Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 4 od 4

Hybrid View

Pravi forumaš Postignuća:
    1000 Experience PointsVeteran

Datum registracije
    Mar 2010
    Bodovi
    3.744
    Nivo
    14
    Bodovi: 3.744, Nivo: 14
    Ukupna aktivnost: 9,0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Neo V, problem sa kontaktima

imam sony ericcson neo v i neki dan sam ga rootao. brisao sam neke aplikacije koje dodju direktno s mobom.
    i sad sam skuzio da kad kliknem na neki kontakt, nista se ne dogadja.moram bas kliknut na sliku kontakta i onda birat poruku ili poziv. isto tako ne funkcionira ni favourites (ni widget ni u samim kontaktima)
    jel zna netko u cemu je problem? mozda sam izbrisao nesto sto nisam trebao, a vezano je za ovo?

Super-forumaš Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Feb 2008
    Mobitel
    Asus Zenfone 3
    Operater
    Bonbon
    Bodovi
    19.680
    Nivo
    34
    Bodovi: 19.680, Nivo: 34
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ponovo stavi softwer - SUS update/repair. I onda kada rootaš, nemoj brisati aplikacije nego cut/paste na memorijsku u jedan folder "Crapware" odakle možeš nazad cut/paste (promijeniti nakon toga permisions u rw-r-r). Tako vratiš ako nešto prestane raditi. Pretpostavljam da si obrisao neku app, možda timescape ili neki app "provider" informacija...neznam napamet. Ali možeš napraviti što sam ti gore rekao i onda točno dati listu što si obrisao... Pogledaj na xda što se točno smije obrisati i čemu što služi (da bi znao dal ti treba). Imaš popis takvih aplikacija i linkove na xda stranicu u temi o Xperia Ray (moj post). A inače, možeš koristiti npr exDialer ili dialer one - gdje onda npr u ex dialeru samo swype desno za zvati, swaype lijevo za poruku a klik ulazi u info o kontaktu...hoću reći da su alternativni dialeri daleko brži, bolji, konfigurabilniji itd...I obično kada staviš na /system/app onda može čistiti i notifikaciju o propuštenom pozivu bez otvaranja stock dialera.

A razlika koju imaš je možda i do softwera - jesi li prelazio sa GB na ICS ili obratno?

A za aplikacije koje su sigurne za obrisati vjerujem ima i baš za Neo V specifično na xda...

3. 'Hvala' kaže:

Pravi forumaš Postignuća:
    1000 Experience PointsVeteran

Datum registracije
    Mar 2010
    Bodovi
    3.744
    Nivo
    14
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kupljen je sa GB, pa sam probao ICS, al je bio spor. i vratio natrag na GB.
    da, obrisao sam timescape i dosta tih aplikacija koje su sonyeve.
    probat cu ova 2 dialera, mislim da je to najjednostavnije rjesenje (osim ako ne skuzim jos neku gresku nakon rootanja).
    moze li molim te link na ovaj popis sto se smije obrisati. trazim, al ne mogu naci. nekak mi je nepregledan taj xda forum

puno hvala na objasnjenju!

---------- Post added at 12:30 ---------- Previous post was at 10:36 ----------

evo stavio ovaj ex dialer i dobar je. samo sto u task manageru vidim da je stalno aktivan, uopce se ne gasi. pa ce mozda zderat bateriju malo vise

Super-forumaš Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Feb 2008
    Mobitel
    Asus Zenfone 3
    Operater
    Bonbon
    Bodovi
    19.680
    Nivo
    34
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Re: Neo V, problem sa kontaktima

http://cafe.mobil.hr/showthread.php?p=1050134

Sumnjam da će ti dialer jesti bateriju, ne radi ništa. Bolje da je u pozadini jer se brže pokrene. Stavi ga na system/app
    Čak možeš u notification staviti, da ga teže zatvori..

Prolistaj temu tu o ray, imaš kako i šta podesiti. Slični su. Tako da bih ti preporučio ICS ali pobriši te gluposti sa popisa, tj. cut/paste...meni radi trenutno bolje ics. Ljepše, fluidnije, alikacije su više i bolje podržane... Ako te zanima detaljnije, čujemo se na pm.

GB je dobar ali ICS daje bolji dojam kod korištenja! Npr power toggles radi bolje, može superbeam app, lgcamera continuus photo focus, camera mod,..sve je nekako uglađenije i bolje.. Na gb su jedino malo bolje performanse u igrama.

Imaš u ray temi ali da napomenem: SUS update ICS, pa onda nakon 10ak min factory reset prvo. Nakon toga root, obrisat gluposti i vozi dalje. Pametno sa app.
    Obriši galeriju stock, imaš quickpic. Exdialer ali ne briši stock itd.

Trebao bi ti onda raditi na ics bolje nego na gb. A trenutno stanje snimiš backup (nandroid backup) sa cwm. Cwm instaliraš sa x-parts aplikacijom sa marketa. Vratiš onda ak želiš.. Pri vraćanju backupa gb sustava treba biti gb već na njemu, ako ics - ics kernel mora biti. Flashtolom staviš stock neki, root,cwm,vratiš backup.
    Zadnji uredio mlesic : 30-04-2013 u 14:16

6. 'Hvala' kaže:

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. N Gage Neo
    By Atno in forum Symbian S60 1st i 2nd edition
    Odgovora: 13
    Posljednji post: 13-02-2005, 19:12
  2. Odgovora: 3
    Posljednji post: 05-05-2003, 15:34
  3. Handspring Visor Neo
    By sms freak in forum Usporedbe Modela