Hrvatski?![]()
Prema pisanju poslovni.hr, M San grupa razvija prvi hrvatski smartphone, pokretan na Androidu. Uređaj kreče u proizvodnju ove godine i biti će pogonjen na najnovijoj inačici Androida??? I sve će to biti zapakirano pod brendom Vivax.
...naravno proizvodnja je u Kini.
veselimo se i tome
Zadnji uredio HCSC : 13-01-2013 u 19:27
HC4L
Hrvatski?![]()
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Imali su namjeru preimenovati jedan Mobiwire model ( bivsi Sagem ), ali su odustali.Imao sam ga u rukama i cinio mi se OK.Najverovatnije su nasli nekog jeftinijeg, pa ce samo staviti oznaku Vivax na njega.
Zadnji uredio RAUL : 13-01-2013 u 19:44
Tko rano rani, zajebo je pjetla
Pa ako će to bit VIVAX i još 'made in Čajna' ja bi ga onda zadnji kupio te savjetovao sve da ga ne kupuju. Dosad sam imao 2-3 uređaja VIVAX (sva sreća neki jeftiniji) i svi pokrepavali 7 dana nakon isteka garancije. Želim reći - po čemu bi taj smartphone ''hrvatski'' trebao biti poseban ako se nigdje neće spominjat da ima veze sa HR?! Gluposti, e!
Čemu pametovanje momci? Zašto su Končar prijenosna računala dobra? Zato jer imaju dobro posložene dobre komponente i naljepnicu Končar. Tako i Vivax može,naravno ako hoće. Može i jedan Samsung stavit neki šrot u S4 jednom... Dakle,to su gluposti kad pljujete ako je Vivax i ako Kina sastavlja...
S obzirom da iz prve ruke znam gdje se Vivax proizvodi, kakve su kontrole kvalitete i u konačnici kakvi su im proizvodi, nemojte očekivati previše...radio sam nekoliko godina kao voditelj navedenog branda u dotičnoj firmi tako da znam što pričam :-)
Bom Chicka WahWah
Prvo, imbecilno je zvati nešto hrvatskim samo zato jer je tvrtka koja financira tu muljažu iz Hrvatske. Drugo, nije riječ o uređajima iz Kine općenito, nego o uređajima marke Vivax (koja i nije baš na dobrom glasu glede kvalitete) proizvedenima u Kini. I još k svemu tome čak ni softver za taj mobitel nije razvijen u Hrvatskoj, tako da ne znam po čemu se taj mobitel može zvati hrvatskim.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
."Izrada specifikacija, koncepta i testiranja, rade se lokalno kod nas u Zagrebu, a proizvodnja se odvija u M Sanovoj tvornici u Kini", kaže Brkljača.Navodi da je na razvoju prvog hrvatskog tableta radio tim od šest stručnjaka u Zagrebu koji su osmislili proizvod, a zatim su oni u suradnji s M Sanovim timom u Kini tražili koji im proizvođači komponenti mogu isporučiti potrebne čipove, ekrane, senzore i ostalo, a sve u traženim količinama i vremenu. Inače, slično nastaje i Appleov iPhone čiji ekran i čip proizvodi Samsung, a zatim to sastavlja tvornica Foxconn u Kini.No, tumači Brkljača, to je tek početak razvoja.
HC4L
Ovo sa iPhone je promašio, od 3Gs-a nadalje, Samsung više ne radi čipove za Apple, a ekran je radio LG. Ali nebitno.
Ako je istina to što tvrdi, da se sve osim same izrade odvija kod nas, onda je proizvod hrvatski, to je legitimno.
I onda dolazimo na moje. Ako komponente budu dobre,sam tablet ce biti dobar uz neku normalnu razinu zavrsne obrade. Imam dosta proizvoda marke Vivax koji jesu neka vrst jeftinjare ali rade godinama i ne bune se. Quadro televizori rade po 10 godina. Kasnije ga umotas u 50kn i bacis... Koliko para,toliko muzike.![]()
Postoji PDA VIVAX tablet TPC-7120 , koji je navodno hrvatski uređaj i prodaje se po nekih 790 kuna sa PDV_om .
Što se tiče klase i kvalitete , a i cjene tu je negdje s Prestigio Multipad . Postoje i telefoni iste marke o kojima
nitko ne želi pričati , jer nisu "Marka" poput Samsunga , HTC_a , Nokia .
Taj "Prvi hrvatski smartphone" vjerovatno će biti neki od "full kineza" , na kojega će se ljepiti naljepnica s logom
od Vivaxa , a sad šta stručnjaci iz M San grupe razvijaju to možemo samo nagađati , na Cafe.Mobil ima i boljih
stručnjaka od 6 navedenih , te bi mogli i ovdje nešto naučiti ...
Možda bi i uređaj bio hrvatski , da su mu dali neko HR ime , kao što je Končar davao ženska imena svojim laptopima ...
Vivax baš i nije za "kupujmo hrvatsko" ...
Where Does He Get All Those Wonderful Toys ?
Za mene je vise bio Alcatel hrvatski proizvod, barem se sastavljao ako me sjecanje ne vara u Novoj Gradisci.Ovi ce kao sto kaze walter66 samo zaljepiti naljepnicu na nekog generickog kineza i vozi.
Tko rano rani, zajebo je pjetla
Imao uređaje od vivaxa, prestigia i nijedan nije obavjao svoje kako spada. bilo ereader , telefon ili pak playeri. Sporo, loše, nekvalitetno su riječi kojima ih mogu opisati... Možda radijatore rade dobro....
Sad da oni rade kvalitetu top samsunga i ostalih kako kažeš „marki” za manje para, onda bi se dalo raspravljati. Ovako oni nude samo specifikacije.. A na svemu se šparalo.... Dodaj tome lijepljenje etikete i hr marke ala talijanski šroteks hrana u podravka i imaš preplaćen loš proizvod.
Ne pametujem, to je samo moje mišljenje jer ne volim uređaje koji jedva obavljaju ono za što su namjenjeni bez obzira koliko ih malo platio...
Sama ideja M Sana i nije loša , treba misliti i na "niži" kupovni sloj , da ne kažem "klasu" , sad već svako djete mora imati Smart Phone , a
Tablet PC je "Cool" . Za male novce možeš zadovoljiti dječje želje , znam da nije baš iPhone ili SG3 , ali na koji metar dalje slično izgleda i
vjerovatno će proći . Klizilo brže , bolje ili fluidnije nije važno , u biti radi isti posao , može na Internet i FaceBook , odigrati koju "hopa-cupa"
igricu , poslušati koju pjesmicu na You Tube ... Koga briga processor Snapdragon S4 , Adreno ili ekran s Gorilla Glass , kolegi i naivnim
prijateljima lako slažem karakteristike i da sam uređaj platio preko 2000 kuna ... Kupuju se i "pravi "kinezi" za još manje novce i zadovoljni
smo ... Uređaji s nekim Brand imenom isto su kineski , samo više ne piše "Made in China" nego "Made in PRC" , ali to zanemarujemo , bitno je
čitati "lice" na kojemu piše Sony , Motorola , Samsung , HTC ...
Ovo ... "PRC" me na nešto podsjeća , samo nikako se ne mogu sjetit što bi to bilo!?
Zadnji uredio walter66 : 14-01-2013 u 19:11
Where Does He Get All Those Wonderful Toys ?
Pa tvornica je u kini zbog radne snage... ali kvaliteta izrade materijali su neusporedivi. Završna obrada... Iako i tu ima mjesta za napredak... Evo npr, mene užasno nervira ona naljepnica ispod baterije koja je neravno zalijepljena na s2 :-)
Danas je sve PRC i ne znam više čemu zamaranje ovo je iz kine ovo nije. Postoji slabiji i jači hardver i to je to. A i taj hardver je napravio kinez. I samsung, sony, apple sve rade u kini. Jedino se na pokojoj starijoj (neznam za novije) nokii može nać made in finska, poljska šta je već pisalo. U matičnm zemljama se eventualno proizvodi ambalaža i to je to. Naravno da se neće proizvodit u HR kad HR nema tvornice čipova, ekrana i slično. A nekako sumnjam da će naručitvat komponente i u nekom uredu lemit djelove.
Složit će se sve u nekoj kineskoj tvornici, šibnut naljepnica "VIVAX" il šta već, napisat made in china i to je to. Jedino što je tu Hrvatsko (koliko u Sonyu japansko ili u Appleu američko) je branding. Vivax je HR brand, ali naravno da se nemože proizvoditi u HR kad u HR takva tvornica ne postoji.
Siemens A36 > N 3310 > Siemens C60 > Moto v525 > SE z550 > LG KP500 > N 6303 > LG GS290 > SE Xperia X8 > iP 3GS > SE Xperia U > SGS 3 mini > iP 5S > Huawei P9 Lite 2017 > Xiaomi Redmi 6
Bookmarks