Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 35

Hybrid View

Forum Admin Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience PointsOverdrive

Datum registracije
    Nov 2004
    Mobitel
    DynaTAC 8000X
    Godina
    44
    Bodovi
    151.800
    Nivo
    93
    Bodovi: 151.800, Nivo: 93
    Bodovi: 151.800, Nivo: 93
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Sljaka Pregledaj post
    Ne tako davno je upravo VGA rezolucija u PDA svijetu dočekana s oduševljenjem, jer konačno više neće trebat piljit u ekran. Bila je to Toshiba s dimenzijama ekrana oko 3,5'' (pišem po sjećanju, ne googla mi se sad).
    Koliko mi je poznato ljudsko oko nije se promijenilo u tih cca 10 i manje godina, pa kako je sad to rezolucija pri kojoj treba piljit!?

Tvoja izjava me podsjeća na onu Billa Gatesa s početka 90-ih kako 128 KB RAM-a mora svakome biti dovoljno (tad su konačno doveli proizvodni proces na razinu da mogu radit takve module).

Uglavnom, pročitaj što sam napisao, gustoća piksela. VGA na 3-3.5" je OK, ali mi pričamo ovdje o gornjim granicama veličina ekrana, što je zapravo i tema. VGA na 5"->piljenje.

very old s-mod Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second ClassOverdrive50000 Experience Points
    Nagrade:
    Community Award

Datum registracije
    Nov 2002
    Mobitel
    Vidi gore i još neki HTC
    Operater
    samo ne A1
    Godina
    62
    Bodovi
    62.269
    Nivo
    60
    Bodovi: 62.269, Nivo: 60
    Bodovi: 62.269, Nivo: 60
    Ukupna aktivnost: 64,0%
    Ukupna aktivnost: 64,0%
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Inovator Pregledaj post

Tvoja izjava me podsjeća na onu Billa Gatesa s početka 90-ih kako 128 KB RAM-a mora svakome biti dovoljno (tad su konačno doveli proizvodni proces na razinu da mogu radit takve module).

Uglavnom, pročitaj što sam napisao, gustoća piksela. VGA na 3-3.5" je OK, ali mi pričamo ovdje o gornjim granicama veličina ekrana, što je zapravo i tema. VGA na 5"->piljenje.
    Da pričamo o gornjim granicama i koliko to sve skupa ima smisla. Svako toliko proizvođači mijenjaju dio mobitela koji će forsirati sve dok korisnici ne shvate da to sve skupa nema više smisla. Nedavno je to bio broj mega piksela u ugrađenom fotoaparatu, prije toga je bio broj funkcija koje su omogućene u mobitelu, sad je veličina ekrana.
    Točno je da se na većem ekranu bolje vidi, pa idemo onda u laptope ugradit GSM, GPRS, HSPDA i ine module potrebne za komunikaciju i riješit ćemo problem veličine ekrana. Hm, da to bi bilo malo nezgrapno, vratili bi se u doba Dancalla kad se mobitel nosio u torbi okačen o rame.
    Postoji nešto što se zove ergonomija, pa isto kako su se nekad nakon osamdesetih i vremena miniturizacije svega i svačega stvari vratile na normalne veličine tako će i ovaj trend pretjerivanja s veličinom ekrana prestati.
    Iako nisam ljubitelja Apple-a u jednom se slažem s Jobsom, 3,5'' je dovoljno.
    In vino veritas !
    Omnia mea mecum porto !
    Alea iacta est !

Hardcore forumaš Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Aug 2006
    Mobitel
    6p, BB9700
    Operater
    Bonbon
    Bodovi
    17.148
    Nivo
    31
    Bodovi: 17.148, Nivo: 31
    Bodovi: 17.148, Nivo: 31
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Sljaka Pregledaj post
    Iako nisam ljubitelja Apple-a u jednom se slažem s Jobsom, 3,5'' je dovoljno.
    Za iOS, definitivno. Ne mogu si zamisliti kako bi izgledao sadašnji iOS koji je ostao gotovo nepromjenjen od 2007. na ekranu od 5 inča kao na mojoj Z. Raster od 4x4 (4x5 s dockom) je gotovo pa savršen na 3.5 inčnom ekranu 3:2 omjera.

Mislim da će i dalje prosječne dužine dijagonala rasti, no to samo znači da će se morati implementirati inteligentnija rješenja nezgrapnosti. Kao jednu od glavnih vidim swype i nešto slično kao Pie controls na cyanogenmodu i paranoidandroid custom romovima, u krajnjem slučaju i kompletni mobilni ubuntu koji je baziran na swypeu.
    Isto tak si nemrem više zamisliti vraćati se na tako malu dijagonalu jer većinu čitanja portala obavljam preko mobitela koristeći currents i flipboard, koji su ipak ugodniji za korištenje na većim dijagonalama.

Bitno je da se o ovakvim stvarima raspravlja jer će proizvođači biti primorani nas jednom poslušati i napraviti mobitel s vrhunskim specifikacijama i manjom dijagonalom, kao npr. Sony s Xperiom ZR.
    ...->3310->7110i->S35->M45->S45->M55->F500i->K700i->E1000->KRZR K1->ipaq 514->i600->G600->Nokia 5000->N97mini->MotoMilestone->i4+BB9700->O2x->Gnex->Xperia Z->LG G3 32 GB->Xperia Z3->6p+Moto360

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. Odgovora: 0
    Posljednji post: 19-09-2007, 15:01
  2. Iznenadna promjena veličine fonta u telefonu (?)
    By ::diaboliq:: in forum Symbian S60 1st i 2nd edition
    Odgovora: 13
    Posljednji post: 03-06-2007, 21:43
  3. Promjena velicine videa
    By Black_Hawk in forum Operacijski sustavi
    Odgovora: 6
    Posljednji post: 12-01-2007, 14:53
  4. P300-velicine kreditne kartice
    By Vepar in forum Samsung
    Odgovora: 19
    Posljednji post: 16-12-2005, 01:54

Bookmarks