= Citat = Izvorno postao RAUL Pregledaj post
Carine nema, placas samo PDV na ukupnu vrijednost ( cijena uredjaja i shippinga ),plus trosak od kojih 10 kuna za pismo sa carine.
Jesi siguran? Koliko znam, nema carine samo na pošiljke iz EU..

---------- Post added at 13:44 ---------- Previous post was at 13:40 ----------

= Citat = Izvorno postao walter66 Pregledaj post
Aliexpress.com , to je poznati WebShop i ako stoji uređaj za prodaju na njegovoj stranici onda je sigurno !
Prodaju preko PayPal_a koja je po meni isto neka garancija da ćeš uređaj dobit . Rizik uvjek postoji , ali
vrlo mali .
Naručio sam nekoliko MB za laptope preko Aliexpress_a i sve je bilo onako kako je naručeno , čak na dvije
nisam platio carinu , samo je došao paketić ne otvoren s pločama , a svaka je plaćena oko 115 dolara .
Nije mi bilo jasno jer sam za prvu platio 198 kuna carine i troškova . Kasnije sam skužio u čemu je stvar ,
sa stražnje strane zaljepljena je naljepnica s kineskim slovima i engleskim prijevodom i za vrijednost je
pisalo US $10 , poret toga pečat "GIFT" , valjda je to carina tako i shvatila (poklon) ... Inače za sve preko
160-170 kuna naplaćuju PDV i na cijenu uređaja i na prijevoz (ako je naznačen) ...

Sama cijena po različitim Shopovima je velika , zato je bolje 10 puta pogledati , nego jedamput
kupiti po cijeni koja Ti se u tom momentu čini mala .
Pa ne znam, pogledaj taj link koji sam stavio, nema uopće nikakvog imena, a registriran je na stranicu prije 2 dana.
Jesi ti naručivao više ploča odjednom ili? Koliki ti je bio iznos pošiljke kada si platio tih 200 kn?
Mene zanima kako se računa carina, jer stvarno nikada ništa nisam naručio, pa nemam pojma

---------- Post added at 13:48 ---------- Previous post was at 13:44 ----------

= Citat = Izvorno postao sasa g Pregledaj post
Evo jos jedna tema o kin. mobitelima, ducanima, popustima, iskustvima i carinom. Mozda kome pomogne. Bok.
hvala