odmah moram napomenuti da je uređaj prilično velik,usporedio bih sa recimo Xperiom Z1.dizajn je monolitan dosta sliči Lumia 920 i meni se osobno sviđa,stražnja strana je od plastike,a bočna navodno od magnezija.prednja je uvijek u crnoj boji bez obzira koje je boje stražnja strana....
sad su dostupne bijela i crna koja je nešto skuplja.
izrada je jako dobra,ništa ne škripi i spojevi nigdje ne zijevaju...
ergonomija je ok iako je zbog dizajna malo nezgodan za držanje i smeta u đepu...
Hardver
Snapdragon 800 koji kuca na 2,3GHz,2GB RAM,16/64GB interne memorije koja nažalost nije proširiva,podržava USB OTG i isprobano radi bez problema.
grafika je Adreno 330,kamera 13MP,Sony senzor,autofocus,dual LED Philips bljeskalica,video 1080p,HDR.
ekran je LG/Sharp IPS 1920x1080(441ppi),Gorilla glass zaštita,baterija 3050mAh.poržava oba WCDMA standarda 900/2100MHz.
nažalost ne podržava LTE.
Softver i performanse
softver je naravno MIUI v5,baziran na Androidu 4.3.MIUI v6 je najavljen idući mjesec i donosi nadogradnju na 4.4 KitKat.
na njemu je kod kupnje bio instaliran multilanguage rom koji je podržavao i hrvatski jezik,ali nažalost nema nadogradnje jer nije official pa sam instalirao na njega oficijelni english rom koji podržava nadogradnje i ima root permission.nadogradnje su inače svaki tjedan.
rom je veličine oko 350MB,a UI je vrlo jednostavan,podržava teme,launchere,widgete i sve što smo inače navikli kod Androida i jedan je od razloga kupnje.naime tako ispeglan softver nisam vidio nikad niti na jednom smartphoneu uključujući i iPhone(zadnja dva tjedna kod mene je bio iPhone 4S)..
sve radi instantno i nevjerojatno fluidno.pokretanje aplikacija,surfanje,zumiranje,loadanje igara je fantastično brzo.čak i ako u pozadini radi hrpa aplikacija imam dojam kao da ga ništa ne može usporiti. u ovih nekoliko dana intenzivnog korištenja nijedno zamrzavanje,restart ili bilo šta slično.
osjetljivost i odziv ekrana su fenomenalni i to se posebno vidi u igrama jer čak i najzahtjevniji naslovi poput Asphalt 8 ili Real Racing 3 rade super glatko.
stock browser je Baidu i meni se osobno ne sviđa pa sam instalirao Naked browser Pro,koji je izuzetno brz i jednostavan.ima i kompas,vlastiti cache cleaner,task manager i virus scanner.tu je FM radio,torch i MiCloud sa 10GB prostora...
službeni english rom nema predinstalirane google aplikacije pa nema ni Play storea.naravno to sam riješio tako da sam intalirao google instaler i preko njega instalirao Play store i sve ostale google aplikacije...
Kamera
Kamera je 13MP podržava HDR i ima simple način korištenja gdje je dostupno samo najosnovnije podešavanje.ima i Advanced mode gdje se može podešavat doslovno sve;rezolucija,razni filteri,vrste fokusa,ekspozicija,kvaliteta slike,saturacija....
pokretanje aplikacije kamere je vrlo brzo kao i fokusiranje....
sa snimanjem videa se još nisam ozbiljnije pozabavio jer mi to nije bio prioritet ovih
dana,ali svakako namjeravam pa ako nekog bude zanimalo mogu i uploadat neki video da se uvjerite.
Baterija
baterija uz uključenu sinkronizaciju,WLAN,surfanje,društvene mreže i pokoji video može izdržati dva dana.intezivno korištenje koje uključuje igranje igara izpraznit će je za jedan dan.uglavnom oni kojima je jedan od prioriteta baterija bit će zadovoljni jer i kod prilično intezivnog korištenja možete očekivati jedan i pol dan trajanja u prosjeku.
baterija nije izmjenjiva.
Zaslon
zaslon je vrlo ugodan za korištenje,kutevi gledanja su odlični,kontrast,zasićenost boja i dubina crne pripadaju u sam vrh i doista je užitak svakodnevno se družit sa ovako kvalitetnim ekranom.svjetlina ekrana je također na visokoj razini iako nije kao kod AMOLED-a.odziv ne treba spominjat jer je zaista vrhunski i na ekran se teško nešto može ozbiljnije prigovoriti.eventualno bi volio da je vidljivost na suncu nešto bolja.
Zvuk/Povezivanje
vanjski zvučnik ima prolaznu ocjenu.ništa posebno,poziv nećete propustit,ali vas neće zaprepastiti kvalitetom zvuka.rekao bih prosječno...zvuk u slušalicama je navodno vrhunski ako se koriste dodatne Piston slušalice ili općenito neke kvalitetnije.kažem navodno jer sam mob dobio bez slušalica koje su cca 22$ i nisam isprobavao jer mi nije prioritet.
prijem signala je očekivano dobar,WiFi je ono što posebno iznenađuje,jer domet i kvaliteta veze je iznadprosječna...
+
-kvaliteta izrade
-podrška
-MIUI
-brzina i fluidnost
-zaslon
-
-nema utor za micro SD
-nema LTE
-baterija nije izmjenjiva
Bookmarks