Ovakva je situacija:
Ne igram skoro pa nikad pa mi zato grafička kartica nije od nikakve važnosti. Dovoljna mi je najslabija integruša da imam sliku i to je to.
Bavim se računalima dugo vremena ali u sfere gaminga nisam ulazio nikad. Znao sam zaigrati jako rijetko neku nezahtjevnu igricu mada me to ne vuče toliko.
Sada sam došao do "problema".
Skinuo sam jednu igru koja me recimo zanima (Mortal Kombat komplete edition) i instalirao sam je. Konfiguracija koju imam nije niti jaka niti išta specijalna a za moje potrebe je dovoljna.
Ploča je Asus P5Q,procesor je neki Intel (E6300?/ne sjećam se) core 2 duo na 1.8 ghz. Dva su SATA diska. Jedan je od 160GB a drugi od 320GB. Na manjem su Windowsi 7 Professional 64. Imam 4GB radne memorije i grafičku ATI Radeon HD 5450 s 512 MB. Windowsi su sada stari 2 dana i optimizirani su skroz,nepotrebne stvari se ne dižu bla bla...
Spomenuta igra se je super brzo pokretala,automatske postavke grafike su sve podesile na minimum i igra je bila spora no donekle prihvatljiva ajmo reć...
Frend kojemu njegova grafička ne igra ulogu,predložio mi je zamjenu. Grafičke se isto zovu (Radeon HD 5450) samo je njegova s 2GB a moja je 512 MB.
Zamijenili smo se i sad ja imam 2GB grafike, procesor sam stavio drugi,mrvicu brži DualCore Intel Pentium E2200, na kojem sam radio baš zbog ovoga OC s 2.2 na 2.7 i sve stabilno radi.
Znači,nakon upgradea procesora i grafičke kartice,svjestan da nisam previše napravio da ubrzam komp i da općenito bude bolji za tu igru, igra je identično spora i postavke su i dalje na najmanjem minimumu i praktički nisam postigao ništa.
Jeli to žalosno?![]()

Odgovori uz citat

Bookmarks