= Citat = Izvorno postao 3aTmr
evo ovako: mobitel mora biti UGASEN, a ne upaljen i onda kad dobijes poruku waiting to power on the phone, lagano jednom ili vise puta uzastopno kliknes na crvenu tipku moba (ON/OFF), ali pazis da nije predugo jer se mobitel NE smije upaliti...

naravno, buduci da se ovdje radi o A55, ako je verzija 11 (cini mi se) trebati ce ti TP (test point) da bi mogao ista napraviti, a i kabel iako je serijski NE smije biti originalni Siemens-ov, ni kopija originala jer ni tad neces moci nista napraviti...

dakle, kad sve ovo postujes, neces imati velikih problema oko konektiranja moba na komp za takove operacije...
Probao sam jedno 10 puta. Koristim program Freia 15, odem na Unlocking functions, i šta tu točno treba napravit, probao sam ˇ"direct unlock no mop is saved" sastrane ništa ne upisivam, kliknem na use original IMEI, tj da ga pokušam otključati sa orig. imei brojem.
Pojavi se bootcode does not to be running, zatim čeka za spajanje telefona, probao sam crvenu tipku stisnut, jedanput, ili par puta da se telefon ne upali, ali ništa, kaže mi da telefon nije spojen.
Na kutiji od kabla piše kineski "qiepuqui Beijing" Uglavon je iz kine, kak da znam dal je kopija originalnog simensovog kabla, platio sam ga 50 Kn.
Probao sam s Programom i druge funkcije, npr Read flash from prone, ali svaki put mi kaže da telefon nije spojen.