To si stavio AOSP 4.4.2 rom?
@BoTiA: Sense je ostao isti, nema promjena u odnosu na 4.3. (osim možda nekih ikona u status baru)
Ja sam stavio u nedjelju Custom ROM sa Androidom 4.4.2, i za sve radi dosta dobro i jako brzo (što je i očekivano).
Po pitanju baterije, čini mi se da baterija traje nešto malo dulje...
...HTC Desire->Sensation->One (M7)->Note 3->LG G2-> S6 SM-G920F
To si stavio AOSP 4.4.2 rom?
To je hardverski problem.Zna li netko možda što je s kamerom nakon zadnjeg uploada? (ili je to oduvijek tako,nisam primjetio prije)
Kada je vani mrkli mrak ili recimo stavim kameru direktno na krevet ili bilo gdje...ne prikazuje crnu sliku nego neku roza/mađenta boju,nešto između... A i inače nisam nikako zadovoljan s kamerom...ili je to samo slucaj kod mene?
Ima li netko informaciju o otključavanju?Može li se gdje u ZG otključat novija verzija??
Kakva su iskustva drugih?
Imam isti problem na dual SIM modelu (802w)
Forumaš godine :)
Pozdrav svima.
Nedavno sam kupio ovaj mobitel. Otkljucan je, android inacica 4.3, broj softvera je 3.63.111.4. Vidim da je prije 2 mjeseca krenulo azuriranje. Ja sam to pokusao (Postavke->o telefonu->softverska azuriranja), ali dobijem poruku da nema dostupnih azuriranja. Da li netko zna u cemu je problem? Na simpi sam.
Hvala na odgovorima.
Ja sam tek danas dobio update za sense 6.0 službeni, pa dosta toga drugačije izgleda i ima nekih novotarija... Jedino GPS još uvijek sporo lovi, zvuk su pojačali općenito nije više onak tiho, i dobio sam neke aplikacije preko kojih mogu dijeliti procesorsku snagu dok je mobitel na punjacu i u dosega WiFi za neke svjetske projekte....
Jucer stigla android inacica 4.4.3. Nisam primjetil neku razliku u odnosu na prethodnu (4.4.2).
Na 4.4.3 su popravili fokus kamere koje je bio zeznut na 4.4.2
+ update jos nekih HTC aplikacija (galerija i sl)
Ps: 4.4.3 je vani vec nekoliko tjedana...![]()
Sad procitah za fokusiranje sto ste napisali. Naime, kod mene je odradio update na 4.4.3 i kad uslikam stranicu knjige sa tekstom, onaj dio koji je u gornjem desnom uglu ekrana nikako ne mogu da fokusiram. Ovo je krenulo iz cista mira, mislim nakon sto je odradio update na kitkat, inace nisam ga rootovao, jer je jos u garanciji. Kamera, pogotovo slikanje teksta mi je jako bitna, pa sam mislio da ga reklamiram. Ima li kakvo rjesenje za kameru i javlja li se ovo jos kod nekoga?
Okacio sam par primjera slika, obratite paznju u donjem lijevom uglu slika, jer sam probao okrenuti mobitel naopako prilikom slikanja. Znaci uvijek je u pitanju isti dio slike:
![]()
Zadnji uredio sava84 : 05-10-2014 u 19:55
Pozdrav, imam par pitanja o ovome telefonu. Kakav je zvučnik pri razgovoru, dosta mi je telefona gdje jedva čujem drugu stranu, evo npr. za usporedbu da uzmem samsung s3/4 jer me je kod njih zvuk oduševio. Zanima me također, da li ima samo spuštajući izbornik ili ga mogu narediti da šaltam lijevo/desno kao na samsung modelima. Kakav je općenito android i htc sa radom u officeu, to mi je jako bitno jer je to glavni razlog zašto sam imao windows phone, da li postoji nekakva aplikacija koja će barem približno dobro raditi kao office na WP? I još jedno pitanje, nikada prije nisam imao android pa će možda izgledati glupo, da li telefon može pokretati stranice za gledanje filmova online, playtoy ili stranice za strimanje utakmica, tipa sportlemon, firstrow i slično..
Zadnji uredio sonyck : 20-10-2014 u 00:24
1. Kvaliteta razgovora dobra, one serija je poznata po dobrom zvuku
2. Mozes mijenjat prikaz izbornika
3. Office, isti kao i svaki drugi Android. Imas hrpu office alata, ukljucujuci i sluzbeni 365
4. Moze pokrenut stranice, no ovisi o samoj stranici, nece svaku vjerojatno
Dakle imam htc one m7 telefon je rootan i sad bi želio napraviti update na zadnju verziju softwera i staviti viper one custom rom. problem je što rootani android još na verziji 4.1.2 i ne prihvaća normalni službeni update a koliko god sam tražio nisam mogao naći odgovarajući ruu file za njega da ga vratim na stock rom da napravim službeni update pa onda opet rootati i staviti viper one . Na netu miljarda tutorijala i svi nekako drukčiji pa me panika koji je pravi .
Navodno kad se isključi s-on na s-off mogu staviti bilo koji stock rom bez obzira na verziju ? dali to znači da kad stavim na s-off mogu napraviti flash s npr: firmewareom 4,4 i da će to telefon prihvatiti kao da je normalno updetan ?
inače bi na s-off prebacio s rumrunner_HTC_0.5.0 programon koji mi se čini dosta jednostavan dok mi s revone izgleda malo kompliciraniji .
ovo su podatci s telefona pa ako bi ko imao volje da me savjetuje ili da link na neki provjereni tutorijal šta napraviti ?
M7_UL PUT SHIP S-ON RH
HBOOT-1.44.0000
RADIO-4D.14.3250.26
OPEN DPS -V 26.120.274.0202
EMMC-BOOT
MAY 3,02013,017:52:21- -1
ANDROID 4.1.2
HTC SENSE 5,0
SOFTWARE 1,29,111,16
HTC SDK API 5,12
CID- T-MOB101
MID- PN071000
Unaprijed hvala .
Ne kuzim bas dio "napraviti update na zadnju verziju softa i staviti viper one custom rom"
Ili zelis imati zadnju sluzbenu verziju softwarea ili zelis imati zadnju verziju Viper One ROM-a. Ili jedno ili drugo... Zajedno ti to ne ide.
A tvoja ideja da vratis mob na stock rom i dodjes do zadnje verzije i onda ga opet rootas i stavis neki custom ROM je totalno nepotrebna i iskreno ju ne kuzim, tj ne kuzim zasto bi to radio? (osim da ti je jako dosadno)
Normalno je da rootani mob ne prihvaca updateove.
Ako zelis zadnju verziju Viper One ROM-a, onda samu nju skini i prati upute kako instalirati (vjerujem da treba biti rootan mob i instaliran custom recovery iz kojeg ces instalirati rom)
Ako zelis napraviti update na zadnju sluzbenu dostpunu verziju softwarea i koristiti slizbeni ROM, onda je stvar drugacija...
Trebas skinuti i instalirati RUU (sa verzijom koju sad imas) i time si unrootao mob i onda samo trebas povlaciti OTA updateove dok ne dodjes do zadnje verzije ROM-a...
U svakom slucaju, sta god radio, napravi si backup svih podataka...
Napokon neki normalni odgovor![]()
Dakle dali ja mogu bez problema skinuti viper one zadnju verziju 7,xx roma i normalno ga instalirati bez obzira što je tolika razlika u softverskoj verziji ? na njihovoj stranici je pisalo nešto kao da treba manualno napraviti neki update http://venomroms.com/enhanced-recent...s-viperone-m7/, poprilični sam noobina s ovim pa ne kužim baš sve a nebi htio napraviti skupi držač za papir ..
u međuvremenu sam stavio i na s-off
da pojednostavnim šta bi mi preporučio da napravim ? osim beckupa
Hvala unaprijed
Moja preporuka:
1. Instaliraj custom recovery (twrp ili neki drugi) - imas upute na netu za to, jednostavno je
2. Sa custom recoveryem napravi backup svega (kad ti odradi backup, upali mob i kopiraj za svaki slucaj taj backup na komp)
3. Prije flashanja novog ROM-a procitaj da li je potrebno jos nesto prije flashati. Ako je, skidaj i to
4. Kad ai sve skinuo kaj zelis fleshat i kad si prebacio na mob, odi u custom recovery.
5. Prije instalacije u custom recoveryu napravi wipe svega (dobro, ne svega, NEMOJ oznaciti internu memoriju)
6. Nakon wipa instaliraj ROM (i ako je potrebno jos kaj instalirat) i restartaj mob i pricekaj (prvi boot zna malo duze trajat i mob se resetira jednom-dva puta)
Napomena: prije citavog postupka flashanja novog rom-a imaj bateriju na vise od 50%
I da, bez obzira kaj imas stariju verziju, mozea skinuti novi rom i flashati ga
Stigao Lollipop za M7.
I.... Kakva su iskustva?
- = B o T i A = -
Dobar dan. Molim za pomoc. Na zalost mobitel mi je pao na pod i razbio se ekran. Zelio bih ga popravilit, ali bi prije toga zelio izbrisati sve podatke na mobitelu, tj. napraviti hard reset. Da li je to moguce preko kompjutora, buduci da je ekran puknut i ništa ne vidim?
Hvala na odgovorima.
Bookmarks