evo i novi toolkit za Note 2
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1923956
Super, nisam ni vidio
Thnx
A i novi TWRP je out. 2.5.0.0
S vremena na vrijeme ili kad rom zahtjeva dobro je otići na CWM ili Phils cwm samo da se malo podsjetimo kako je TWRP fantastičan.![]()
Zadnji uredio mata : 10-04-2013 u 02:07
u pripremi je i Assassin 5.0 i izašao novi Emotion 4.4...
u petak ili ponedjeljak stiže mob sa servisa,jedva čekam isprobat Emotion....
Evo upravo svježe flešano... Emotion.
Sinoć sam probao ovaj neki aosp re volt, ja mislim. Steta vremena. Ne možeš ugasiti pie, ne možeš nav bar maknuti. Ima meni za sve, ali neće da se maknu.
Ma...neznan zašto izbacivati rom samo da se izbaci. Znan da svi ovo rade iz ljubavi, ali bar osnovne funkcije da rade...
Evo javim posli kakav je emotion.
Meni je zanimljivo da je i noteX v2 vani, a već je v1 bio dobar.
Bar ćeš imati u petak slatke brige... Što prvo staviti.
Dual 10 isto samo što nije.
Evo ukratko o emotion.
Nova boota animacija, ipak ljepša od one nakaradne od zadnjeg puta.
Aroma, pa klasično. Nakon assassin, sve se čini siromašno.
Evo prošlo je 20tak sati i nemam za prijavit ni jedan problem. Malo su se^o^ potrudili oko samog vizualnog tj prezentacije svog tima(emotroid)
Simplistic se odabere u Aromi, zgodno je što se multi window control i toggle control nalaze pod emotroid settings, a ako nemate paid aplikaciju simplistic control, svaki put kada odaberete simplistic control u emo settings imat ćete FC. dakle, to je normalno.
I ovde ćete imati puno za brisati u TiBackupu, ako se želite riješiti onih mnogih bespotrebnih appova i samsung appova.
Dobra stvar je da ima malo drugačijih zvukova u odnosu na default zvukove u Samsung roma. Čujem dosta htc i Sony melodija. Rom radi jako fino, nema lagova, glitcheva.
Ja san stavio NEAK najnoviji, da ga malo test testiram. Isto mi se čini da baterija nije na nivou prošle verzije. Mada, tek je prvo punjenje, pa...Vidit ćemo
Evo, prve impresije su vise nego pozitivne, a ako je suditi po prošlim izdanjima onda će i ovo biti bolje od prethodnika.
Vepar, jel doša mob?
Vidim niko ne komentira ništa. Ti si isto bar weekly flasher.
Bio je i Dejan, ali in gleda filmove preko moba......naša je novu zanimaciju.
Evo ova Assassin ekipa je napravila novi rom. I po svom dobrom običaju su se predstavili, sami sebe nahvalili (ok, ovaj put nisu, ali one priče iz assassin threada su malo previše) i ponovo su stavili da se rom uploada. Dva dana.
Navodno rom max smanjen. Baterija super dobra. Vidit ćemo.
Neznan jeste gledali, rađene su neke ankete i zasad ovako kaže.
Naj romovi: Phoenix, Wannam Lite
Naj kermeli : Perseus, Red Pill
Zadnji uredio yager : 16-04-2013 u 11:25 Razlog: spojeni postovi
stigo mob sinoc.poslan busom....
vec sam isprobao nekoliko novih romova i Assassin naravno....
ne znam Phoenix je ok,a Perseus mi je omiljen kernel,a Wannam nisam probao priznajem...
e sad testiram Assassin 5.0 pa ćemo vidjeti za koji dan.i skinuo se rekordno brzo,aj fala bogu
edit:
evo sve u jednom postu...
isprobao Jelly Bear 4.16 nekakv hibrid,ali u osnovi AOSP...vrlo brz iako ne i posve stabilan.morao sam vadit bateriju jer smrzne.baterija očaj,u pola dana popio 64%....
Assassin 5.0 trenutno koristim,prvo punjenje,kalibracija i malo problema kod instalacije.naime novi TWRP 2.5 mi ne pokazuje eksternu SD karticu nego samo internu memoriju pa sam flashao sa interne i odmah smrzavanje u Aromi..vađenje baterije i ponovo flashanje .sve ok....
zasad izuzetno stabilan i brz jer sam u Aromi skoro sve izbacio.imam 1,3Gb free RAM-a...
nažalost opet samo dvije teme,stock i gold,ali meni to baš i ne smeta.baterija se dobro drži zasad...
Zadnji uredio Vepar : 15-04-2013 u 13:39
KEvo sa slikama koje su sa ženinog Sony miro moba.
TWRP, malo je promijenio.
Install i onda otvori...
Klikni na data, di ti slika pokazuje.
Onda dobiješ, sve opcije. Klikni na extSD
I onda klikni oznaku u donjem lijevom kutu. (vidi na slici)
onda će te vratiti na glavni izbornik i onda stisni install (naravno) i otvori ti...
Isti princip i sa vraćanjem na internetu mem. Vidio si, malo su i wipe meni promijenili.
A moraju malo...
JellyBeer mi je najgori aosp, gori i od jellyBam.
Slim Bean sam probao i jako je brz i dobar i do kamere uopće ne možeš. Nije to onaj aosp problem sa galleryjom. Da kad slikaš sa bljeskalicom galerija se ruši, nego neki njihov... Ni 3rd party camere ne rade. Ni torch ne radi. Tako sam i naišao na problem. preko torch-a.
I tako se ja uvijek vratim na Carbon 1.6 relese. Na nightly verzijama nema tolike stabilnosti i baterija je lošija. Zadnji put san imao 68% 3h screen on. Sa easy battery saverom. To je u rangu samsung romova.
Probao jučer SWIFT(nastavak assassina)
Dosta je smanjen, brz je, bez greške...
Nikakvih problema. I dobra stvar je da možete skinit i "kitchen" i onaj dio iz v4.1 di sami možete izabrati sve boje u svom romu. Dakle radite sami svoju temu.
To mi je ovako zgodno... Vrijedi se poigrati malo. Stavio sam alfu 35 (perseus) i mob je teško isprazniti. Ne koristim easy battery saver sa sammy romovima.
Svakako dobar rom... Mislin da će se Vepar tebi svidit. Uglavnom to je assassin, samo bolje baterije i bez onih početnih problema.
Edit;
Šta su ti rekli/učinili u vezi mobitela?
promjenjen flat i taj switcher na ploči...skidam Swift i večeras se nadam isprobati i taj famozni Carbon.i na TWRP-u mi se nakon instalacije pojavila i ext. SD![]()
Znam da su flatovi sve lošije i lošije kvalitete, ali kako je moguće u tako kratkom roku da mu nešto bude. Da ti je mob slider onda bi i razumio.
Nema veze, bitno da sve radi.
Swift ima nemoguće dobru bateriju, nemoguće. Sinoć 1h screen on,a od toga je bar pola sata subway surfers, ostalo Tapatalk i Dolphin. I potroši samo 7%.
Evo sad 6h preko noći, pola sata screen on i 6% potrošnje. A sinoć sam GPU digao sa 533 na 733Mzh.
Ovo je bolje i od duala po pitanju baterije.
Kome je baterija na prvom mjestu ovo je rom za njega. Možda ovo zvuči kao da ostalo ne valja, ali naprotiv, sve ostalo je super. Bez greške. Čitam da se neki žale na neke probleme sa status barom???
meni nikakvih problema....
I ne treba mijenjati kernel jer stock radi super. Ja sam vjerojatno kroz *kitchen' podešavanja greškom vratio stock kernel i mogu reći da sam oduševljen. Sad sam opet vratio na perseus kernel,da ih malo usporedim.
---------- Post added at 09:59 ---------- Previous post was at 09:42 ----------
Evo komentara PA developera na pitanje o bateriji tj razlici između aosp i sammy romova. Mislim da sam već napisao da mi je dev od Project AOSP roma isto nešto slično rekao, ali evo... ovo je samo copy/paste sa xda foruma.
"You will never get the same battery life on stock with AOSP. I think I read somewhere that samsung does not release source code for advanced power management etc."
Toliko o Samsungu...
e sad jedno pitanjce.kako radi taj kitchen.jel se flasha ili?
uh svakao Swift isprobavam,ali moram pohvalit i bateriju na Assassinu...stvarno dobro drži,a jučer oko 3 sata mp3 player pa Subway surfers kćer neumorno vrti...svaka čast!
Zadnji uredio Vepar : 16-04-2013 u 12:03
Kitchen ti je u Aromi. Znaci zip file flash i otvori ti aromu. I onda su ti oni modovi od assassina.
A onaj drugi file "theme your rom" ista stvar.
aha,ok....
Swift ide u backup kad mi zatreba.bolesno dobra baterija,brz i bez ikakvih problema....oduševljen!bateriju možeš ispraznit jedino dugotrajnim igranjem ili video playerom,strašno....
isprobao bi Carbon.e sad koji gapps?
i da napomenem.igrica Beach Buggy Blitz gadno troši bateriju pa ako želite testirat svakako je isprobajte.zabavna i zarazna...![]()
U principu bilo koji za 4.2 andrid.
Ja ugl stavim onaj 20130301 jb.gapps.signed.zip tako se zovu.
Mozes ih skinit na goo mng ili mi posalji u pm mejl pa cu ti poslat,sta god ti je lakse.
Ali nećeš pogriješiti sa bilo čim.
Ionako ti je samo bitno da imaš play store.
Ja sam prvi put, kad sam fleshas aosp rom uopće išao preko browsera i skinio store. Onda g mail. I onda reboot...
Eto i tako se može.
Carbon skini rade release v1.6., puno je stabilnije nego nightly.
Ja sam odlučio probati Omega.v16
Uvijek problemi sa njom pa sam je zaobilazio, ali evo... I nije loše. Ima dobrih tema. Radi bez greške. Baterija je mislim ok, ali tek je prvi krug pa...
Evo upravo je novi dual 10 na xda... I skidam ga
Omega, ma dobra je Omega, baterija nije vrhunska,ali teme su ok. Dobro su napravljene. Nisan imao nikakvih problema.
Ali evo... Dual me više zanima pa... Ciao omega
Evo, u niti 5min se skinio. Ma niti 5minuta.Mirise na dobro![]()
Zadnji uredio mata : 18-04-2013 u 01:51
aj daj molim te link od Dual Notea,ja ne nalazim taj torrent file na xda serveru....
evo pronašao,baš sam mulac
u međuvremenu sam flashao Criskelo v15.odlične battery teme i ona AOSP tema,Perseus kernel.zasad pozitivno i prilično stabilno...
Zadnji uredio Vepar : 18-04-2013 u 13:07
Ja sam sinoć stavio oni amnoo sepherun, ja mislim...sjajne animacije.
Stvarno super... Ali ostalo je, pa ok...nisam puno..stavio dual... I paf.. 3 puta nakon pola sata, boot loop. Taman namjestiš sve... Restore podatke, skineš approve, namjestiš home screen i boot loop. :banghead:
Neću ga stavljati dok se ne nađe bug jer čitam da je svima tako. Moguće da bug ima veze sa simplistic framework.
Criskelo je uvijek bio jedan jako solidan rom. Dobra bat, pa i onaj izbor baterija, 4 teme... Moram priznati u nekoliko verzija (11,12,13)nikad problema.
stavio Dual Note i bez greške radi,glatka instalacija,stabilno i bez problema...inače mi je Dual jedan od omiljenih romova.a eto ti imaš prilično problema,zanimljivo...
Criskelo je ok,nema Simplistic Framework,ali zgodan i pouzdan rom.dobre teme,togglesi,battery teme vrlo stabilan,ali eto ničim me nije posebno privukao....
Koju temu koristiš na dual?
Pure white...
Sa njon nema problema, black aosp ima neke probleme sa dpi i onda u kombinaciji sa simplistic frameworkom desi se taj boot loop.
baterija na Dualu ne traje tako dobro kao prije,a ima i trzanja pogotovo u nekim igrama,Real racing,Beach buggy...nije to baš sve ispolirano.čim sam vratio Assassin sve ispeglano i glatko radi....Dual v9 mi je bio bolji.da li ima kakve veze vrsta modema sa WiFi dometom?konkretno DLK7....
Meni se isto činilo da nije sve ispolirano.
Ma niti u samim igricama već i kroz meni. Taman sam htio pitat za bat?
Jer iskreno, 5 puta sam stavljao dual i svaki put taj boot loop i onda sad doznajemo da je do teme, znači ne mogu temu koju želim koristiti sa SF. Ma nervira. Ja sam stavio sad emotion i baterija je ne loša, ali i meni se čini da je starija verzija bila bolja.
Ja ću nazad na Swift. Ako već imam sammy rom, onda bar želim ono najbolje od njega, bateriju.
Ali interesantno je da bilo koji kernel osim stocka znatno pogoršava bat.
Vidim neko zatišje, pa da refreshamo malo našu temu.
Evo je dual 10.1 izbačen jer bilo je problema sa SF tj usklađivanjem SFa i dpi kod određenih tema. Sada je sve dobro i nema onih trzavica koje su se pojavljivale. Baterija je solidna. Vjerujte, teško je biti objektivan nakon Swifta tj baterije na njemu. Ali, držeći se samo brojeva ispada da je baterija baš solidna. 1h screen on u 9% potrošnje.
To je malčice bolje od nekog prosjeka kod sam. romova. Ali sve to varira pa...
I vidio sam, čak brzinski probao X Note zero verziju. Znači, rom je smanjen na 400MB, sve S nešto aplikacije su izbrisane, ali ko voli stylus ima papyrus app na romu. Čak su i font promijenili,kao i melodije obogatili... Phone, contacts, calendar i calculator apovi su aosp, pa mi nije jasno zašto je sms/mms app ostao samsung.
Adam 2.3 kernel po defaultu, te su i wanam 23 toggles uključene. ROM podržava Simplistic Framework, pa ko voli...
Teško mu je reć nešto više osim tih tehničkih podataka jer sam rom držao malo manje od 24h.
U to vrijeme nisan imao nikakvih problema te je sve radilo dosta brzo.
Vrijedi probati.
I nebi otvarao novu temu, pa
Kako se borite sa baterijom?
Battery saverima ili auto start appovima? Ili koristite oboje?
Jeli očitavate wakelockse? Jeste probali šta sa Governor postavkama ili mijenjali Governor?
Vaša iskustva molim. Nemora biti isključivo vezano uz note2. Više me zanimaju igre sa Governorom i IO Scheduler pa pišite...
Nemojte da opet samo ja pišem i pišem i pišem...
evo ja nisam ništa dirao osim što sam na Assasinu vratio stock kernel da isprobam bateriju i u odnosu na Red Pill ne vidim neku opipljivu razliku.naravno Swift je izuzetak od svega i stavio sam ga u TWRP-u u backup kad krenem na vikendicu da ne brinem o bateriji
vidim da je i Dual dobio update,ali me razočarao pa me i ne privlači previše.za bateriju standardno easy battery saver i to je to...
mene zanima kako iskoristiti kitchen sa Assassina na Swiftu pošto je isti developer,a kaže da taj kitchen radi na svim Samsung based romovima??
izluđuje me i Dolphin jer nikako ne mogu povuć sa desktopa bookmarke pa se sad s tim borim
i da, znam da sam dosadan jer neki ovdje ne vole Assassin,al radi se na novom v6 pa eto jedva čekam da vidim šta još novo mogu ponuditi ....
U vezi kitchena...
U temi od Swifta, pa negdje dole imaš dvi stavke.
Assassin kitchen
Theme your own rom
Mada su promijenili naziv u Swift, kada downloadaš te dvi stvari vidit ces da je i dalje assassin kitchena. Oba file su u zipu i spremi ih na mob.
I onda kada si na swiftu ili assassin u odeš u recovery i install recimo theme you rom.. Otvori ti se Aroma sa onim postavkama vezanih uz temu.
A zip od kitchena ista stvar samo ti se otvori Aroma sa postavkama modova, kernela, modema... Ko na početku od assassin v4
Eto to je to. Znaci budeš na recimo dual note romu, želiš promijeniti kernel i modem. Uđeš u recovery, flash kitchen zip i u Aromi promjeniš šta želiš.
Evo nadam se da sam bio jasan.![]()
e pa to,kratko i jasno,tnx!....evo stavio X-Note full.neću hvaliti dok se ne uvjerim jer sam se tako zeznuo sa Dualom pa ću prvo dan-dva testirat i onda s dojmovima van...
evo i dojmova...
zanimljiv je X-Note,dobre teme, dosta stabilan,samo jedno zamrzavanje...baterija odlična u stand by.napunjena sinoć u 23h i do jutra u 7,30h ostala na 100%.samo battery saver.
ali zato u radu je sasvim nešto drugo.2 dana može samo uz umjereno korištenje....video i igranje uništavaju bateriju.samo 20min. sata Beach Buggy 9% baterije...
mob je doslovno ogoljen bez bloatwarea,bez onih S-sranja i čak 1,2GB free RAM.od baterije na ovom ROM-u sam očekivao više ...![]()
Zadnji uredio Vepar : 23-04-2013 u 21:41
Bookmarks