Moram reći da mi se jako sviđa ovaj mobitel. Treba vidjeti kakav će dojam ostaviti kada se uzme u ruke ali ovako gledajuči ga mislim da je ovo moj idući mobitel![]()
Operateri uvijek imaju prednost, zbog ugovora o ekskluzivnosti.
Moram reći da mi se jako sviđa ovaj mobitel. Treba vidjeti kakav će dojam ostaviti kada se uzme u ruke ali ovako gledajuči ga mislim da je ovo moj idući mobitel![]()
PREDATOR
Ma mob ( u početku je bil, vau, al sad više nije) je dobar, al kamera me najviše zanima, tj fotić, a kolko vidim nije baš tak spektakularna, kak su ju najavljivali, na tom polju je i dalje Lumia 920 neprikosnoveni vladar videa i fotića... Kolko sam videl na HOS dok se slike zumiraju one su pixelaste, naravno radi famoznog "malog" 4mp, igrali su na kvalitetu fotografija, al kolko sam videl nije niš ekstra.. U slabije osvjetljenim uvjetima se dobro drži.. Za bateriju očekujem bar 1 dan da izdrži teroriziranja![]()
Evo preview od gsmarene,http://www.gsmarena.com/htc_one-review-902.php.
Po meni sveukupno dobar mob,ali kamera je po mom misljenju "fail",unatoc trudu.Pogovo slike nekakvog teksta,ko k750.![]()
Ma i dalje je 920 zvijer po pitanju fotića i videa, praktički ima konstantnih 30fps, bez obzira na osvjetljenje, dok kod HTCa ONE to nije slučaj.. Ne znam nekak sam skeptičan na tu kameru od HTCa.. Al bumo vidli...
Ja ću ponoviti, sve je to divno i krasno, no da nisu mogli staviti 4.2 out of the box, to mi nije jasno...Kroz mjesec i pol-dva Google će predstaviti novi Android 5.0 (u redu, u prvo vrijeme dostupan samo za Nexuse-to znamo svi), no njegov najveći konkurent S4 će već dolaziti sa predinstaliranim 4.2 i taman kada će HTC odlučit stavit nadogradnju 4.2. na One (poznavajući ih koliko su ažurni i brzi ,kraj ljeta/godine), S4 će već lagano spremati 5.0..To je jedino što me smeta i mišljenja sam da može biti jedini razlog što će telefon baciti u drugi plan, kako je i naveo Inovator...Naravno, navijam za to da sam u krivu i da me demantiraju...
Oh, nevidljiva dioda it is! Ajde, barem nesto, makar sto vise gledam mob to mi je manje mio.
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
Meni se mob jako sviđa, po dizajnu mi je puno ljepši od Samsunga samo me malo brine ta kamera. Ako ona bude u redu onda ću sigurno uzeti ovaj mobitel.
PREDATOR
Kamera i mene brine, tak da je sve izglednije da bum uzel Lumiu 920, nekak baš previše ne vjerujem ovima u htcu, mada je i cijena prenapuhana, 6tkn.. Najviše me privlači ovaj 1080 ekran, neki pak vele da nebu razlike spram 720p, al mislim da moraju razlike postojat, 330ppi vs 469... Baterija bi mogla bit ok, stereo zvuk za svaku pohvalu, al ko možebitnu manu bi mogel navest support, to im baš i nije jača strana...
Ako vidis razliku izmedju 300 i 400ppi, dignut cu ti spomenik u obliku kiklopovog okaNemojmo se zavaravati oko ppi-ja, to nas po obicaju marketing hrani nebitnim stavkama.
Upravo tako, u prikazu nema ama bas nikakve razlike izmedju 720 i 1080, jedino sto na 1080 dobijes vecu povrsinu za koristenje.
Takodjer, istrazivanja su pokazala da ljudsko oko vidi max 229dpi a sve iznad mu je isto tako da ti je sve to marketing kako je iks rekao.
Jos uvijek se radi na pumpanju brojeva specifikacija, a umjesto da se radi na optimizaciji.
A ne, ne dam vam tu za pravo, pikseli se još mogu vidjeti na 720p ekranu, pogotovo ako je iznad 4,5". Štoviše, u čitanju sitnije teksta nekad sam se trebao potruditi da vidim kaj piše. Govorim sa ekran sa S III (Pentile).
FullHD je po meni dovoljan, nek sad rade na poboljšanju prikaza slike i da se iskombiniraju najbolje karakteristike IPS-a i AMOLED-a i mislim da je to to. Dalje može 3D jedino![]()
Ostrina izravno ovisi o ppi, ali kao sto rece yager, ljudsko oko ima granicu iznad koje vidi istu svar
Tako da po meni ostrina izmedju 300 i 400ppi je ista. Moje oko to sigurno nece vidjeti![]()
Ps, yager, na 5" ekranu koji su 720p i 1080p imas jednaku radnu povrsinu jer Android skalira prikaz slike prema dpi-u koji koristi uredjaj. Ali to je vec neka druga tema.
Ne bih se baš složio, jednostavan dokaz koji pobija ovo što si napisao jest uzeti S3 i usporediti njegov ekran s onim kod HOXa. Na galaxyjevom ekranu se vidi pikselizacija kada prikazuje nekakav tekst, i primjetna je osjetna razlika u prikazu. Ipak se radi o 33% više podpiksela. Dakle bitna je i tehnologija izrade, i rezolucija. Rekao bih da je nekih 1000 subpixels per inch nekakva idealna vrijednost za mene osobno (oko 330ppi-RGB ili 500ppi-pentile). A istraživanja gdje je granica na kojoj ljudsko oko prestaje raspoznavati piksele su bezpredmetna jer nema svatko jednako oštar i dobar vid.
Ako uspoređujemo RGB matrice, npr. ja sam imao Desire, Evo 3D, te sada HOX i itekako je primjetna razlika bila pri prijelazu s 252(256)ppi na 312ppi. I isto tako sam siguran da će se pri usporedbi ekrana One X-a i One-a vidjeti razlika zbog veće razlučivosti. Ali isto tako se nadam da neće posezati za rezolucijama iznad 1080p na ekranima do 5'', jer to bi onda stvarno bilo previše.
Najveća mana S3 mi je to bila. Kad sam ih vidio prvi dan uvijek sam ih vidio.
No na HOXu je recimo nemoguće primjetiti piksele.
Da, istina.
Za ostatak par tekstova gdje se isto tvrdi, nema razlike u prikazu.
http://arstechnica.com/gadgets/2012/...ssibly-matter/
http://www.slashgear.com/1080p-smart...720p-19252929/
http://news.yahoo.com/display-expert...171307554.html
Mi pričamo o razlici između 720p ekrana i 1080p. A ne "običnih" ekrana. Normalno da se vidi razlika između Desire, Eva i HOXa.
Počele predbilježbe u T-Mobileu
https://www.hrvatskitelekom.hr/uskoro-u-ponudi/htc-one
Da, ali to pobija podatak koji je naveden od 229ppi kao granici pri kojoj se više ne vide pikseli. Dakle ova rečenica iz tvog drugog linka: "human eye usually can’t process anything more than 229ppi in normal circumstances" nije baš neka dokazana činjenica koja vrijedi za svakoga. Samo sam to htio reći.
Nemojte ni mene shvatiti vrlo iskljucivo kada kazem da razlike >nema<. Uvijek ce biti onih koji vide bolje, kao sto postoje oni koji cuju bolje (tzv. zlatno uho). Tako da necu vise o pikselima.
Ps. idem se zabrinuti jer na nexusu 7 ne vidim piksele![]()
Hm, HOS ima 256ppi 4.3", xperia s ima isto 4.3" al 340 ppi, razlika je vidljiva, tj vide se pikseli. E sad svi ovi kaj imaju hd rezu i 720p tj oko 330ppi pojedinci tvrde da razlike nebu bilo spram 440ppi tj 1080. Opet ovisi ko kakvo oko ima. Al mislim da bu one imal odlican zaslon s tom rezom. I da su stavili 720p, nebi nis krivo napravili.
Bitno je napomenuti da HOS ima pentile ekran zbog čega je užasno pikseliziran, čak i u usporedbi s GS2, a pogotovo sa SXS. Razlika ako se uspoređuju subpikseli je 512(2x256) naspram 1020(3x340)..
ONTOPIC: Evo T-mobile počeo s predbilježbama za One, možda stigne prije travnja kod njih.
Kaj cijena je jos nepoznata ili?
Nepoznata, al pretpostavlja se 5999 kn.
Mislil sam da su se predomislili, pa da bu manja bila![]()
Bookmarks