dj2014gldj, valen, yager, Zyex
Bok
prošli tjedan sam dobio GooPhone i5S i nakon određenog testiranja, napisao bih kratki osvrt na njega. Moram priznati da nisam do sada nikada imao klona ili kopija nekog poznatog branda / modela. pa nisam znao što očekivati.
Ali već na prvi pogled bez ikakvog pretjerivanja sam dobio dojam da se radi o vrlo dobrom mobitelu. Morate imati na umu da proizvođaču GooPhone je bio primarni cilj proizvesti mobitel koji je jako sličan ili preciznije rečeno isti po izgledu kao iPhone 5s.
I moram priznati da su u tome uspijeli. Doista su se potrudili oko svakog detalja, kučište je aluminijsko, ekran je super amoled. Prikaz boja je odličan, kut gledanja također. Ekran je doista odličan. Izbornik i kompletno sučelje je kao kod apple-a. Na kučištu nema apple-ovih logotipa nego je sve od GooPhone-a.
Mobitel posjeduje dvije kamere, prednja kamera je 1.3mpx i najbolje se može iskorisitit za skype razgovore, dok zadnja kamera je 8mpx sa autofocusom i led bljeskalicom.
Slike su dobre po danu ili dok ima dovoljno svijetla, a skroz u mraku ili polumračnom prostoru su tak tak....
primjeri:
Wifi je jako dobar i ima jako veliki domet za hvatanje signala. Gps koji znati biti problematičan kod mediatek modela je i kod ovog modela iz prvog pokušaja nije radio. Ali nakon što podesite postavke pomoću mtk engineer mode aplikacije i pričekate cca 30min. poslije toga radi normalno, znači nakon toga za 30 sekundi ili 1 minute spoji se na 6 -7 satelita.
Probao san nekoliko aplikacija i sve rade normalno, samo korištenje mobitela i rad po izborniku je u potpunosti fluidan. sve aplikacije vrlo brzo otvara.
te ako se odlučite možda na kupovinu navedenog mobitela, možete ga kupiti ovdje.
Zadnji uredio Chief_Wolfinjo : 17-05-2014 u 16:33
dj2014gldj, valen, yager, Zyex
Na stranici proizvodjaca stoji:
Screen
Display Size 4.0Inch
Type TFT, capacitive touch screen
Resolution 320 x 240 pixels
To naravno nije tocno. Stvarna razlucivost je 480×854.
točno
imaju neke podatke krivo napisane, stvarna razlučivost je 480×854.
Na prvom linku stoji dobar podatak:
Čudno da sam proizvođač nije u stanju napisati točnu specifikaciju.Screen Size: 4 inch, resolution 480×854 pixels
Možda to nešto govori o proizvođaču/proizvodu?
To vrti nekakav MIUI pretpostavljam? Ili neku skroz vlastitu varijantu?
nisam siguran da je gore MIUI.... android 4.2.2 modificirana. alu budem još pogledao.
inače GooPhone stranica je relativno nova pa vjerojatno nisu sve greške ispravili.
Rootan je. Bitno je istaknuti da je riječ o DUAL SIM telefonu.
da, došao je rootan. nije dual sim. nego je single sim uređaj isto kao i iPhone 5s, te koristi nano sim karticu. sa strane je mala rupica koja kada stisneš sa iglom koju dobiješ, izađe van ladica za sim karticu.
inače javio mi se je čovjek iz Goophone kompanije i veli da prestaju sa proizvodnjom mobitela odnosno modela koji su isti ili sliče po izgledu na apple-ove proizvode. jer ih je apple putem paypala tužio i sad im paypal priijeti da će im zatvoriti account ako ne prestane prodavati navedene modele.
Zašto me to uopće ne čudi.
Pa ne možeš samo kopirati kompletan dizajn komercijalnog uređaja i misliti da će ti to proći.
Zar su stvarno mislili da apple neće primijetiti?
vjerojatno su se nadali neče imati problema s obzirom da nema nikakvih apple logotipa i sl.
mali offtopic, inače na njuškalu je vrlo slična situacija. ne smiješ u naslov oglasa niti u opis oglasa koristit riječ iphone ako prodaješ kopiju....
jer u protivnom ti obrišu oglas, pa onda najčešće se može vidjeti phone umjesto iphone.
Mislim da je veći problem u tome što je američki patentni ured dozvolio patentiranje "oblih rubova", "dvobojne poleđine uređaja" i sličnog.
s tim da mi je malo čudno jer ima i drugih mobitela koji su dosta sličniji... najvjerojatnije se nisu htjeli previše zezati jer je apple ipak preveliki zalogaj za njih![]()
Zanima me koliko te je sve doslo i cca. u kunama i koliko si cekao na mobitel 15 dana - mjesec ??
ovisi s kojom poštom će ti ga poslati. ja sam čekao cca 20 dana, i prošao je carinu bez dodatnih troškova.
Bookmarks