@dejan_s , nisam prije odgovorio tek danas sam vidio Tvoj post !
Da imao sam ovakav uređaj i pokazao se poprilično dobar , tu sam ga u kratko opisao , a na ovoj srpskoj stranici opisano je puno detaljnije . Uređaj dolazi s pred instaliranim iGO Primo programom , ali nije bio predviđen za kamion jer su mu karte bile samo s *.FBL oznakom . Tako da sam maknuo kompletnu aplikaciju za navigaciju i postavio isti taj iGO , ali "kreknut" (otključan) tako da sam mogao stavljati najnovije karte sa svim dodacima , pa i one za kamion . Osim toga nisam na originalnoj navigaciji znao kako se "apdejtaju" karte preko Prestigio stranice, jer su već došle kao starija verzija .
Nažalost uređaj mi je slučajno pao na na pod i razlio se ekran preko polovice , tako da je sada neupotrebljiv . Mislim da ovih uređaja više nema za kupit , a nisam gledao na Prestigio stranicama ima li kakav noviji model sličnih karakteristika. Ono što si napisao plavim slovima je točno , ne možeš u vožnji ukucati rutu ili novu lokaciju na koju ideš jer je ekran osjetljiv isto kao i na telefonu , klikneš nešto i ode na nešto drugo , ili uđe u neki drugi dio ili program . Znači treba stati uštimati rutu , odnosno lokaciju na koju želiš ići , dimenzije vozila i ostalo ako voziš teretno vozilo . Podešavanje navigacije u vožnji nije poželjno , a i opasnije je od telefoniranja .
Pogledaj ovdje , dostupno kod nas : Navigacija android
Sad sam kupio uređaj sličan kao na postu #3 , isto navigacija na Androidu sličnih karakteristika , i sve je to u retrovizoru . Gore u komentarima piše da je retrovizor retrovizor i zna se čemu služi , a to je i meni jasno , ali nemam kablova po autu ništa mi ne visi po komandnoj ploči , a napajanje uređaja sam izvukao iz "plafonjerke" , znači svjetla u autu . Retrovizor isto ima svoju funkciju , dugmićem mogu isključiti ili ukopčati prikaz na ekranu , (standbay) . Imam mali Fiatov kombi Doblo' i gore na polici iznad ugradio sam još jedan utikač kao onaj što je dolje niže , upaljač za cigarete koji svaki auto ima . Sam sistem ugradnje ne bih opisivao jer svako vozilo je drukčije . Uređaj ima na sebi kameru za snimanje vožnje , a ima i priloženu stražnju kameru , koja u isto vrijeme snima kao i ona prednja , a služi i kao "rikverc" kamera uključi se i prikaže na ekranu kad prebaciš u rikverc , iako ja više vjerujem bočnim retrovizorima , nije loše jer vidiš ima li nešto iza vozila , a pokazuje i koliko još imaš do drugog auta zida ili slično.
Ne bih više pisao o tome najbolje je pogledati na stranicama gdje se takvi uređaji prodaju : Android WIFI Car GPS Navigation with Dual Lens DVR Rearview Mirror Camera 1080P video recorder camera with maps , htio sam da mi zaslon bude u sredini retrovizora . Ima ih različitih po karakteristikama i cijenama . Kad sam kupovao ovu prije nekoliko mjeseci koštala je na akciji 73 US$ , sada je skuplja .
Ima ovakvih istih "retrovizora" , ali imaju samo prednju i zadnju kameru , bez navigacije . Kod kupnje treba paziti ima li Android i GPS . Postoji uređaj sa zadnjom bežičnom kamerom , ta bi bila više za kamione , radi dužine kabela od 5 metara koji nije dovoljan osim za auto .

Odgovori uz citat
Bookmarks