Nedavno sam procitao da tamo ne mozes kupiti sim bez da das svoje podatke. E sad da li prodaju strancima ne znam
Idem uskoro na tjedan dana na skijanje u Italiju, pa bih si htio kupiti tamo sim kartice (trebaju mi 3) kako bi mogli komunicirati bez prevelikih troskova. Pa ako se netko razumije u talijanske operatere, da mi nesto preporuci... Idealno bi bilo nesto poput revolucije na bonove, dakle da je obracunska sekunda ili eventualno minuta i da nema uspostave. Takodjer, bilo bi dobro da onoliko koliko platimo, toliko i dobijemo na trosenje... znaci ako platimo sim karticu 5 eura, da ima 5 eura na racunu. Sve skupa, trebalo bi nam 10ak min razgovora i oko 50 poruka u tih tjedan dana (ako netko nije shvatio, nebi komunicirali s Hrvatskom nego medjusobno u Italiji, tako da nebi bilo roaminga nego samo njihove lokalne cijene). Jel zna netko neku tarifu/operatera za preporucit?
Alternativno, moze i neka hrvatska tarifa koja ima jako jeftin roaming, ali mislim da ne postoji takva...
Nedavno sam procitao da tamo ne mozes kupiti sim bez da das svoje podatke. E sad da li prodaju strancima ne znam
Moras imati codice fiscale, tj po naski OIB.
Tko rano rani, zajebo je pjetla
Uzmi bilo koju prepaid karticu u Sloveniji, EU je lani drasticno snizila cijene roaminga unutar Unije tako da ce ti dolazni pozivi bit bagatela, a i prema HR jeftinije sigurno nego s nasom karticom.
Imam Wind pretplatu , na moju sreću ja je ne plaćam nego moja Ex "Gazdarica" kod koje sam radio !
Da bi ostvario kupnju njihovih Bonova moraš imati odgovarajući valjani talijanski dokument ...
Možeš ovdje pogledati njihove uvjete .
http://www.wind.it/it/privati/
Uglavnom talijani kažu ovako:
...non sarà più possibile avere sim senza anagrafica...per attivare una sim solo il codice fiscale...
Nemožeš imati sim karticu bez registracije i njihovog "Jmbg" , u Italiji su takva pravila za sve mobilne Operatere .
Izgleda da ćete se morat strpit tih 7 dana na skijanju bez međusobnog komuniciranja i razgovaranja s Domovinom
čak i ako oni zovu , u ostalom svi znamo što je Roaming , koji kod neupućenih može koštati kao i jedno obiteljsko
skijanje u Italiji (ako ne paziš) .
Where Does He Get All Those Wonderful Toys ?
Hm, kad smo bili prije dvije godine smo kupili bez problema SIMice, samo sto je tarifa bila dosta losa i brzo nam je progutalo pare, zato bih se sad htio raspitat unaprijed da znam sto da kupim
Znam ! Ja sam nekad kupovao njihove bonove , bez problema na kiosku !
Provjeri , možeš pitat negdje u Italiji i dobit informaciju iz "prve ruke" ...
Dvije godine je veoma dug period u telekomunikacijskom svijetu. Pošto je potrebna dokumentacija sumnjam da ćeš moći kupit SIM.
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
Da bi u Italiji kupio prepaid SIM kartice, treba ti codice fiscale. Taj broj možeš zatražiti u talijanskoj ambasadi u Hr. ili kod njih, u nekoj od općina. Bez obzira što si stranac, možeš zatražiti i dobiti taj broj. Kad ga dobiješ, možeš kupiti SIM kartice.
Evo kako je ispalo na kraju, ako nekom bude trebalo u buducnosti...
prvo smo bili u Torri dEuropa (shopping centar u Trstu), u media worldu i vodafoneu su nam rekli da trebamo zivjeti u Italiji da bi mogli kupit, a u timu nije to spominjala, rekla je da mozemo kupit sim kartice za 20 eura s 15 eura na racunu, al to nam je bilo skupo. Onda smo otisli bas u grad, tamo smo nasli wind ducan gdje takodjer nije radio nikakve probleme, rekao je da su kartice 10 eura s 5 eura na racunu i da ima tarifa 120 min i sms i neogranicen internet za 8 eura (to je promocija, inace je ta tarifa 17 eura), tak da smo kupili jos dva bona od 5 eura (treci mob smo uzeli bez toga) i za 40 eura dobili 3 talijanska broja i dovoljno poruka i minuta i neta za ovih tjedan dana.
Dakle, moze se kupiti i bez ikakvih talijanskih podataka, samo treba malo potraziti. jedino nas je putovnicu trazio
Znači ipak je trebala informacija iz "prve ruke" , kako sam napisao na Postu #8 !
Glavno je da si uspio rješit problem![]()
Bookmarks