Ovako, imam Xperiju T već nekih 7 mjeseci.
Ekran joj je dosta responzivan na bilo kakav dodir.
Ali, otkad sam je updateao na JB, primijetio sam da mi svako toliko prst pobjegne preko zelene tipke prilikom dolaznog poziva. Tako da dosta često uspijem tu zelenu slušalicu pomaknuti iz drugoga, trećega puta.
E, onda sam navečer, iz dosade, počeo gledati da možda mrežica digitizera nije lagano počela odumirati. Uglavnom, što se događa, kada lagano palcem krenem s lijeve strane i to okvira lijeve strane prema ekranu, neće se dogoditi ništa. Znači prstom mogu šetati po čitavom ekranu, a na mobitel to ne registrira. Ako malo jače pritisnem, sve funkcionira kako treba.
Prije par dana sam tijekom razgovora u kafiću uzeo frendov Galaxy SIII. On je responzivniji kada se krene prstom s okvira na ekran, ali potpuno se isto ponaša kada se krene iz donjega desnoga kuta. Prstom se isto može šetati, ali mobitel neće zabilježiti ikakvu kretnju.
Pitanje-jel postoji na touch-screen-ovima nekakav "mrtvi kut" (da se izrazim vozačkim rječnikom), ili jednostavno imam mobitel koji je počeo lagano otkazivati?
Sredili su mi Nokiju "po propisu"-
U Mobisu!
Testiraj s ovim responzivnost ekrana.
Vjerujem da postoje taj neki deadzone (mrtvi kut iliti mrtvo područje) koji onemogućuje slučajno izabiranje opcija na ekranu. Možda zato jer su tipke ispod ekrana, kaj ja znam
Evo, isprobao i na svojoj Xperiji S i ista stvar, ako lagano krenem od donjeg lijevog/desnog kuta ekran ne reagira.
Bookmarks