Masva,
Hvala na prijedlogu, fastboot metodom vratio sam se na MIUI v5, čiji izvorni generički fajl "gps.config" obuhvaća pretragu satelelita po svim kontinentima, i nakon 15-20 minuta pretrage dobijem pristup na 2 do 3 satelita.
Nažalost ova potraga za satelitima ponavlja se svaki put kada uključim gps modul i kada želim koristiti neku gps aplikaciju, što mi kida živce.
Stoga sam proučio puno foruma i puno tuđih prijedloga, te sam na kraju osobno modificirao sadržaj fajla "gps.config", i sada sa suženim prostorom pretrage za gps satelitima za područje Hrvatske i Europe, nakon cca 20 sekundi rada gps modula otkrivam cca 4 do 6 satelita, što je za naše podneblje "pristojan rezultat".
Inače ovo je boljka skoro svih kineskih uređaja koji uglavnom ne "prilagođavaju" mobitele za europsko tržište, i tu se vidi prednost aparata "brendiranih" za europsko tržište ili flešanje "open euro romova" kao naprimjer za LG uređaje.
Pošto ste Vi na ovim prostorima aktivni kreator u izradi i modificiranju multijezične MIUI verzije, možda bi se moglo razmisliti o ugradnji modificiranog fajla "gps.config" koji je prilagođen i namjenjen za XIAOMI uređaje za europsku zonu.
Bookmarks