 jedinica jer je je, kao što znaš, kartica naručena online
6. Čekati da stignu sve SMS potvrde i nakon toga - Bonus 5000 jedinica se mogu aktivirati jednom unutar 30 dana trajanja tarife putem Moj Tomato aplikacije ili SMS-om sadržaja "5000" na 13435.
7. Ta-daaaa - imate 16200 jedinica za trošiti![]()
za 80kn
I DA - SVE JE RASPOLOŽIVO U ROAMINGU
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
Bookmarks