Imaj na umu da skoro pa nema android aplikacija prilagođenih za tablet. Uglavnom se aplikacije za mobitele razvlače do DPI-ja na kojem rade tableti.
iPad je po pitanju programa daleko ispred TF300 (ali i bilo kojeg drugog android tableta).

Gledaj to ovako, iPad je više za konzumiranje sadržaja, a na TF300 možeš i stvarati sadržaj (poglavito tekst) lakše nego na iPadu.

Imam TF101 i ne koristim ga za ništa drugo nego gledanje youtubea, filma ili serije i pokoji pdf, jer eto, ne mogu više.
Ono gdje je TF300 daleko bolji je zasigurno baterija jer dock ima dodatnu bateriju. Ako se ne varam, sve skupa ima preko 12000 mAh (cca 6000 u tabletu + cca 6000 u docku).

Što se tiče ugrađene tastature, može se namjestiti hrvatski jezik te je onda tastatura kompletno hrvatska. Jedina je razlika fizički izgled tastature. Lako se zamjene pozicije Z i Y tipke kako bi se dobio naš QWERTZ. Ako tipkaš bez da gledaš u tipkovnicu, neće ti biti niti teško tipkati na takvom tabletu. Tastura je 92% veličine normalne (kao netbook) i u island konfiguraciji (tipke se međusobno ne dodiruju) te je stoga vrlo ugodno tipkati.

Uzmi u obzir sve napisano u temi s onim kako koristiš iPad. Ja osobno, ne bih mijenjao.