Na hrvatskom.. .imam s2 i kad hocu pojacati ili smanjiti s fizickim tipkama na mobu sa strane, pojacavam zvuk mobitela, ali ne i navigacije....
Na hrvatskom.. .imam s2 i kad hocu pojacati ili smanjiti s fizickim tipkama na mobu sa strane, pojacavam zvuk mobitela, ali ne i navigacije....
Imam kvacicu i iskljucen mi je bt....zanima me di da podesim glasnocu
Navigon na Android_u nema podešavanja glasnoće Navigacije , ako to radiš dok nije u "vožnji" znači podešava se s tipkama Volume +/ (na uređaju) , kad ona "Teta" koja misli da zna hrvatski progovori !
Unutarnje fino podešavanje radi se u datoteci "UserSettings.default" i u "UserSettings.xml" , gdje se to nalazi na Tvojem telefonu "S2" (ma šta to značilo)
Ovako !
<Sound>
<Volume>5</Volume>
<Mute>0</Mute>
<SpeedDependent>0</SpeedDependent>
</Sound>
ili ovako:
<Sound>
<Volume>9</Volume>
<Mute>0</Mute>
<SpeedDependent>0</SpeedDependent> (ovo služi da ako brže voziš jače se čuje - radi buke motora)
</Sound>
Za to podesiti treba imati malo više iskustva s Navigonom
![]()
Where Does He Get All Those Wonderful Toys ?
Neznam što da ti kažem. Možeš još probati tako da upariš mob sa autoradiom prek bt-a. Kod mene to ne pali. Ne mogu upariti Nissan i HTC kod navigacije da mi govori prek bt-a. Probaj napraviti kak ti je rekao walter66. U uputama na 58 str. piše ovako kao što vidiš na slici 1:
---------------------------------------------------------------------
Slika 1
Međutim, kad klikam po toj strelici (br. 6 na slici 2), ništa se ne događa!
Slika 2
Vjerojatno su to upute za navigacijski Navigon aparat.
Zadnji uredio hrc50 : 01-05-2013 u 16:10
I optimisti i pesimisti doprinose razvitku našega društva. Optimisti su izumili zrakoplov, a pesimisti padobran.
Pokreni navigaciju i dok naviga stiskaj pojačavanje. Pa kad progovori teta će ju pojačat!
Kako mogu promijeniti glas uputa, a da je hrvatski? Jer ova Teta ima nekakav naglasak a ja bi nekaj neutalno.
....
Samo da pohvalim instalaciju ovog programa. Jednostavna, sve brzo išlo, nema nikakvih kompliciranja kod instalacija. Super
....
Da li u ovoj verziji radi Traffic Live ?
Poz
Pozdrav,
Nemanja
Nije mi to poznato, ali u ovoj temi se o tome razgovaralo. Možda nađeš korisnu informaciju.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Hvala, sada sam pogledao temu, ali tamo se raspravlja o funkciji aplikacije, a ne o app-in aplikaciji... zato me zanima da li je neko uspeo pokrenuti to uz "ovakav" Navigon.
Pozdrav,
Nemanja
Instalirao sam NavigonEurope 4.8.0 na Samsung Galaxy Tab 2 7.0 P3113, sa androidom 4.11, nakon prvog pokretanja aplikacija nije tražila nikakav update, a kad bi htio nadograditi mape, dobio bi poruku:"vaše su karte u najnovijem stanju", iako ni jedna karta nije instalirana. U čemu je stvar?
Ako mi Navigon javi da su mi mape "up to date" dali to zbilja znaci da su to zadnje mape (i POI-ove)?Ove koje sam ja skinuo sa torrent linka imaju drukciju velicinu.Na mom mobu je karta HR karta manja nego ona koju sam skinuo.No kada ubacim te novije mape u mob on mi opet ode kroz cijelu instalaciju i nudi mi drzave na koje mogu stavljat kvacice.Pratio sam tutorial od hrc-a posto mi nije htjelo ovako.Mob je SGS3 4.1.2 (stock sve)
JA sam zapeo na instalaciji odmah na početku.
MObitel Huawei Ascend Y300
Kopirao sam .apk fajl na sd karticu u root.
I svaki put kad pokrenem instalaciju, ništa, do u nedogled imam Navigonov menu i pise "Instaliranje..." al nikad ne dovrši...
PS: Sad sam kopirao na internu memoriju i opet isto... uključen GPS i Wifi, ne znam sta bi...
Instaliram sa onim android programom za instalaicju, probat cu sa google play.
Ne znam u biti kolko se to dugo instalira, mozda prebrzo prekidam...
Zadnji uredio goranbo : 05-08-2013 u 21:52
Jesi stavio kvačicu u opcijama na : "Dozvoli instaliranje iz nepoznatog izvora" (izvan "Marketa" - Google Play_a)
Pokušaj s ovom verzijom !
Navigon Europe v4.9.1 - Android
http://cafe.mobil.hr/threads/78560-N...id-(samo-*.apk)
<jesam stavio sam kvacicu inace instalacije ne bi mogla ni krenut.
Probat cu s tom verzijom al brijem da bi imo mozda vece sanse s nekom starijom verzijom Ne znam (nemma bsas previse iskustva s androidima i instalacijom vecih aplikaciaja na njega, iako koristim Androide nesto vise od godinu, instaliro sam normalne aplikacije s google playja dosad.
--> Ja nisam primijetiuo, no ne znam jeli mi anavigon pri tim pokusajima instalacija stavljao kakve fajlove ovdje ondje. Ja velim nisam nista primijetio zasad, dakle nesto sto bi trebao obrisati. Ne znam di bi to trazio.
I probat cu, cisto kao predostroznost, staviti to na internu memoriju odmah, iako mi nije bas velika interna memorija na mobu...
@ goranbo
Ipak preporučam pročitati uputstvo za instalaciju i staviti na SD karticu Navigon Europe v4.9.1 , sam program Navigon s _data i kartom HR ,
zauzima oko 700 MB , dodaš još SLO, A , I , BiH "pojede" 1.2 -1.4GB memorije. Možda nije htijelo instalirati ver.4.8 jer je zastarjela i nije više
na Google Play_u (Marketu) .
Nista opet kao krene instaliranje i stoji na tom (kolio to treba trajat? )
Moze samo preporuka za neku drugu navigaciju koja je dobra (pogotovo dobre karte za Hrvatsku da su), a da nije instalacija totalno teska ko Igo Primo?
PS: Ništa od togsaa valjda deset minuta stoj i ocito da ne pokusava nista ni instalirat jer bi se grijato da procesor radi...
Zadnji uredio goranbo : 06-08-2013 u 13:31
Eh, ako instalacija ne uspije napravite restart uredjaja (i ovbrisite mapu navigon).
Sad mi je uspjela instalacija al neće skidat karte.
Stalno javlja "pogreška veze". Normalno odaberem WLAN, i normalno wifi veza mi radi normalno.
Probao sam i preko PC-a uz pomo one neke njihove aplikacije, ali isto ne može, javlja neku drugu grešku..
PPS: Uf baš bezveze. SUumnjam i na T-com vezu i ruter, vec sam i paranoican. Da nisu nest lblokirali ne znam... restarto sam i opet nist. Kao njavlja da nema wifi veze a ima je...
Zadnji uredio goranbo : 06-08-2013 u 16:09
Imaš li dovoljno mjesta na uređaju !??
Koju si verziju stavljao !??
(treba biti na SD kartici)
Restartaj telefon (ugasi-upali) i probaj nanovo postaviti karte , za početak samo HR
MA s ti Androidom bogme nikad ne znam gdje je jel je na SD kartici il gdje.
AL uglavnom, kad radim prek moba (ima x ljudi na netu takav problem, "connection error", ni ne dodjem do tam gdje bi mogo birat karte nego jednostavno javlja pogrešku veze čim odaberem WLAN.
Restarto sam i ista stvar, svakka sam vecć probo (sa wifi bez gpsa sa gpsom sa podatkovnim nista).
Čak sam ukino i >MyPhone explorer da s emožda ne kolju aplikacije, al ista stvar.
PS: Prostora imam, pogotovo na SD kartici, prazna je...
PS: 4.9.1 verzijus am instalirao
Ne znam, jel mogu nekka rucn instalirat karte?
Inae, naknadnos am premjestio Navigon aplikaciju na SD kard (ali povezivanje nije radilo ni rprije), i sada je sve što imam od NNavigona sljedeće na memorijskoj kartici...
/Navigon/mls.txt
/Navigon/version.xml
I nikaj drugo. a internal storage ne vidim nista zvan navigon, ne znam.
Jel ima neki nacin da ručno ubacim karte???
Dakle, sad kad pokrenem navigon uvijek m se otvori Map Manager, i imam izbor PC ili WLAN. Svaki put kad stisnem WLAN javlja pogrešku veze, pokušaj ponovno.
----> E, a sad dok sam ovo piso, taman mi je poceo download 658MB karata(nema veze, nisam mogao izabrati Hrvatksu smao npr, al nadam se da ih sprema na SD, moralo bi)
Bookmarks