Bok svima.
Dakle, znam da je ovo usporedba One i S4, al pošto se već spominjala XZ par puta, da ne otvaram novu temu. (s obzirom da su ta 3 modela na vrhu, možda bi se u naslov mogla dodati i XZ).

Naime, mene zanima ako je netko imao priliku koristiti sva 3 ili samo One i S4, ali za razgovor. Kakav je zvuk na njima, pritom ne mislim na vanjski zvuk nego na zvuk iz gornjeg zvucnika(koji se koristi prilikom razgovora). Većina recenzija potroši premalo vremena na zvuk razgovora i kvalitetu istoga te skoro pa nimalo vremena na kvalitetu signala. Što je šteta, jer nije li to nešto što je najbitnije na mobitelu?

S2 je isto bio vrh mobitel, al ima užasan zvuk i mikrofon, i to ne temeljim na jednom uređaju.
Može mobitel imati ne znam kakve specke i biti izrađen od ne znam kakvog materijala sa ne znam kolkim ekranom, ako se moraš mučiti sa tihim zvukom ili lošom kvalitetom zvučnika kao i mikrofona(pa da ti drugi ne kenjaju da te ništa ne razumiju )

Deal braker za XZ mi je bio tihi zvuk ali kolko sam skužio po recenzijama, XZ nije tak tiha kao što su neki govorili i ima kvalitetan zvuk a i secondary mic dobro odrađuje svoj posao.
Vidim da i ljudi spominju da imaju problema sa nadizanjem stražnje strane usljed grijanja, što me dodatno odmaknulo od XZ. Ali kolko sam shvatio nije tolko raširen taj problem.

htc One također (po recenzijama) ima dobar i kvalitetan zvuk kao i sec.mic. Stvar koju sam primjetio na recenzijama je black bar sa točkicama koji služi kao meni tipka, kako se sve aplikacije još nisu prebacile na to da u sebi sadrze tipku za meni, strah me da će se stalno pojavljivati taj blackbar i time dodatno smanjivati ekran. Ako sam opće dobro shvatio taj black bar

Za S4 nisam čuo baš dobre komentare za zvuk a tako ni sec.mic, pentile matricu nisam imao prilike koristiti pa ne znam jeli tolko loša kao što pričaju al dobro

Dakle, XZ mogu dobiti za relativno pristojne novce, ako bi išao na One, to bi uključivalo kupovinu iphona(slična cjena kao XZ),prodaju, pa kupovinu One.. ne znam jel mi se isplati tolko kemijanja da bi došo do One-a, umjesto Xperie Z

p.s. sorry na dugačkom postu