Nista, slobodno pitaj ako te jos nesto zanima.
Generalno sam i vise nego zadovoljan jer sam uzeo zaista vrhunski mobitel. Sada mi je jedino zao sto sam toliko sumnjao odnosno dvoumio se izmedju blesavog 5S i S5. Zaista mobitel nema konkurenciju (imao sam "cast" koristiti na par dana M8 koji je za mene katastrofa, a svaki dan se mogu igrat sa 5S pa znam otprilike kako se koji mobitel ponasa). Njih sam naveo jer se smatraju "vrhom ponude". Za sada zaista ne mogu naci neku manu mobitelu iz subjektivnog stajalista. Objektivno gledano mobitel je ogroman, ali tanak.
Sto se tice dizajna nisam ga nija bas nesto volio dok ga nisam uzeo prvi put u ruke. Metalni obrub izgleda solidno izradjen (citao sam po internetu da se da lako izgrebsti pa sam ga odma stavio u maskicu), straznji poklopac je od nekog cudnog materijala, ali zaista sjeda u ruci i ne klizi (za razliku od onog smeca od glossy plastike sa S3). Tipke ne skripe i ne micu se lijevo-desno i uredjaj ostavlja zaista dojam vrhunske izrade i onog "high-end smartphonea".
Muziku slusam svaki dan po par sati.
Mogu ti odma rec da je zvucnik znatno glasniji od S3, ne cuje se neko skripanje/sustanje/krestanje pri maksimalnom pojacanju sto mi je zaista drago. U defaultnoj aplikaciji postoje XY opcija kako da se reproducira muzika (npr ako zelis jaci bas, vokal, virtualni 7.1, mala soba, velika soba, koncertna dvorana...) i doslovno sve mozes manualno podesit kako zelis. Sto se tog tice zvucnik zaista ispunjava sve moje zahtjeve.
Slusalice su smece. Meni barem. Veliki sam fan iPhoneovih slusalica odnosno oblika tipki za play/pause +/-. Ove koje dobijes uz S5 su malo glomazne i nekog cudnog zakrivljenog dizajna koji meni ne odgovara. In-ear su i dobijes samo 1 par gumenih "navlaka" za njih, tako da se moze dogodit da su ti pre male/velike pa trebas trazit vlastite navlake. Mikrofon na njima i nije nesto jer koliko su mi ljudi rekli s kojima sam telefonirao, slabo me cuju i nedaj Boze da puse vjetar jer te tek onda nece nista cuti (mikrofon je bio doslovno 10cm od mene).
Zvuk u njima je dobar, imaju dobar bas (meni najbitnije na slusalicama) i ne cuju se na visokoj glasnoci (ako se vozis tramvajem pa se brines da li cijeli tramvaj slusa isto sto i ti, ne moras se brinut).
Iskreno, slusalice nisu lose, mogu se koristiti i ispunit ce sve sto od njih ocekujes, ali nekako meni to nije to (nisam bas obozavatelj tih in-ear slusalica koji te doslovno izoliraju od ostatka svijeta).
PS: Sve sto sam gore napisao je moje subjektivno misljenje, tebi mozda nece biti tako, ali ti zaista preporucujem mobitel. Genijalan je. Pogotovo ako si recimo u Vipu mozes ga jaako jeftino dobit (akcija Staro za novo; S3 ce ti otkupiti za cca 750 kn (moj su otkupili za 730 jer je imao malo izgreban ekran), ako si na pretplati pa si recimo Vip srebrni - 260 kn ili tako nesto popusta dobijes na uredjaj, i dobijes S5 za 70kn uz tarifu Bez granica L - 160 kn/mj tarifa + 100kn/mj mobitel).

.
Odgovori uz citat
Bookmarks