Pozdrav cenjeni forumasi! Imam Mio moov 200 i na njega sam probao da stavim:
iGO 8.34,
Mireo BE3.1 + iGO 8.34
Sve se pokrece lepo ali mi izbaci gresku:
Out of memory
Requested 4064
Cache 36956
Dali ima neko nekakva resenja i misljenja!
Pozdrav cenjeni forumasi! Imam Mio moov 200 i na njega sam probao da stavim:
iGO 8.34,
Mireo BE3.1 + iGO 8.34
Sve se pokrece lepo ali mi izbaci gresku:
Out of memory
Requested 4064
Cache 36956
Dali ima neko nekakva resenja i misljenja!
Imaš u iGo dijelu foruma iGo lite verziju, ne znam napamet u kojoj temi, koja je namijenjenja upravo za ovakve situacije.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Probao san iGO light ali nesto to nece da se pokrece jedino Mireo BE3.1 + iGO 8.34 kada instaliram ali Mireo radi bez problema a igo izbacuje da nema memorije kako da prebacim iGO na SD karticu pa da se proba sa kartice kako ce da radi?
@ Marine , rješit ćemo sve bez problema , ja sam to sve skupa radio i na Mio Moov M300 i na Mio Moov 200 i na mnogo kompliciranijih uređaja . Radi iGO Light bez problema na SD kartici , ali treba pravilno podesiti sys.txt datoteku i ubaciti određene "stavke" , odnosno linije za preusmjeravanje pokretanja sa My Flash Disk_a na SD kartu ... Podesiti korištenje memorije da ne izbacuje onu grešku o nedostatku "Out of memory" ...
Igo mora biti na Kartici radi mapa , inače ga je teško usmjeriti sa Flash Diska ako je na njemu Aplikacija , a da koristi Mape (karte) sa SD_a . Sve u svemu nije tao komplicirano i može se rješiti , treba biti malo strpljiv i imati dovoljno vremena ...
Nebude li išlo onda to rješimo MioMap 2008 Navi programom koji uređaj ima tvornički instaliran (nadam se da si napravio Backup , kako sam rekao na PP) , ili s Mireo BE3.1 koji je nešto napredniji od ovog prvog verzija koju sam preporučio je Mireo Ginius Truck i zadnja je prije Mireo Don't Panic ... Prednost "Ginius" BE3.1 je da je to dosta dobro podržan kartama uz male komplikacije instaliranja .
Sve skupa nije komplicirano , za onog ko' ima iskustva , a ja ga imam dovoljno , a tu je i kolega @ Sljaka , koji ima veliko iskustva s PNA Navigacijama...
Zadnji uredio walter66 : 27-12-2012 u 18:19
Where Does He Get All Those Wonderful Toys ?
Hvala na odgovoru nezurimo nigde tako da kad bude bude. Pozzz za Waltera i Sljaka!
Jesi li stavio sve na uređaj , kako je bilo tamo na Mio Moov M300 . Pošto ne radi korektno iGO Aplikacija , dali si probao BlackEdition ...
Postupak je ovaj !
1. Kopiraj cijeli Folder "iGO8" na SD karticu (Root) , nakon kopiranja pobriši taj iGO8 sa uređaja u cijelosti ...
2. U neki privremeni Folder na HDD , raspakirat ćeš ovaj file "PreradaMoov200.rar"
Link ovdje:
https://docs.google.com/open?id=0B6G...UROQU5TbFNSbVU
3. Na uređaju pobriši kompletan Folder u Desktop/Launcher i umjesto njega stavi raspakirani Folder "Launcher" ...
4. Vrati se u Folder iGO8 i kopiraj u njega ove datoteke:
application.dat
iGO8.exe
SYS.txt
Pitat će te da ti fajlovi postoje , nema veze , pregazi ih ...
Nakon toga sve bi trebalo biti gotovo !
5. Prebaci dugmić za paljenje uređaja full desno na reset ...
6. Otkopčaj Mio od računala .
Ponovo ukopčaj i probaj iGO8 , dali radi i li pravi probleme !
Nebude li radilo morat ćeš imat na uređaju samo MioMap koji si prije imao ili Mireo BE3.1 , ovaj koji je sada gore
Zadnji uredio walter66 : 05-04-2014 u 00:37
Navigacija je resena a sve zasluge zasluzuje Walter ili jednom recju doktor za navigacije. Jos jednom najvece hvala na trudu i dobroj volji Walteru!
MioMov 200 N177
Modificirano
File name: MioMov200_N177 MioMap.rar
Uploaded at: Apr 4, 2014
File size: 51.13 MB
Rar Password:walter66
Download link:
http://www.share-byte.net/CyYGGx
Opis:
Uređaj je dobar ima i SD karticu (max 2GB) , nakon svih isprobavanja najbolje radi standardni program Mio Map 2008 , koji je došao s uređajem . Uz lagano preuređenje aplikacije (cracked ) mogu se koristiti DECrypted licence za karte .
Uputstvo za instalaciju:
1. Spojiti uređaj preko USB kabela na računalo
2. Raspakirati skinuti datoteku MioMov200_N177 MioMap.rar (privremeno na HD)
3. Izbrisati kompletan "My Flash Disk" koji je vidljiv na uređaju
4. Ne ugasiti računalo
5. Kopirati sve unutar foldera "MioMov200_N177 MioMap" na uređaj .
6. Nakon toga prebaciti gornji dugmić za ukopčavanje na full desnu stranu - Reset
7. Otkopčati uređaj od računala - Izvući iz USB_a ...
8. Uređaj ukopčati na onaj gornji dugmić - full na lijevu stranu - ON
9. Sačekati da se MioMap aplikacija starta i učita najnovije karte koje su priložene (BiH - HR)
Na praznu SD karticu (max 2GB) otvoriti folder Maps , a u njega možete dodati :karte s ovog Foruma
Pokušao sam staviti iGO8 , Primo i još neke druge aplikacije , ali rezultat je bio "Out oF
Memory" , najbolje radi ovaj MioMap i to je moja preporuka . Želi li netko MireoBE3.1 ,
može se i za njega podesiti , ali neke razlike baš i nema . Natjerao sam i "Light" verziju
iGO8 , ali se ne ponaša korektno , i nakon nekog vremena izleti bez objašnjenja iz
programa i zamrzne ... (WTF)
Problem je u maloj količini interne memorije (64MB) , što je za MioMap dovoljno , iGO ima
potrebu za 128MB , a pogotovo ove novije verzije . Primjetio sam da mu puno "pojede"
rama Building (3D) , DEM , a najviše SpeedCam .
U slučaju da Vam se uređaj na bateriji pali i gasi , odnosno nestaje slika na koju sekundu i
opet se vrati , to znači da Vam je baterija pri kraju , i brzo ga spojite na kućni ili auto
punjač i normalno će radi navigacija. To je ujedno znak da može skoknuti do nekog "Web
Shopa" i kupiti za nekih 8-12 dolara , možda i manje novu bateriju i čekati 20_tak dana
da Vam je kinez besplatno pošalje "Free Shiping" .
Nadam se da sam pomogao , spasiti još uvijek dobar mali uređaj , koji je šteta baciti ili
staviti negdje na dno ladice .
![]()
ovaj link neradi moze neki drugi,Hvala!
Pozdrav walter66, modifikacija radi OK, hvala na trudu, ali mi još nije jasno kako povući kartu ili karte koje su na SD jer mi na izborniku pokaziva samo one na "My Flash Disk", tj. Hrvatska i Bosna i Hecegovina. Ne nudi mi izmjenu drugih država osim te dvije navedene.
Nisi pogodio prave licence na onim kartama koje si stavio na SD karticu !
To vrlo lako isprobaš , nema neke mudrosti !
Premjestiš BiH s interne memorije na SD karticu , u folder Maps.
Restartaj uređaj i opet moraš imati dvije karte koje su bile unutra .
Koristi ove licence (DECrypted)
Licence - ENC/DECrypted
Zadnji uredio walter66 : 05-04-2014 u 22:33
walter66, hvala na trudu, konfiguracija radi perfektno, ali sam morao ipak izbrisati mape hrvatske i bosne i hercegovine iz uređaja da bi se uređaj preorjentirao na sd karticu, znači, folder "maps" na uređaju je prazna jer, dok su bile ove dvije spomenute mape na "My Flash Disk", zadajući npr. sloveniju, austriju, srbiju..., javlja da nemože odraditi rutu ili tako nešto. Što se mene tiče tema se može zaključiti i hvala još jednom za još jedan spašeni uređaj i uloženu dobru volju i trud !!!
Meni tako radi kako sam rekao , imao sam ovdje jednog na stolu , a inače što se tiče Mio uređaja tu sam gotovo pa "expert" , u biti nisi puno izgubio što se tiče interne memorije jer uređaj ima samo 512MB i bolje je da tamo nema ništa da istu tu memoriju može koristiti kao "pomoćnu" za osnovni rad .
Podešavanje i usmjeravanje putanja (adresa) mapa odrađuje se u MioMap.ini , a koristiš li samo eksternu memoriju (SD) , onda spoji uređaj na računalo i izmjeni ove redke (linije) :
[Main]
Captionless=1
Screen=WQVGA
ShowPOIShortcuts=0
SaveTimeZone=1
auto_zoom_max=8
auto_zoom_delay=5
;MultiMapDir=\My Flash Disk\MioMap\Maps
;Map=Maps
MultiMapDir=\Storage Card\Maps
[Navigation]
[Advisor]
language=26
gender=0
time_format=0
unit=0
[GPS]
Found=vsp1:,57600,8N1,none
[List]
buttons=1
Ljudi moze mala pomoc oko Mio N177 Moov200. Pored originalnog Mio softvera na 4 Gb kartici je iGo8 i to sve lepo radi osim sto kada je iGo je navigacija ukljucena ekran je toliko taman da se preko dana ne vidi bas nista. Predvece i nocu je odlicno ali preko dana je neupotrebljiv. Nigde u iGo opcijama nisam nasao opciju za osvetljenje ekrana. Sa Mio mapama se odicno vidi i moguce je podesavati osvetljenje ekrana.
Ima li neko ideju kako to da se resi?
Hvala
Mora iGO imati podešavanje , ako nema za svijetlo , ima u opcijama pod "zaslon" ili ekran , podešavanje "Tema dnevne maske" ili "Tema noćne maske" , pokušaj staviti "Temu noćne maske" i za po danu i po noći ! (naziv Teme noćne ili dnevne ovisi o jeziku koji koristiš - možda se drukčije zove na nekom drugom jeziku) , a mora imati i klizač za jače i manje svijetla ...
Nema podesavanje za svetlo, prosao sam sve opcije milion puta. Ima podesavanje raznih dnevnih i nocnih tema ali sem razlike u bojama nema nikakve razlike u osvetljenosti ekrana za dnevni prikaz.
Nasao sam resenje na nekom stranom forumu posle mnogo sati lutanja i pogresnih saveta najvise za sys.txt fajl... Jeste dosta njih bilo "tu negde" ali nije htelo da proradi.
Konacno resenje je da u igo/save direktorijumu u sistem.ini fajlu treba postojecu power "grupu" zameniti sa sledecom:
[power]
backlight_manage_values = 1
backlight_max = 100
backlight_min = 0
backlight_methods = 39
Kada program krene sa ucitavanjem i stigne do pola slika se osetno osvetli i tako ostaje do kraja. Pretpostavljam da je backlight_methods=39 jacina osvetljenja ali nisam probao neku drugu vrednost.
jel moze mape za ovu navigaciju ?
probao sam staviti i garmin Mod v4.6_By Maestr0 i navigacija radi ne gasi se sve ok ali ne zeli mi naci gps signala.
Neće radit Garmin na toj navigaciji , još od Mio Moov M300 By Maestro (4 navigacije)
Kopiraj s istog (Maestro) kompleta iGO 8.3 ili 2in1 mgrba42 (walter66)
Pokušaj instalirati ovaj iGO , još rade Linkovi :
http://cafe.mobil.hr/threads/76719-i...manje-memorije
Zadnji uredio walter66 : 02-04-2017 u 22:44
hvala . a jel mi mozes dati linkove za orginal mio karte? rade cu imat MioMov200_N177.rar software.
Mislim da ništa od linkova , karte za MioMap ili Mireo BE su zadnje od TeleAtlas iz 2011/12 godine , za HR i BiH Mireo iz 2013 .
Problem je u memoriji uređaja , nisam siguran ima li 32 ili 64 MB RAM memorije , pisao sam o tome na postu #8 ove Teme
Jedino do sada uspio sam natjerati iGO 8 Light koji sam baš preradio da radi na uređajima s malo memorije . Problem je i
interna memorija koju imaš samo 500 MB , tako da moraš neki drugi software staviti na SD karticu , pod uvjetom da nije
veća od 2GB i da nije SDHC .
Nemoj me krivo shvatiti , ali uređaj je stariji od 10 godina , baterija mu je vjerojatno loša , vrijeme mu je za mirovinu ...
PS:
Tehnologija u elektronici ide velikom brzinom naprijed i ne zna joj se kraj , telefoni su od malih postali veliki kao "lopate" ,
preuzeli su i navigacije i to odrađuju vrlo dobro , a klasične navigacije manjih dimenzija (4:3) polako odlaze u zaborav ,
ostalo je nešto većih , ali ih koriste uglavnom profesionalci koji se ne mogu pouzdati u "telefonsko navigiranje" , s rokom
trajanja do 2 godine ili isteka jamstva uređaja .
Bookmarks