Ja sam na Samsung Tab3 na SD karticu instalirao Sygic , Navigon , iGO i sve je lijepo radilo . Uređaj je bio nov tek sam ga izvadio iz kutije izašao sam van da uhvati satelite i sve je bilo super . Čak sam probao i voziti na sve tri navigacije . Kad sam se vratio spojio se uređaj na WiFi i pitalo me , želite li nadograditi Software sa 4.2.1 na 4.2.2 , pa dobro neka se nadogradi . Nadogradilo se i sve je bilo OK . Ostavim uređaj i nisam ga koristio nekoliko sati . Kliknem dugmić i na ekranu piše nadogradnja vašeg Sowtwera je spremna za instalaciju , aja sad mislim šta sad opet pa prije 3 sata je nadograđeno , a dobro i stisnem nastavi s instalacijom . To je trajalo jedno pola sata (palilo gasilo) i kad je završilo na ekranu piše uređaj je uspješno na dograđen na 4.4.2 .(KitKat) . Probam Sygic koji daje poruku da radi restrikcija Softwarea mora premjestiti aplikaciju na internu memoriju i ne dozvoljava ništa osim potvrde . To je trajalo 10_tak minuta probam i radi , koliko sam uspio vidjeti "file managerom" nije prebacio ništa mape i sve ostalo bilo je na mjestu ko' i prije . Probam Navigon krene i izbaci . iGO se isto pokrene radi odlično ja zadovoljan , ajde i nije baš tako loš ovaj KitKat kao što pričaju na Forumu . Zovem vlasnika da može doći po uređaj i objasnim mu kako će pripremiti rutu , gdje de pronađe povjest i drugo . Naveče me zove i kaže probao sam iGO sve radi ali ne pamti povjest i zaboravi pripremljenu rutu , za dva dana idem u Španjolsku i treba mi navigacija za kamion .
Donesao je uređaj i onda su počele muke , probaj ovako pa onako , instaliram aplikaciju na uređaj pokrenem apk i ostavim samo kartu HR i radi navigacija , a pošto nema dovoljno mjesta na internoj memoriji prebacio sam Content folder na SD karticu s cijelom EU , ali iGO vidi samo onu kartu koja je na uređaju . Tražio sam pomoć od korisnika @ mirkeclj koji je tvrdio da na istom uređaju s KitKat_om navigacija radi .
Poslao mi je samo svoj sys.txt i proradilo je iGO vidi HR kartu i cijelu EU . Super , zahvalio sam se i vratio uređaj vlasniku .

Kasnije sam analizirao jedan i drugi sys.txt , ali nisam uspio pronaći razliku . Primjetio sam da kod kopiranja text datoteka (*.txt) s računala na uređaj preko USB kabela na uređaj , Windows izbaci poruku kako ista neće biti dobro kopirana ili neće biti u funkciji na mobilnom uređaju "kopirati da - ne" . Možda je problem bio u tom sys.txt što ga nije dobro kopiralo .

Nakon toga shvatio sam kako nemam pojma o navigacijama s 20_tak godina iskustva . U zadnje vrijeme izbjegavam bilo kakvu debatu o navigacijama , ako je telefon ili tablet nov ili nadograđen na KitKat ili onaj novi LoliPop .