It ain't gonna happen.
Bok,
otvorio sam temu ovdje jer mi se čini nekako prikladnije jer postoji mogučnost da Nokia stavi u prodaju model pod imenom Normandy koji bi bio pogonjen Android sustavom.
više o Nokia Normandy
kaj vi mislite o tom ? dali bi kupili Nokiu s Androidom gore ? Iako znamo da ćemo više vidjeti modele s Windows phone nego s Androidom ali izgleda da moraju i tamo se iskušati
pozz![]()
It ain't gonna happen.
Da, projekt je canceled - ništa od toga, pogotovo od kad je Nokia u dealu sa MS-om.
I najbolji griješe
Uglavnom, Nokia X bi trebala biti jedan od Asha modela sa forkanom verzijom Android 4.4.2 KitKat-a. Nešto slično kao što Amazon koristi Android na svojim Kindle tabletima.
Po tome dakle Nokia X nema pristup Google Play servisima, postojat će Nokia Store te vjerojatno mogućnost sideloadanja aplikacija.
Specifikacije:
Trebala bi biti najavljena tijekom MWC-a u Barceloni, krajem veljače.Model: Nokia X A110
OS temeljen na Androidu 4.4.2 (KitKat)
Dual core 1GHz Snapdragon 200 procesor
4GB interne memorije
512MB RAM
WiFi,GPS, microSD utor
5MP kamera
Bluetooth 4.0
Nokia Store + 3rd party aplikacije
Već vidim uskoro CyanogenMod verziju![]()
Fail samo takav.
Zakaj fail?
To je Asha serija, cijene od oko 100€. Što drugo i očekivati, zapravo dobiješ i puno s obzirom na cijenu i klasu u koju spada.
Navodno je taj model izbačen za tržišta na kojima se ne prodaju smartphone mobiteli da bi se tako približili kupcima koji bi nakon nekog vremena počeli kupovati windows phone mobitele. Zato i je ovakva izvedba androida sa izgledom sučelja sličnom windows phoneu i bez google playa. A nokia asha modeli se inače izvrsno prodaju na tim tržištima.
Fail je takav jer kinezi za tu cijenu nude bolje. Ovo se može samo negdje prodat dobro zbog imena Nokia, nešto više od toga ne. Slab ulazak u svijet Androida za Nokiju.
Meni ime Nokia još uvijek nešto znači. Podsjeća me na "zlatna vremena", kada je na ovome forumu bilo dosta diskusija, najviše vezanih uz Nokije, i kada sam imao najviše virtualnih frendova ovdje. Sori, dečki, ali 99% ljudi ovdje više ne poznam.
No, Nokia je uvijek do sada išla jednim sigurno zacrtanim putem, i kada bi čovjek pomislio da će bankrotirati, ona bi se svaki put vratila u velikom stilu. Uključujući i sadašnje Lumije (koje su opet Nokijino ime za Nokia WP8).
Tako da sumnjam da će Normandy biti promašaj. Mislim da će s tim modelom napipati bilo potencijalnih kupaca. Ništa lakše, ako sve prođe u redu, tamo pred ljeto izbaciti malo nabrijaniju Ashu, recimo Normandy II, s 20MP kamerom, 5" zaslonom i svim najnaprednijim mogućnostima.
Sredili su mi Nokiju "po propisu"-
U Mobisu!
Nokia Normandy Was Listed for Sale Briefly at 110USD Confirms Android OS v4.4.2
Nokia's unannounced low end feature phone running Android the Nokia Normandy went
for sale briefly the other day on a Vietnamese website mainguyen.vn for between 2.2
and 2.5 million VND. (Around $110 USD) This listing confirmed most of the rumored
specs and perhaps most importantly it confirms the fact that the Normandy will be
running a forked version of Android 4.4.2. Other specs listed below:
◦Dual Core 1 GHz processor
◦4GB internal memory
◦512MB of RAM
◦Up to 32GB Micro SD card support
◦5mp rear facing camera
While this device is running Android, it won't have Google services on it because it
changed Android in ways that prevent it from accessing Google-owned apps.
Rather than run Google Play Services, the Normandy will have the same suite of
Microsoft apps, like Here Maps instead of Google Maps, that all other Lumia's have.
This device is expected to be announced in just little bit at Mobile World Congress.
Read more at: Nokia “Normandy”
*** Izgleda da se ipak nešto kreće s ovom “Normandy”
Where Does He Get All Those Wonderful Toys ?
Izgleda da Normandy nije jedini Android-based mob koji će Nokia izbaciti. Postoje glasine da će sveukupno biti 3 modela sa forkanim Androidom.
Izvor
Pa ono, bila bi šteta da ulože toliko truda u tako veliku (po meni i apsolutno bespotrebnu) customizaciju Androida i onda izdaju samo jedan model koji to koristi. Sumnjam da će ijedan od tih modela doživjeti neku veću popularnost ali moraju barem pokušati.![]()
Bookmarks