Evo samo ukratko;alliance
Prvo, jako brz download sam imao(napokon neki rom da skineš u 5min) i ispravka za rom customizer, sada imate instalaciju sa extSD, pa. Sve je prošlo bez problema, ovo napominjen jer je Dejan imao problem sa zipom (nadamo se) dva puta je imao black screen. Klasično i rom customizer instalacijom.
Meni je rom vrlo dobar. Ne trebate simplistic framework za modove, već Alliance ima svoj mod. Sve šta možete sa SF imaju i oni. Pod Alliance OTA imate još malo sitnica za igru, dva fixa već, kernele po želji, boot animacije...
Meni dobra stvar je 5 opcija za lock screen pa ko šta voli. Sve radi fino, teško je napisati brzo jer dolazim sa Carbon roma, ali dosta brzo za samsung rom.
Laggy moment jedan put samo.
E sad, u panoramskom pogledu imao sa 4 puta zamrzavanje. Malo dosadno...
Ali alliance ima support na nivou(uvijek san želio napisati da je nešto na nivou, interna sala) pa sam dump state files već poslao developeru. Baterija, pa neznan...
Od 80 do 20% u 5h i 10min sa 4h ekrana.
To nije bas super, ali nisam uopće punio mob, tako da... Netreba ovo uzeti kao mjerilo. Ali sigurno, da neće bit ko dual.
Možda sa Perseus ili N. E. A. K.
Kernel je stock.
Zasada toliko.

.
Odgovori uz citat
AOSP romovi su dosta dobri, jako brzi, ali čini mi se ipak da je kamera malo lošija u odnosu na TW romove, ali i sviđa mi se što imam mogućnost koristiti S-pen npr. Alliance nisam isprobao samo zbog toga što vidim da se smrzava. Možda još danas probam Criskelo. Jer vidim po yt da je dosta dobra baterija i da je stabilan.

Bookmarks