FullHD verzija je zakon. QHD nema smisla jer i "slabiji" model ima dovoljno veliku rezoluciju za tu veličinu ekrana.
FullHD verzija je zakon. QHD nema smisla jer i "slabiji" model ima dovoljno veliku rezoluciju za tu veličinu ekrana.
Kako QHD nema smisla?
Manji je PPI FHD Find 7 verzije od Find 5 = čak lošiji ekran od Find 5.
Jedino što će Find7A imati je bolja baterija iako se nebih složio jer ima 2800 mAH a QHD ima 3000 mAH tako da bi trebalo biti jako slično.
Eh zaboravio sam napomenuti:
Oppo Find 7 ($599)
5.5-inch Quad HD (2560x1440) screen
13 megapixel Sony Exmor IMX214
Snapdragon 801 CPU
3GB of RAM
32GB of storage with microSD
3000mAh battery (removable)
Android 4.3, Color OS
GSM/WCDMA/FDD-LTE/TD-LTE
Oppo Find 7a ($499)
5.5-inch 1080p screen
Snapdragon 800 CPU
2GB of RAM
16GB of storage with microSD
2800mAh battery (removable)
Android 4.3, Color OS
GSM/WCDMA/FDD-LTE/TD-LTE
---------- Post added at 17:56 ---------- Previous post was at 17:54 ----------
Baterija će se moći vaditi!
Oppo Find 7 ($599)
5.5-inch Quad HD (2560x1440) screen
Snapdragon 801 CPU
3GB of RAM
32GB of storage with microSD
3000mAh battery (removable)
Android 4.3, Color OS
GSM/WCDMA/FDD-LTE/TD-LTE
Korišteni uređaji:Xperia X10i(PRODANO),Galaxy S2(PRODANO),Nexus 4(PRODANO)Oppo Find 5 16GB Bijeli(PRODANO),Nexus 7"2013" 32GB 4G LTE(PRODANO),Galaxy S4 I9505(PRODANO)
Uređaji:Nexus 6P 32GB Stock,Galaxy Nexus Lolipop ROM
Uopće se neslažem s tvojim tvrdnjama.
Dokazano je da Find 5 može puno više izdržati nego Nexus 4 sa franco.kernel ali HTCOne ima nešto osjetnije bolju bateriju od Find 5 samo zbog S4Pro vs Snapdragon600 optimizacije.
A i evo ti MKBHD
https://www.youtube.com/watch?v=E0_JrUNevdc
Korišteni uređaji:Xperia X10i(PRODANO),Galaxy S2(PRODANO),Nexus 4(PRODANO)Oppo Find 5 16GB Bijeli(PRODANO),Nexus 7"2013" 32GB 4G LTE(PRODANO),Galaxy S4 I9505(PRODANO)
Ne trebaš se ti samnom slagati, misli ti kaj oćeš
Samo velim - da ti netko stavi blind test sa ekranom od 441ppi i 534ppi mislim da bi bio prilično zbunjen jer bi mislio da gledaš u istu stvar.
MKBHD voli piksele, i to jako. Isto tako 720p i 1080p razlika se vidi na uređajima sa >5" ekranima tako da ti ta usporedba baš i ne stoji. To da 4K televizori (kao što tvrdi u videu) izgledaju jednostavno bolje - to pripisujem boljoj tehnologiji, boljem kontrastu ili nečem trećem. Naravno, 5,5" ekran ne smatram televizorom
Što se baterije tiče - 3k je dobra baterija. Bolja od prosjeka. Ipak. kad vidim LG G2 sa 3200mAh i Lumiu 1520 sa 3400mAh sa manjim ekranom manje rezolucije - nisam impresioniran.
Isto tako - ako trebaš koristiti custom ROM za bolju bateriju - nije li to malo tužno da do dan danas OEMovi nisu uspjeli optimizirati software kako spada?
Jedan u kope, drugi u špade
Ekran je takav jer treba nekako prikazati 13mpx fotke, jasna stvar. I prstohvat marketinga
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
Nema to veze sa slikama nego je 99% marketing. Ljudsko oko ne vidi razliku između 300 i 500 dpi, neki i puno veću.
I mislio sam.tebe kao i mene bocka "pravi" Find 7...
I mene je isto jako zainteresirao find 7 ,ali koliko vidim na netu da ima neke probleme sa slikom ovaj model s jačom rezolucijom (nešto plavija je slika mi se čini) . Mislim da su stavili u find 7a sve kao i u find 7 da bi bio odličan (osim naravno 1080 display da je ostao). Tu je i ovaj color os koji mi se uopće ne dopada nešto iako koliko vidim za oppo uvijek ima romova...
Pitanje je dali će biti Romova za Find7/7a jer glavni odgovorni za Find 5 su sada OnePlus (Pete Lau)
https://forums.oneplus.net
Color OS jos uvijek nije ispoliran ROM, trebat ce im jos vremena.
A koji ROM je ispoliran?
ColorOs je jako dobar dobar i napredan Rom, volio bi da netko kaze sto mu se to tocno ne svidja na njemu.
A neki romovi ti jednostavno ne "kliknu" i to je to . Dosta mi je da vidim video kako ga netko drugi koristi i već vidim da mi neće odgovarati. Evo recimo miui , touchwiz ,a i sense mi se jednostavno ne dopadaju i ne mogu konkretno reći zašto. Najdraže mi je neko stock android iskustvo s nešto više opcija i cyanogen mi je za to najbolji.
Znam da je ova ekipa otišla u one plus one i zato pratim što će biti s tim projektom svaki dan. Baš i ne vjerujem da neće biti romova za find 7. Jaki je hardware ,sigurno će ljudi s xda nešto napraviti. Jedino ako coloros ne bude savršen i ne će biti potrebe za tim ,u što nekako sumnjam.
Dakle samo ti se izgled ne svidja? To je naravno dovoljno, iako ima stotine tema. Zadnja dva mjeseca sam bio na custom romovima, Omni, cfx, Pac i sluzbenim Cynogen i Miui i uvijek se vratim na ColorOs jer niti jedan ne podrzaje Dolbi i Dirac, svi imaju losiju kameru, a i baterija je daleko najbolja u ColorOs cak i u usporedbi sa Cynogen sa faux kernelom.
Ontopic: gledam za koji mjesec uzet ili find 7 ili 1+1. Imam find 5 i ono sto me kod Oppo-a zaduzilo je kvaliteta izrade, community, podrska developera, i postojanje Oppostyle - sluzbenog prodavaca u EU. Ja bas sumnjam da ce 1+1 imati sve navedeno. Konkurirat mogu samo dosta nizom cijenom. Moje misljenje naravno.
činjenica je da je Oppo najskuplji "kinez", vjerojatno s razlogom,ali isto tako ekipa koja slaže OnePlus One dolaze upravo iz Oppo-a,klik
Pete Lau je bivši potpredsjednik Oppo-a i ne vjerujem da će fušat jer ipak im je to prvi proizvod s kojim žele impresionirat...a i dolazi na Cynogenmod-u.
Vrtiš verziju iz doba kad je CM bio zakon, i to je jedna od zadnjih verzija koja radi kak se spada. Novi CMovi nisu ništa posebno, i imaju dosta bugova, da ne pričamo da stabilnu verziju neke novije verzije ni nemaju.
CM je bio dobar prije, ali onda su zalutali i počeli trpat svašta u ROM i "peglat" ga previše i tako se sami zapleli.
Eto onda još razloga da se ne mičem s ove verzije.![]()
Ima dobrih CM romova,nije sve tako crno....
Omni na Note2 i na G2 perfektan.stalne nadogradnje u vidu nightly-a i vozi...
Bookmarks