Geovision 7777 , kao uređaj nije loš ima u sebi sve što se može poželjeti , na dnevnu svijetlu se nešto lošije vidi kao i kod drugih tableta ili telefona . Nedostatak mu je 800 x 480 pixels, 7 inches (~252 ppi pixel density) , znači da je pre mala gustoća ekrana . Dosta dobro vidi pa možda čak i bolje nego neki kvalitetniji tablet , to je iPS matrica. Što se tiče fluidnosti i "brzine" tu nema problema . Pri jakom suncu u autu se dobro vidi , ako gledaš u uređaj direktno , znači treba ga staviti na nosač za staklo i okrenuti prema sebi . Uređaj je namjenjen s obzirom na svoju veličinu za kamione i kombije u autu izgleda "okačen" na staklo malo preveliko . Najveći mu je problem slab zvučnik , glas se u bučnom prostoru slabije čuje i treba ga podesiti na maksimum što u kamionu nije dovoljno . Veći zvučnik nisu imali kamo staviti jer je uređaj debljine oko 9-10 mm. Postoji bežični prijenos prijenos zvuka na FMTX na autoradio , ali onda se čuje samo autonavigacija ili muzika iz nje , radio slušaš prebacivanjem frequencije ...
Ja sam sebi kupio GeoVision 5850HDDVR (onaj manji) , ima istu gustoću ekrana 800 x 480 ali 5 inches i vidljivost je jasnija na danjem svijetlu . Izgleda kao klasična navigacija , deblji je i zvučnik je prilično glasan tako da ga držim negdje na pola jačine . Nema TV niti FMTX , meni to ne treba , najbitnija je navigacija , i da te navodi korektno tamo kamo želiš .
Jedan i drugi uređaj imaju instaliran iGO Primo (Full EU) , ima i verzija ovih uređaja s Navitel Navigation , a može se instalirati bilo koja druga poput Sygic , Navigon , sve isto kao i na telefon ili klasičan tablet . Prednost je ovih uređaja ugrađen pravi GPS , a ne A-GPS (softverski) . Možda bi i 3G dobro došao u autu WiFi baš i ne pomaže .

Bookmarks