To obicno javlja kad ti podaci za APN nisu dobri.
Recimo ja radim tethering preko mobitela na bonbon mrezi (ista struktura t-mobile) i sve radi dobro.
Pozdrav svima!
Situacija je sljedeća: Kupio sam tablet koji nema ugrađen 3g modul jer je inicijalni plan bio da cu koristiti podatkovni paket s mobitela preko hotspota koji se lako kreira. E sad, tablet se najnormalnije spoji na hotspot no čim pokrenem browser baca me na stranicu hrvatskog telekoma i to je to. Kada se spajam s laptopa ista stvar. O čemu se radi? Jel to nekakva limitacija tmobilea za sheranje neta ili?
Mreža: t-mobile (prepaid)
Mob: HTC Desire HD
To obicno javlja kad ti podaci za APN nisu dobri.
Recimo ja radim tethering preko mobitela na bonbon mrezi (ista struktura t-mobile) i sve radi dobro.
malo me zbunjuje činjenica da internet veza na mobitelu radi savršeno... dakle, čim spojim nešto na hotspot mobitela... veza staje i mogu otvorit samo stranicu hrvatskog telekoma...
A što piše na toj stranici? Koje podatke dobiješ na notebooku? Također, Android uređaj se ne može spojiti na ad-hoc mrežu bez kemijanja.
dakle, kad se spojim na hotspot mobitela (bez problema), otvorim browser i počne mi otvarat stranicu www.hrvatskitelekom.hr ... i to je to... veze nema... ista stvar i na mobitelu, otvaram browser i samo stranica telekoma... čim maknem hotspot s mobitela... stvar se vraća u normalu... dok sam recimo laptop spojio preko wlana na internet, priključio mobitel usb kablom na laptop (tethering) , odabrao "internet pass through" opciju i mobitel je imao internet bez problema... onda sam kreiro opet hotspot s njega i tabletom se spojio najnormalnije na hotspot mobitela... i internet super radi... znači problem nastaje kad pokušavam djelit podatkovni paket koji je vezan za moj broj... ako djelim s mobitela neki drugi internet koji sam dovukao, nema problema... Znam da android i ad-hoc ne funkcioniraju, al vamo nije problem detektiranja mreže....
Vidiš li što te gore pitam? Koje podatke ti dodijeli na notebooku, koju IP adresu i ostalo? Pingaj redom sve od gatewaya do DNS-a. Detaljnije opiši problem jer te opet ništa nisam skužio. Prvo kažeš da ne radi preko mobitela, a onda da radi. Pročitaj post prije nego što ga objaviš.
Bookmarks