Evo, kod mene je mob proveo nekih 5 dana pa su se dojmovi slegli.
Uzeo sam crni, 16gb, otkljucan s vipovom garancijom, qualcomm verzija.
Mogu reci da sam vise manje sa svime zadovoljan osim samom velicinom uređaja. Jos sam kupio spigen neo hybrid i sad je to vec borba...
Ekran je odlican. Inace volim amoled, ali ovo nije ekran od prije 2 ili 3 godine. Svjetlina i kontrast su odlicni, boje nisu nerealne(bar ne previse), kutevi gledanja odlicni. IPS nije nista bolji trenutno. Ono sto mi nije bas nesto je auto-brightness. Situacija, netko me zove, a stojim na jakom suncu. Idem se javit, a ekran valjda na 20% svjetline. Treba mu 2, 3 sekunde da skuzi i pojaca svjetlinu.
Izrada sama po sebi nije losa, ali je kuciste dosta nezgodno. Visok je i sirok pa se malo mucim s njim iako imam dosta veliku ruku. Inace nista ne skripi, nema lufta, sve je na svome mjestu.
Muzika- dosta glasan zvucnik, ima cak i dubine u zvuku. Svi ga u drustvu hvale kao glasnog.
Zvuk preko slusalica standardno dobar, glasan. Zamjerka su super jeftine slusalice od kojih me boli lijevo uvo.
Browser/surfanje- aspekt na koji stvarno nemam sto reci. Ucitavanje stranica je instantno, sve je lako dostupno. Milina jedna.
Kamera- bolja nego ona na G2.![]()
Slike su sve redom dobre. U mracnim uvjetima LED dobro obavlja posao. Suma nema puno. Kamera inace ima puno modova. Za izdvojit su panorama i surround shot kao meni posebno fora.
Baterija- prosla su 4 ciklusa punjenja. Mogu reci da sam ovdje stvarno prezadovoljan. Skinut je ravno prije 24 sata s punjaca, screen on je 4 sata, trenutno je na 21%. Wifi je konstantno upaljen, mobile data po potrebi. Postam sutra screenshot baterije.
Jos jedna stvarno odlicna fora je Ultra power saving mode. Vise se ne bojim da cu ostati bez baterije. () Na 10% baterije javlja da moze izdrzati nekih 24 sata, na 50% 6 dana, na 100% 12.5 dana. Tako da, tu stvarno imaju moje pohvale i nije jos jedan nepotreban gimmick.
S health je dobra stvar za sportase. Meni je stalno upaljen brojac koraka. Mjerac otkucaja srce mi je bezveze. Nekad pokazuje dobro nekad ne...
Zadovoljan sam s novim Touchwiz-om. Malo je šaren za moj ukus, ali je fluidan i dobar za korištenje kad ga se skuzi. Neke stvari sad napokon rade kako spadaju. Tu aludiram na smart stay koji je sad stvarno koristan.
Fingerprint ID isto fora, ali je vise gimmick.
Da zakljucim, dijelom sam izabrao S5 jer me S3 iznimno dobro sluzio, dijelom radi "normalnih" tipki, dijelom zato jer mi je sve ostalo sto konkurencija nudi bilo bezveze, osim M8 koji je bio skuplji nekih 500-700kn na njuskalu i svi su bili na vipu... Zasad sam zadovoljan i mislim da trenutno nista bolje nema u ponudi...

Odgovori uz citat

Bookmarks