Pozz ljudi, danas sam postao vlasnikom ovog mobitela...
Da krenem ispočetka, bio sam vlasnik fantastične Nokie N86 koja mi je ispala jedno 505 puta i zbog metalne mikrošpene zvučnik za razgovor nije mogao trajati duže od mjesec dana. Pregazilo je vrijeme,a pregazio je i ja... Krajem 2014 kupim Nokiu 808, fantastičan mobitel koji i dan danas služi,a nebi ga ni mjenjao da zvučnik za razgovor nije otišao. Pošto se na internetu šuškalo da će izaći lumia 1030 , ja uzmem lumiu 640 da probam kakav je windows i dali ću se moći naviknut na njega. Katastrofa, prevelik ekran potpuno neiskorišten u softveru,pregledavanje interneta dno dna na bilo kojem browseru. A sada osvrt na ono meni najbitnije na mobitelu: kamera. Na lumniji je kamera bila dobra jedino ako je vani potpuno sunčan dan, 7 mjesec, UV index 9, kamera okrenuta od sunca, bez puno sjena i da je ruka mirna kao nosivi stub nadvožnjaka. U svim ostalim slučajevima slike su beskorisne, gadi mi se kad ih gledam.
Sada pošto ja nisam ljubitel velikih ekrana u oko mi upada Z1 compact, na internetu review odličan,specifikacije isto. Ajde uzet ću ga
I danas uzmem polovan odlično očuvan, upalim kameru krenem slikat... i malo mi je falilo da ne povratim koju sam mučninu u želucu imao. Ista stvar kao sa lumiom 640 pod malo lošijim osvjetljem(pod malo lošije osvjetljenje podrazumjevam sve osim potpuno sunčanog dana) slika puna mušica,bez detalja, boje nemaju veze s onim u stvarnom svijetu
Molim vas recite mi da je to do softvera,jer ću poludit. Ne tražim ja 40 mpx kameru kao na 808 i xenon bjeskalicu. Ali nemgou vjerovat da još uvijek nisu uspjeli napravit mboitel koji slika normalnu sliku, da ne košta ko polovno auto.
Inače na ovom mobu je 4.4 verzija softvera i baš se ne razumijem u androdide jer mi je ovo tek drugi android posle xperia ray(koji je BDW imao bolju kameru nego ovaj z1)

Inače ja mobitel koristim za internet,razgovor,poruke,slikanje i GPS