Zna itko kolika je razlika u cijeni između S3 i N2?
Malo mi je sad već dosadio S3, a N2 mi se jako sviđa pa ono...![]()
Istina note2 je još super, xda je bogomdana, samo mi je zao ovih šta su se sa 4.1.2 digli na stock 4.3 i onda se sjetili da bi rootali i stavljali romove. Njima je isto kao da su kupili N3.
Ljudi se u početku boje gubitka garancije i onda se desi Samsung. Srećom onaj Dr. Ketan sa xda ima neka rješenja, ali nažalost ne rade na svima. Ovo samo pišem jer sam imao par PMa glede toga ili su digli na stock 4.3 ili takvog kupili.
Zna itko kolika je razlika u cijeni između S3 i N2?
Malo mi je sad već dosadio S3, a N2 mi se jako sviđa pa ono...![]()
Mislim da bi cijena trebala biti gotovo,pa ista. Ne znam kako je na "crnom" tržištu, ali nebi trebalo biti velika razlika. Baci oko na njuškalu.
Ako nađeš koji, pa se pogodite za neku zamjenu ili šta god, moja preporuka ti je da uzmeš onaj koji nema stock 4.3
Sa stock 4.1.2 ćeš lako napraviti root i stavljati knox free custom romove od 4.3 ili kitkat aosp romove.
Uglavnom, mislim da ti se novi S3 može naći na 2500,a note2 2600.
To su novi...
Zadnji uredio mata : 21-01-2014 u 19:25
Super, hvala, pre-Knox stanje je apsolutni must have![]()
Vjerujem da ti nije žao, ali 500kn je previše s obzirom na cijene i na njuškalu i u dućanima.
možda malo previše doplate,ali Note 2 je dosta bolji od S3...
Ma ja uopće ne sumnjam da Hurricane v9 radi ok. I normalno da je baterija vjerojatno bolja jer koristi kod samsunga za optimizaciju. Tužno je da je čak i Google u svom Open source softwareu traži od appova da imaju root i da budu instalirane kao sistemske aplikacije da bi imale potpun uvid u ponašanje baterije. To je još jedan udarac za sustav otvorenog koda, sada i od strane njegova vlasnika. Uglavnom, šta želim reći volim AOSP jer možda nije savršen, ali on je taj koji dovodi novosti i nove pikanterije koje Samsung i veliki doslovno samo kopiraju i uvale...
Čitam lijepe vijesti iz Koreja, neće više biti moguće da android ili bilo koji smart phone dolazi sa već predinstaliranim appovima, već će svako birati samo šta želi i ne želi na telefonu. Tako je odredio korejski sud,nadam se da će i EU slijediti obrazac.
U pravu si, stvar je ukusa koji sammy stavit dok je stvar stava koji AOSP izabrati nad sammy romovima. :-)
Draže mi je punit mob jednom dnevno i podržati AOSP kao projekt. O knoxu i ostalome neću niti započinjati.
CM11 ima dobru bateriju,bez problema ce drzati 1,5 dan jaceg koristenja....
Navodno, Omni ima još bolju, kaže mi prijatelj, bar za njegov note 1.
Ali ovaj ne oficijalni CM11 (iako mi nije jasno kako oficijalno podržavaju sve USA note2 uređaje kao i LTE.
Kolika razlika može biti između tih uređaja???) radi bez bugova, čak blue lighting verzija iz 26. ima riješen BT. A koji to 4.3 sammy može izdržati duže od dan ipo jačeg korištenja? Imao sam Hurricane v5 i v6, baterije se ne mogu uspoređivati sa 4.1.2 sammy romovima.
Uglavnom, mislim da nakon kitkata, neće biti više oficijalne nadogradnje za note2 od strane Samsunga. Već će doći note4...itd... itd...
ma znam.Hurricane ima dobru bateriju,ali najbolju je imao project AOSP.mogao sam dohvatit i 9h screen on,na Hurricaneu v6 nikad više od 7,30h...
što se tiče KitKata prije 5.mjeseca sumnjam da će doći u HR...ipak se našim operaterima nigdje ne žuri...
Project AOSP zadnji, mislim, je.... baterija. Perseus kernel je bio po defaultu. Ali čovjek nije mogao bez AOSPa tj nexusa, pa je kupio nexus 5. Ali znam da sam jednom imao 9 i nešto sitno sati na ekranu. Čak sam i sačuvao negdje sliku, ma mislim da je i na našoj temi ima...
Ovde smo postali nostalgični :-)
Pa evo ukratko, ja sam i dalje na CM11, 31. nightly, čitam da je BT riješen, pa ako je to koga odbijalo...
Inače, pričali smo i o novim uređajima i evo Sony me nije razočarao.
http://www.sonymobile.com/global-en/...eria-t2-ultra/
Taman... :-)
Još kad čitam ovakve gadosti od naravno Samsunga
https://plus.google.com/113517319477...ts/P8sXNNVhraA
naravno da mi je ovo zadnji Samsung. Iako ništa čudno za njih. Toplo se nadam kad Sony ugrabi očekivani dio android kolača, neće postati ovakav.
Oni xioami od MIUIa izgleda dobro, ali MIUI mi je odvratan, a podrška za hr ne postoji, OPPO je predobar, ali opet ta podrška...
Šta ti Vepar misliš? Koji ti je u planu?
Nažalost i cijene su poletjele u nebo, pa...
Kada bi Sony napravio nexusa 6?to bi bilo lijepo.
Edit ;
Evo čitam spec od ovog sonyja i malo sam razočaran, 1GB rama:what::what::what: i JB 4.3
Hm...bit će bolje... :-)
Zadnji uredio mata : 01-02-2014 u 20:48
trenutno imam G2,ali Xiaomi Mi3 je idući 100% i to uskoro.cekam akciju na To2c.com kad bude oko 410$,moj je.podržava multilanguage,dakle i hrvatski.samo im to naznačiš i dobiješ rootan mob
MIUI ne volim ,ali snaći ću se.
Samsung više ne,Knox me je udaljio,preskupi su i bolno bahati...
Sony,ne znam...nisam ljubitelj.
mata ajmo na nekog kineza,Lenovo/Motorola,Oppo Find 7,Xiaomi.ima ih stvarno vrhunskih,a jeftiniji su...![]()
Pa dobro G2 nebi trebao biti loš, čak naprotiv, ali sam oduvijek bio skeptičan prema LG u.
Ma, neznan jesi čitao na Chainfire blogu u vezi budućih rootanja odnosno superuser opcija i appova. Ništa dobro.
Recimo, već u kitkatu ako aplikacija nije sistemska ne može tvz "dobro pogledati" u tvoju bateriju i njene performanse kao wakelocksi i alarmi i sve ostalo.
Evo ti link....
https://plus.google.com/app/basic/st...wcdp55terwvove
Ma, kažem ti protiv oppoa se uopće ne bih bunio, već naprotiv. Izgleda fantastično. Širiti će se oni još, ko je mislio da će Huawei uopće postati konkurentan, pa evo ga. Imao sam dva tableta njihova, za igranje, ne sjećam se modela jedan dosta lošije rezolucije, jedan bolji i oba su radila jako dobro. Dobri su Kinezi i s vremenom će postati još bolji.
---------- Post added at 00:54 ---------- Previous post was at 00:36 ----------
Inače, jesi rootao i stavljao kakav rom na G2?kakav je u odnosu na note2 s obzirom da je snapdragon 800 unutra? Brzina, stabilnost itd...
Zadnji uredio mata : 02-02-2014 u 00:48
Uh ovo za root nikako nije dobro.pa i bit Androida je prilagodljivost,modificiranje i zato je različit i tako dobro prihvaćen.
Ne znam čemu to vodi.
Nakon Note 2 bio sam uvjeren da cu na Note 3,ali sve su zasrali i ne hvala Samsung...
O G2 ćemo na PM..
Da, naravno...
Odnosno ja ga nisan mijenjao jer mi za kitkat aosp ne treba,ali Hurricane od v7 zahtjeva (koliko se sjećam) MJ5 pa naviše od bootloadera.
Uglavnom skini zip, otpakiraj i preko odina u download modu flešni. I to je cijela filozofija. Ali i imaš detaljne opise po temama od raznih romova kojima treba MJ5 i noviji bootloaderi.
Zadnji uredio mata : 07-02-2014 u 11:02
Zamrlo je ovde, ali ajde da održimo još malo temu.
Onaj feeling prvih romova naravno da se izgubio, ali bar se veselimo novim verzijama androida. Osobno sam se držao CMa jer je bio i još je sve ono što sam napisao. Ali Omni...
Ko da sam stavio prve romove, prvih dana kad je kupljen note2.
Uglavnom, Omni je fantastičan. Radi besprijekorno, još se neki žale na BT, ali uglavnom i to je riješeno. Baterija je užitak. Kitkat je super dobro riješio optimiziranje baterije. Još bi se dalo poraditi na ekranu(na njegovoj prilagodbi bateriji), ali ovo sad je super, bar je isti, ako ne i bolje od 4.3 sammy romova.
Bootloader nije bitan jer mi je prijatelj uzeo polovni N2,sa 4.3 sammy romon i sa MJ5 bootloaderom, pa omni radi savršeno. Nema bugova, system se updatea preko open Delta, svaki dan. Vi samo dobijete notification da postoji update, flash now i rom odradi sve sam. Evo i official PAC je za naš mob izašao, pa imate i tu mogućnost.
Uz klasične nightlies, postoji multi window verzija koja izlazi svakih par dana, pa tu imate šansu testirati neke nove stvari koje, ako se pokažu dobre, naknadno budu uvaljene u nightlies. Omni podržava dosta drugih mobova, pa ako se ko misli sa drugim aparatom, moja preporuka... Omni je definitivno ušao među najbolje AOSP inovatore i uz CM, PA, AOKP, nadam se da će tamo i ostati dugi niz godina.
Bravo Omni!!!
Evo svi moji bliski prijatelji su na omnijiu i guštaju i ovaj put sammy user nema izlike za bateriju. O performansama neću, jer niti jedan sammy nikad nije radio dobro i brzo kao bilo koji AOSP.
na G2 Omni fenomenalan...baš mi je drago da jedan AOSP rom radi tako dobro,stabilno i uz vrhunsku bateriju.sad ću odmah ovog prijatelja što ima Note 2 nagovorit da CM zamijeni sa Omni....
ooooo mata prijatelju tu si.mislio sam da smo te izgubili.puno si mi kudio samsunga.
no vratimo se romovima.
ne bih da hvalim ili kudim bilo koji rom zbog ovog ili onog.i sam znaš da sam probao dosta i sammya i aospa.
sinoć wesamotham izbacio hurricane v 11 i preko noći 2000 i nešto skidanja.ljudi se žale ne mogu da ga skinu koliko je opterećenje.evo ja ga skidam od sinoć.
mislim da to dosta govori o romu.
Vepar, slobodno nagovori prijatelja na Omni jer CM11 je ok, ali ovo je jednostavno stabilnije i bolje. SuperSU jednom zakucaš i kod open delta update ili manualni update ne moraš više naknadno flešavat zip od superSU, niti gappse. A uvijek ide dirty flash. Nikad problema. Baterija, ma... Ovo tebi govorim... A sad ću ja Deji odgovorit na hangouts šta mu ide zbog Hurricanena jer bi me baniralo zbog ružnog izražavanja.![]()
Bookmarks