Ako je uređaj bolji ne znači da konkurent ima apsolutno sve lošije.
S4 ima puno bolji ekran, dimenzijama je manji i lakši, bolja podrška kaj se tiče custom ROMova i prije dolaze službeni updejtovi.
Ali opet, između Z1 i S4 ja navijam za HTC One![]()
Ako je uređaj bolji ne znači da konkurent ima apsolutno sve lošije.
S4 ima puno bolji ekran, dimenzijama je manji i lakši, bolja podrška kaj se tiče custom ROMova i prije dolaze službeni updejtovi.
Ali opet, između Z1 i S4 ja navijam za HTC One![]()
Ja sam za HTC One jer on meni osobno najviše odgovara.
Najbolji zvučnici koje sam čuo na mobu (bolji i od Nokie 5800), izvrstno video snimanje i optička stabilizacija. Fotografije su manje rezolucije ali su ipak korisne i dovoljno dobre u većini slučajeva.
Sense 5 za razliku od prijašnjih verzija izgleda dobro, jako brz i fluidan (koliko Android dopušta) te nadogradnje dolaze jako brzo (Android KitKat 4.4 dolazi za 15 dana ako je Google Play Edition (stock Android) ili unutar 90 dana za stock ROM (izvor).
Ekran je nešto najbolje od LCD-a što sam vidio, iako mi je AMOLED puno bolji jer obožavam visok kontrast, pravu crnu boju i širok kut gledanja. Ipak, Pentile ekran na S4 je turn off jer iako je visok PPI vide se točkice, pogotovo ako su oštre linije u pitanju.
Pošto imam kratke ćevape od prstiju meni je manja dijagonala bolja opcija pa 4,7" je taman. Već se i sad pomalo mučim sa 4,5" ekranom tak da ono
Naravno, One ima minusa. Boja na crnoj verziji se lako ljušti ako padne, fotografije po danu nisu impresivne, baterija je manja od konkurencije i po hardveru je sitno slabiji.
Ponavljam, da sam ja na tvom mjestu sa svojim preferencijama onda bih uzeo One. Hardverski gledano Z1 je bolji.
Bookmarks