= Citat = Izvorno postao RAUL Pregledaj post
Dobro ne trebas vrijedati ljude koji tamo rade.Ako ti imas racun na kojem pise mobilni aparat taj i taj, cijena 20 dolara ( i njegova realna cijena je tolika ) budi siguran da ti na njega nece naplatiti PDV.Ukoliko imas racun na kojem pise 20 dolara uplaceno tom i tom onda to nije racun za mobitel i carink ce ti sa pravom lupiti 25% PDV na pravu cijenu tog mobitela ( ako se ne varam njegova prava cijena je oko 1500 kuna ).Znaci platiti ces PDV plus 30 kuna za troskove carine.Ako ti je to puno imas dvije opcije.Pisati prigovor ili ne preuzeti posiljku te ce ista biti vracena posiljatelju.
Pa kako nisu kreteni.
Kad sve laici tamo rade.
Tako i u VIPneta.
Stara baba pola sata nezna otvorit i zaminit SIM karticu na iPhoneu pa otišla prekoputa u Tiska da oni zamine.
Sve te laike treba izbacit iz državnih uprava ili ih godinu dana poslat na školovanje.
Takvima netreba dat raditi.
Takvi kreteni neznaju što znači 100$ free feature nego oni to oni "Eto 100$ čovik još platio".
Zamisli da ti mobitel slučajno ostane kod rodbine i kažeš svojim da ti ga pošalju expresnom poštom da ti treba što prije i stave 0,01$ i naravno besplatni feature od 100$ osiguranja ako neda bože padne avion.
I oni ti udaraju carinu nebi da si kupija mobitel ko nov i još da si platio 100$ za osiguranje.

Ma dat plesku svim tima majke mi.

---------- Post added at 16:33 ---------- Previous post was at 16:28 ----------

= Citat = Izvorno postao walter66 Pregledaj post
Plaća se carina ili PDV na vrijednost telefona , i na shipping 50$ , a sumnjam da će priznati 20$ kao vrijednost (nije realno) , imaju oni kataloge po kojima se ravnaju .
A hoće li priznat ako dobijem dopis od ovog od kojeg sam kupio s njegovom osobnom,vozačkom i pismom u kojem tvrdi da mi je mobitel prodao za 20$.