A koja je fora ako se prekine ugovor prije isteka 24 mjeseca? Pošto nema mobitela, postoji naknada zbog ovog popusta ili se ne placa nista?
A koja je fora ako se prekine ugovor prije isteka 24 mjeseca? Pošto nema mobitela, postoji naknada zbog ovog popusta ili se ne placa nista?
Javi im se na facebook ili mail s upitom, navedi spomenutu ponudu i daj im svoje kontakt podatke. Onda će ti agent sve reći, ako nemaš puno preostalih mjeseci OTPO onda ćeš platiti nešto penala, i potpisati novi ugovor.
Kako god se okrene, mislim da je ponuda od 87,5kn (+ 5kn r.f.) za neograničene pozive i porukue, 1GB interneta po max brzini odlična ponuda. Jedino može biti neisplativa onima kojima ne trebaju velike količine poziva/poruka.
Zadnji uredio miha013 : 22-05-2014 u 20:12
Netočno:
Točno:
82,5+5
Sto se tiče penala, ovo je istina: za svaki broj izračunaju drugačije penale, iako su ugovori potpisani u isto vrijeme i pod istim uvjetima.
Npr.
U lipnju 2012. bila promocija -50% za prijenos broja. Tada kupio najjeftiniji mob kako bi ostvario tu promociju. Uzeo nokiju c1-01 za 48 kn, koji se, inače, kao simpa paket prodavao za 298 kn.
Nakon 8 pl. računa trajnim nalogom podnio zahtjev za gašenje tih brojeva koji su donijeli popust na tarifu. Po izračunu ostvarene pogodnosti na tarifu ispao neki nevjerojatno visok iznos, a po ostvarenom popustu na c1-01 izračunali: 248, 348 i 548 kn. Dakle, za svaki broj drugačiji iznos penala.
Ponavljam: nekoliko istih mobitela, istih tarifa, isti mjesec, a penali posve različiti.
Onda pisao žalbe i tek pred hakomom ht priznao grešku i naplatio mi samo 248 kn penala po broju, odnosno vratio mi vise naplacenog.
E sad zamislite da ste tog mjeseca ugovorili samo jednu tarifu pod tim istim uvjetima i dobijete račun za penale od 548 kn. Kako biste znali da vam je ht ispravno obračunao kad je čitavo vrijeme u svojim odgovorima tvrdio da je vrijednost c1-01 veća od 600 kn. Zajebali su se što su mi naplatili tri različita iznosa penala - a to Hakomu nisu znali objasniti - pa su izgubili spor.
Imao i slučaja (nekoliko) kada je bio popust na samsung od par stotina kuna, a oni mi naplatili par tisuća kuna penala na tarifu koliko sam ostvario pogodnost umanjenja tarife. Pa onda ponovno dokazivati da su mi krivo izračunali. Imao i slučaj s Note2. Isti mjesec, iste tarife, iste pogodnosti - posve različiti penali. A tek s3! Jednom mi naplatili 111kn, drugi put 298 kn, a treći 660 kn penala. Dakako, u ovom slučaju nisam se žalio jer su mi svaki s3 prodali za 8 kn.
Uglavnom, ht se naplati, a dok vrati novac korisniku po odluci HAKOMA - prodje i godina dana.
Zadnji uredio ispravljach : 23-05-2014 u 07:49
Bookmarks